Scudo Sports

Paris Roubaix 2014

Sagan bu defa sağlam atak yaptı derken. Terpstra inanılmaz bir bir atakla işi bitirdi. Caner Elerin dediği gibi Sagan yeni bir tecrübe daha edinmiş oldu...

Scudo
Terpstra'nın finişi ağlayarak geçmesi ve indiğinde eşine sarılarak ağlaması bizlere Paris-Roubaix'in önemini bir kez daha anlattı...

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
Sagan'lı Cancellara'lı grubun arka grubun gelmesine izin vermemesi gerekiyordu.
Beraber çalışıp, sprintte kozlarını paylaşacaklardı.

Yanlış yaptılar, önce Boonen'in işine yaradı gibi göründü bu. Sonra adam çokluyla yaptıkları güzel taktik işe yaradı.

• Beğen
Tepkiler: Ömer KARAN
@Ozan Güneri

Ozan bey ben bugün kartal kadıköy yaptım. Dönüşte Çanakkale Caddesini(Atalardan E5'e çıkan yol) çıkamadım elle taşıdım. Adamlar 270 km gidiyorlar ve ort 45 km/saat gerçekten inanılmaz...
Üstelik sürekli ritim kaybına sebep olan parke geçişlere rağmen....

@Gökhan Toros

Kesinlikle katılıyorum. Ama bence asıl kayıp Terpstra'yı tavşan zannettiler... Belki de bacaklarda güç kalmadığı için cevap veremediler...

Helal olsun o kadar iyi isim vardı ama hiçbiri cevap veremedi. Güçleri olsaydı mutlaka çıkardı biri onun arkasından diye düşünüyorum. Yani taktiksel bir hata değil, Terpstra tamanen müthiş formuyla kazandı. Takımının çok güçlü olması da bir diğer etken tabii ki.

@Ömer ÇOLAK

O kadar vibrasyondan sonra ben sürünürdüm

iPod touch 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

her şeyin başı iyi beslenme.. karbonhidratlara dikkat edin bisikletinizi elinizde taşımayın : )

@Ömer ÇOLAK

Cancellara da 2011 yılında yaptığını yaptı. Atak yapıp, kendini yorup öndekini yakalamak, sprintte güçsüz kalmak yerine (tek çalışan kendisi olacaktı çünkü), bekleyip sonlarda (TV'de göremediğimiz yerde) atak yapıp podyuma oynadı.

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
@Serkan.ÇABAŞ

Serkan bey üzerime alınmalı mıyım anlayamadım? Ben daha yolun çok başındayım. Önerinizi dikkate alacağım....

sagan çok aceleci davranıyor(Herzamanki gibi Strade Bıanchıdede böyle oldu) daha 26-27 km varken atak yaptı bitirdi kendini terpstra 7 km varken atanı yaptı yarışı kopardı :)
Yanlız niki atak yaptı kimse cevap veremedi cancellara belliki gününde değildi.

Sağan aceleci davranıp atağını erken yaptığı için dezavantajlı duruma düştü yarışın son bölümlerinde. Cancellara hırpalandı biraz koparamadı. Pek gününde değildi galiba. Tepstra güzel taktik ve atakla yarışı aldı helal olsun. domestikler de baya çalıştı hani. Seyri güzel bir Roubaix oldu.

• Beğen
Tepkiler: ufuk şimşek
Terpstra atak yaptiginda grupta birden fazla adami olan tek takim (OPQS haric) Sky'di. Normal sartlarda Wiggins'in takim lideri Thomas icin Terpstra'yi takip etmesi gerekiyodu ama Wiggins'in domestiklik yapma gibi bir aliskanligi yok, olsa bile Terpstra'yi yetisecek enerjisi yoktu.
Terpstra haketmisti boyle bir zaferi. Ondan gormeye alistigimiz cesur ataklardan biriydi, sonunda en buyuk meyvesini verdi.
Sep Vanmarcke'a uzuldum, bu sefer podyum bile goremedi. Parke tasli yolda asfaltta gittiginden daha hizli gidiyor nerdeyse ama bir turlu kazanacak sartlari olusturamadi kendine.
Cancellara'nin hic atak yapmadigi bir Paris Roubaix izledik, herhalde ilktir bu. Tek yaptigi Vanmarcke'in guzel atagini yakalayip mahvetmek oldu.
Ronde kadar olmasa da son 50kmsi keyifli yaristi, bir sonrakinin bir sene sonra olacagini bilmek cok kotu.

O guruptaki bir çok bisikletçi N.Terpstrayı yakalardı (2 opqs grupta olmasa) sprinte odaklandılar.Zaten sagan en arkalara gizlenmişti.Taktiği konuşturdu opqs,e3 teki yanlışa düşmediler.Tabiki terpstra iyi bir klasikçi olduğunu gösterdi.

Benim gizli favorilerimdi Tepstra ve Stybar . Boonen bu formsuz halde alamaması normal, Cancellara bu kadar üst düzey adamın arasında atak yapmamayı seçti ve kaybetti. Sonlara doğru çok heyecan yoktu bence yarışta. Sprinte kalsa ilk 3 belliydi zaten .

cancellaranın bu kadar etkisiz kalması beni çok şaşırttı. benim bildiğim cancellara, en azından son ana kadar zorlardı. son 50 km'de bir kere atak yapıp, öne geçtiğini görmedim. bu kadar pasif kalması, çok şaşırtıcı. sanıırım bir hafta önceki turda çok yoruldu. sagan'da herkesin demiş olduğu gibi, kendini önceden yıprattı ne yazık ki. boonen'de beklenildiği gibi değildi. oysaki, yarışa başlar başlamaz önde gider ve turu alırdı.

terpstra, sanırım 6-7 km kala sağlam atak yaptı, hatta hırsı yüzüne yansımıştı. dilini çıkarması, kendini aşırı zorlaması her halinden belli oluyordu. son ana kadar hızını hiç kesmedi, çok güçlüydü. helal olsun. iyi bir yarış çıkardı, haketti.

açıkcası, yarışın son anları grup olarak sprintle bitseydi daha bir hoş olacaktı. :)

(link)

Paris-Rbx strava üzerinde! Omega-pharma takımından geldi bu kayıt. Strava üzerinden açılabiliyor,netten açamadım.

benim anlamadığım nokta var bu yarışta. omega pharma lı bisikletçi finişe 6.2km kala atak yapıyo ancak arkadaki en az 10 kişilik grupta ki bisikletçiler omega paharma lı bisikletçiye yetişemiyor. makara yaparak daha hızlı gitmesini beklerdim ama atak yapan bisikletçi arayı açtı mesafeyi korudu, ilginç. tırmanışta değil yani düz yol bu

@tuna k

terpstra'nın yüz ifadesi sarfettiği eforu açıklıyor, 53/13'te tek başına (pedalı saydım) 80 civarı çeviriyor. ötekiler geziniyor gibiydi

Geri