Scudo Sports

Paris - Roubaix 2009

tecadisk

Daimi Üye
Tepki
373
106. Paris - Roubaix 12 Nisan pazar günü koşulacak. İzlemesi en keyifli bisiklet klasiği bence (sporcuların kötü düşüşlerini ilginç ve eğlenceli bulan arkadaşlarımıza da bayağı gülünecek malzeme çıkıyor!!!).

İstanbul da yaşayan Yol bisikleti meraklıları için en büyük sorun 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet turu startı ile 2009 Paris - Roubaix nin aynı güne denk gelmesi.

Paris - Roubaix gibi bir klasiği kaçırmak olmaz. Umarım televizyonların başına zamanın da ulaşabiliriz. Doğrusunu isterseniz saatler çakışırsa ben Paris - Roubaix i izlemeyi tercih ederim.

Paris - Roubaix yi eurosport, raisport piu ve rai3 canlı yayınlıyor. Daha önce izleme şansı bulamayanlara kesinlikle tavsiye ederim hem asfalt hem toprak hem de parke taşlı yollarda geçilen 259 km lik süper bir etap. Zaten ödül töreninde de parke taşı şeklin de bir kupa veriyorlar.

2009 106. Paris-Roubaix Teams

ProTour Teams:

AG2R-La Mondiale
Bbox Bouygues Telecom
Cofidis
Française des Jeux
Lampre-NGC
Liquigas
Caisse d'Épargne
Euskaltel
Quick Step
Silence-Lotto
Rabobank
Saxo Bank
Milram
Columbia-High Road
Garmin-Slipstream
Katyusha
Astana

Wildcard Teams:

Cervélo TestTeam
Skil-Shimano
Vacansoleil
Topsport-Vlaanderen
Landbouwkrediet
Agritubel
Amica Chips
BMC

Scudo
Gerçekten zevkle izlediğim harika bir klasik umarım o gün nöbetçi olmam.

Savaş abi ben mesajındaki söylemine malesef katılmıyorum. Paris-Roubaix her ne kadar önemli olsada bizim için Türkiye Turu nun yanında zerre kadar önemi olmamalı diye düşünüyorum. Eğer kendi elimiz altındaki değerlere sahip çıkmazsak Paris-Roubaix ve benzeri yarışlara sahip olabilme arzumuzda herzaman bir hayal olarak kalır. Ben Pazar günü İstanbul da imkanı olan herkesi mutlaka ama mutlaka Cumhurbaşkanlığı turunun startında bulunarak bu organizasyonumuza sahip çıkmaya çağırıyorum. Formula 1 de yaşadığımız hüsranın bir benzerini bisiklette de yaşamayalım..Orda bulunarak halk olarak bu ve bunun gibi büyük organizasyonları ne kadar çok istediğimizi göstermek zorundayız diye düşünüyorum.

@Aytaç Biber

Aytaç,

Senin mesajından çıkardığım anafikir şu derhal kullandığımız bisikletleri satıp ümitbisiklet ya da benzeri firmaların birinden birer yol bisikleti almalıyız. Çünkü ülkemiz de üretim yapan her firma bizim için bir değerdir ve kendilerini geliştirip daha kaliteli bisikletler üretebilmeleri için onlara sahip çıkmalıyız..

Bence hobi ve spor amaçlı yapılan tercihlere bu kadar duygusal yaklaşmanın bize bir faydası olmaz. Zaten olmuyor da, F1 de gelinen durum bu ülke de kaç kişinin umurun da? Türkiye de Cumhurbaşkanlığı bisiklet turundan kaç kişinin haberi var?

Türk Bisikletçiliği de gelişsin ve yurtdışındaki kaliteli turlarıda izleyelim, aslında hepimiz aynı şeyi istiyoruz sadece ifade etme biçimimiz farklı.;)
Umarım Sultanahmet den sonra eurosport başına yetişiriz yada tekrarına artık.:(

Son yılların Paris - Roubaix Kazanan bisikletçileri

(link) (link) (link) (link) (link)

En hızlı geçen yarışmalar

Fastest races

The fastest editions of Paris-Roubaix
ortalama hız (mesafe)) Bisikletçi YIL
45,129 km/h (265 km) (link) (link) ((link)) 1964
43,612 km/h (246 km) (link) (link) ((link)) 1948
43,538 km/h (262 km) (link) (link) ((link)) 1960
43,522 km/h (245 km) (link) (link) ((link)) 1953
43,406 km/h (259 km) (link) (link) ((link)) 2008
43,305 km/h (262 km) (link) (link) ((link)) 1996
43,105 km/h (264 km) {(link)|It}} 1980

Adamlar 1960 yılın da 43 km ortalama tutturmuş demek ki şimdi ki teknoloji o devir de olsaydı uçacaklardı heralde.

(link)

• Beğen
Tepkiler: d.berkay ve sprint
@sawas

Hangi yolu kullandılar ona da bakmak lazım ama, her yıl aynı güzergah mı kullanılıyor ? Net bilgisi olan var mı ?

sawaş abi bekle az sonra aytaç biber misileme yapar kesin mesajına gazlı geldi sanırm mesajın bir soda ısmrlada türk kızlay olsun markası gazı gitsin ::)

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
@Ali AKTAŞ

Yol değişse bile etabın uzunluğu aşağı yukarı aynı. Ama benim bildiğim kadarıyla aynı yer de yapılıyor.

• Beğen
Tepkiler: sprint
@treks

Aytaçla aynı bisiklet gurubundayız, sorun olmaz aramız da sen merak etme. O kendine göre doğru olanı yazmış, bir yönden haklı da, herkez aynı şekil de düşünseydi hayat çekilmez olur du değil mi?

• Beğen
@sawas

:) :) :) :) km aynı olsun yol değişirse zaman da, ortalama da farkeder. Güzergahlara bakmak gerek net bir fikir olması açısından, Yoksa şu andaki bisikletçilerin performansı daha yüksek kesinlikle.

• Beğen
@Ali AKTAŞ

İsteseler de yolları değiştirebileceklerini sanmıyorum. Zaten Roubaix, Parise çok uzak bir yer değil etap için de parke taşlı bölümleri (yarışın simgesi olduğu için) bir kaç defa geçiyorlar...

Şartları gözardı edersek (antrenman, beslenme, ekipmanlar, asfalt kalitesi, teknik destek v.s.... ) haklı olabilirsiniz...

@treks

Aslanım, Savaş abinin değil ama senin mesajın biraz gazlı...Bukadar yüklenme kendine istersen...Yırtık donda yaşar her delikten atlar don biti gibi üstüne vazife olmayan her şeye atlama... O gazoz var ya...Neyse anladın sen onu...

@Aytaç Biber

Tamam Aytaç olur böyle şeyler uzatmaya gerek yok. treks bizim birbirimizi tanıdığımızı bilmiyor. Konular gereksiz mesajlarla dağalıyor zaten.

@Ali AKTAŞ

Bende 2008 Paris - Roubaix yarışının dvd si var. Parketaşlı yollar birbirine o kadar benziyor ki, ben aynı yerden geçtiklerini düşünüyordum. Haritayı görünce jeton düştü!

@sawas

Tanışık olmasakta bişey farkeder mi Savaş abi? Biz karşılıklı düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Oradan alakaya maydanoz bi tip çıkıyor gazı fazla geldi şeklinde bişey atıyor ortaya. Elemanın akıl sağlığı pek yerinde değil heralde.

Neyse,

Paris-Roubaix yarışına yetişememe gibi bir durumumuz olmaz zaten Savaş abi. Gideriz Prologu izleriz, eve dönemeyecek olsak bile oralarda bir mekana çöreklenir EuroSport açtırırız. Mesela Amerikan Pazarının oradaki nargilecilerde bu mümkün.

@Aytaç Biber

Beraber izlersek daha eğlenceli olur tabii. Bakalım inşallah saatler çakışmaz...

Geri