Scudo Sports

Paris Rube 10 Nisan 2016

@Murat A onu diyorum işte :) Adamların yarışla alakası yok sadece Erviti bu seviyede; Lampre, Canondale, IAM gibi worldtour takımlarından da 1-2 kişi zor bitiriyor bunun taktikle falan alakası olmuyor, sporcular ya bu yarışı bitirecek seviyede değil ya da böyle bir istekleri yok katılıp bir süre sonra bırakıyorlar:komik::komik:

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Scudo
@taner07
Bu seviye derken top10dan bahsediyoruz.
Laboto, Olivera var aralarında. Bu arada takım kaza geçirdi. İş sadece limitler dahilinde bitirmekse bitirebileceklerini düşünüyorum. Yine de elimizde bir bilgi yok sadece tahmin...

• Beğen
@Murat A ben ne demek istediğinizi anlamadım açıkçası birkaç seçenek var;

1.Yarışı bitirecek güçleri yok
2.Kaza yaptılar
3.Mecburen geldiler, sonra çekildiler.

Bunların dışında bir seçenek göremiyorum ben :) Yarışı bu 3 sebep dışında bitirmemelerini gerektirecek bir durum yok gibi :)

Müsait olmadığım bir yerden yazıyorum kusura bakma. Ben birinci seçeneğe ihtimal vermiyorum. Konu Dayer den açıldı. Nitekim Dayer kaza geçirip bisikletinde sorun yaşadığından bırakmış. Kaynak twitter hesabı. Bisikletçi bırakmak istemez. Maçası gevşek adam bisikletçi olmaz zaten. Herkes Rubeyi bitirmek ister.

Takımlar genel olarak bir türe odaklanıp kadrolarını o türe uygun sporcularla oluşturuyorlar. Mesela hiçbir Belçika takımı büyük turlara göre kadro kurmaz. Onlar için önemli olan klasiklerdir. Movistar, Tinkoff, Astana gibi ekipler de tek tük sporcu hariç klasikçi transfer etmezler. Durum tamamen bundan ibaret.

Bence bitirilmeyecek bir yarış değil. Yokuş yok sadece 27 tane pave var,tamam ordan hızlı geçemezsin belki ama sonuçta bir türlü gidersin. Birinciden 20 dakika sonra bitirirsin,yine de bitirmiş olursun :)

• Beğen
Bu yarış özelinde zaman limiti liderin 28 dakika gerisinden gelebilmekti ve Coledan, Brandle, Bennett ve Anderson bu zaman limiti içerisinde gelemedikleri için yarışı tamamlayamadılar. Diğer tamamlayamayan sporcular kaza veya kendi isteklerini doğrultusunda yarışı bıraktı. Bunda anlamayacak bir şey yok bence. Yarışın 100. kilometresinde acı çekmeye başlayan ve hiçbir amacı olmayan bir sporcu neden 150 km daha gereksiz acı çeksin, tamam bisikletçiler acıya alışmış, gururlu sporcular ama burada bırakmak o kadar aşağılayıcı bir durum değil.

Arkadaşlar bu yarışa katılanların tamamının bitirme kapasitesi var. Amma yavaş amma hızlı. Boşuna bisiklet sporcusu değiller. Fakat. Bitirmemeyi seçmek bambaşka bir şey. Taş kaldırımlı bir yoldan geçtiğinizde eminim beni daha iyi anlayacaksınızdır. Şu kilit taşlarından veya Türkiye'deki düzgün Arnavut kaldırımlarından bahsetmiyorum. Roubaixdeki gibi taş kaldırımlar. Ntv spikerlerinin deyişiyle Flandersdekilerden daha büyük, daha keskin kenarlı, araları daha da açık. Daha önce böylesi bir deneyimi yaşamıştım. Şimdi daha zorlusunu arıyorum.

Sadece taş faktörü değil elbette yarışı zorlu yapan. Sürekli daralıp genişleyen, kimi zaman topraklaşan, kıvrım kıvrım uzanıp grupları sürekli bölen, bırak öndekileri kollamayı dengede durmayı bile zorlaştıran yer yer kaymak yer yer bozuk sektörler. Bu sektörlerde elbette 40-45 hızlarla gidiyorlar. Sadece bedenen göçmeyip zihnende yıkılıyorlar. Sarsıntıdan algıları bile bozuluyor. Dayanıklılık faktörü işte o zaman devreye giriyor bitirebilecekler için. Diğerler içinse "Aman nasıl olsa iddiam yok. Kaza yapmadan kaçayım" fırsatı...:)

İşte böylesi durumlarda mücadele etmek yerine; ister 4. ister 144. olmayı seçip bitirmek yerine yarışı bırakan adamlara ben "Maçası yemedi" derim. Kaza yapanlar hariç dememe gerek yok sanırım. Bu Kintananın kardeşi mesela. Bırakıp kenara çekildiğinde Fransız izleyicilerin tavrına bir bakın. Gülerek omzuna vuruşlarına. Beden dili çoğunlukla evrenseldir. Hiç abisine çekmemiş. Abisi TDFde kaybetttiğini anladığında bile savaşmaya devam etmişti halbuki.

Evet burası Paris Roubaix. Ve kesinlikle cennet değil.
Ben susayım. Sokrates dergisinden İpek Ongun konuşsun:
(link)

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
http://i2.wp.com/www.socratesdergi.com/wp-content/uploads/2016/04/boonen-stannard.jpg?w=1000

yenilen sarsıntı deprem yemiş gibi
paris -rube onun adı
benzemez düz asfalta
ne favori isimler düştü
lens korktu ,
gelemedi rubeye
tv 'den cips ile izledi
paris-rube onun adı
tek dünyada şanı
rube derki
canınıza okurum
favori mavori tanımam