Scudo Sports

Paris Nice 2009 Canlı Yayın

Kablo TV, Eurosport'da yerel saat 15:30 civarlarında naklen yayına başlıyor.

Bugünkü tur için kraliçe etap deyimi kullanılıyor, hatta bazı yabancı forum sitelerinde 13.Cuma tabiri kullanılmakta. Dünkü yayındaki arkadaş da bunu belirtmişti. Bitiş zirvede ve tam Contador sitiline uygun.

Bugünkü etap için tecrübelerime dayanak söyleyebilirim ki, seyir ve heyecan açısından büyük beklenti içinde olduğunuzda, genellikle sonuç sıradan olmaktadır. Herkes bu etapda Contador'un harikalar yaratmasını bekliyor :rolleyes:

Kişisel kanatim, Contador son 5 km önce atak yapmıyacaktır, Canavel ile arasındaki saniye farkını kendi lehine cevirecek kadar bir atak yetekli olacaktır. Ama isterimki, şöyle gerilim tadında bir yükleme olsun.

Pala diyo ki: hatta şuan yerel saat: 15:42 Eurosport naklen yayına başlamış.
Turda 6.etap, önde kaçan bir grup ve yaklaşık 2.30 farkla arkadan Astana önderliğinde Pelaton geliyor.

Güzel yarıştı, Contador 1. sırada bitirdi. Sarı mayoyu aldı.
Görünen şudur; Fransa bisiklet turunda L.Armstrong'un işi zor.

• Beğen
Tepkiler: ramon71 ve sprint
Scudo
süper bir etaptı bu gün tat aldık gerçektende ama jens voight hayranı olarak keşke biraz daha sıksaydı ya üzüldüm onun için

Bugün ki Paris-Nice etabı ve final tırmanışı gerçekten çok sertmiş...Daha önce neden hiçbir büyük tura eklenmemiş şaşırdım açıkçası.

Sonuca bakacak olursak, daha öncede konuştuğumuz gibi Contador un kesin zaferini bekliyorduk ama ben bu kadar rahat ve üstün olacağınıda düşünmemiştim. Frank Schleck e güle oynaya 1 dakika takmak her baba yiğidin harcı değil...Heleki hiç yorgunluk belirtisi göstermeden..! Şüphesiz ki zorlasaydı çok daha büyük bir fark açabilirdi. Contador gerçekten çok formda. Sanchez de fena gözükmüyor ama oda Schleck den daha iyi gözükmedi. Şimdi diğer kapalı kutular ne durumda onları görmemiz lazım. Basso, Menchov, Cunego, Di Luca gibi...

Cadel Evans a gelecek olursak bence büyük turlarda en ufak bir şansı yok görünüyor şimdilik, dünde söylediğim gibi resmen patates olmuş...Umarım alacağımız heyecan adına formu yükselir.

jens vogiht jens jesn jensssssss tek geçerim bu sene toru of france jesnin bence

@treks

Herşeyden önce Jens Voigt bir tırmanıcı değil, bir diğeri 38 yaşında, bir diğeride takım kaptanı değil:) Saxo Bank ta Schleck kardeşler var hepimizin bildiği gibi:) Biraz hayalperest bir yaklaşım olmuş seninkisi, hatta hayalperestlikten öte, türkçe karşılığı yok malesef nasıl ifade edebilirim bilmiyorum:D Bir de Toru of France ı kazanırmı bilmiyorum ama Tour de France ı kazanamayacağı kesin:)

Amanın...Contador darmadağın oldu, parçalarını bulabilene aşkolsun...:) Gerçekten çok çok ilginç...! Sarı mayoyu kaybetmesi bi yana kürsü şansını bile zora soktu...Şaşırtıcı. Sanchez e de alkış gerçekten...

Neyse şimdi Tirreno nun sonucunu bekleyelim, bakalım orada ne olacak bugün?

• Beğen
Tepkiler: Şerif Şentürk
Off of!.Hiç acımadılar Contador'a.Amma çaresiz gözüktü adam yaa.Levi'ın yokluğunu çok feci hissetti Contador bu etapta.

Colom, Schleck,Chavanel, Voigt takım gibi çalıştılar, Contador'u harcadılar. Yarın 3 tane tırmanış var, hala turun galibi kim, hiç belli olmaz !

• Beğen
Tepkiler: STORMER
Evet, yarın üç tırmanış var ve üçüde kategori 1. Ancak etap zirvede bitmiyor ve son tırmanıştan sonra 10 km den daha fazla bir mesafe var. Bu anlamda son tırmanışta Contador avantaj alsa bile bitişe kadar kaçamayabilir. Aynı şey Schleck, Colom içinde geçerli. Bugün Contador un yaşadığı çöküşü yarın Sanchez de yaşamazsa artık sonuç üç aşağı beş yukarı belli gibi. Ancak Contador un bugün bukadar nefessiz kalması yarın içinde soru işaretleri bırakıyor kafalarda. yarın 3 tane kategori 1 tırmanışı ile iyice dibe vurabilirde. Bakalım ne olacak. Gerçekten son 3 etapta yarışa heyecan geldi:)

Bugün İspanyolların günü anlaşılan. Tirreno-Adriatico da da bir İspanyol Olivier Rodriguez bugünki etabı aldı. Yanlız aman Allahım, etabın son tırmanışındaki o rampa nedir öyle hakaten aklım gitti...Bir an sporcular bisikletlerinden inip bisikletleri sırtlarına alacaklar zannettim...Yuh hakaten...Eğim tam %17.4 ...! Bildiğiniz duvar...

Bu arada dikkatimi çeken bir iki şey var Tirreno da...İlki Bazayev...Adam son tırmanışta grupla beraber oldukça götürdü ve böylesine öldürücü bir rampayı lider grubla çıktı... bir sprinter için inanılmaz bence. Bir diğeri Basso nun domestiği Nibali, Basso dan daha iyi gözüküyor. Di Luca, Basso, Garzelli savaşına dikkat demiştim Tirreno başlarken ama görünen o ki Basso da bi sıkıntı var. Dönüşü hiç beklediğimiz gibi olmadı şimdilik.

İnanılmaz gerçekten Paris-Nice yarışı artık bitti Contador bu işi götürür diye bugünkü yarışı izlememiştim şimdi çok pişman oldum umarım gece bi tekrarını falan yakalarım.

@Ali AKTAŞEvet hocam bugun gorduklerımden sonra ıkı gun once okudugum bı haber sanırım gercek oldu.Haberde contadorun peletonda ve takım ıcınde pısmesı gerektıgını bu kadar erken yasta bu kadar zafere kımsenın sahıp olamıyacagını usta lance den ders alması gerektıgını yazıyordu.Cok enteresandırkı Parı-Nıce yarısıda dıkkatlı bakıldıgında contadorun yalnızlıgı uzerıne kuruluydu sankı hep yalnızdı ne takımından dogru durust domestıc yardım gordu nede peleton ıcınde anlasabıldı.2 oncekım etapta rabobank ve quıckstep organızasyonu bugunde colom lu,schleck lı,voıgt lı,chavanellı oyunlar tamamıyla bıtırme amacı vardıkı ozellıkle voıgt ne olursa olsun kafayı ceken adam bu sefer taktıksel hareketlere devam ettı ve ettılerkı contıyı en zayıf anında tatlı bır sapanla safdısı bıraktılar hatta kopardılar.Takımın yalnız bırakamsıda ayrıbır sorukı contı as adam olarak gorunuyordu neden boyle oluyor?
Yarın dedıgınn gıbı ne olucagı bellı olmaz ama Astana problem oldugu kesın

@STORMER

Burası gerçekten doğru, özellikle dünki etapta Popovich den hiç destek görmemesi ve kendi başına devam etmesi manidardı bu anlamda. Açıkçası kimseden saygı görmüyor gibi bir hava var. Genelde İspanyollar biraz megaloman ve geçimsizdirler. Dünyada çok ama çok büyük başarıyı genç yaşta yakalamış İspanyol sporcularda bunu gözlemleyebiliriz. Örneğin genç F1 şampiyonu Fernando Alonso da böyle. Çok genç yaşta 2 şampiyonluk aldı ama gridde hiçbir pilot ve neredeyse hiçbir takım menejeri tarafından sevilmiyor. Contador da böyle olabilir. Takım arkadaşlarına karşı Lance kadar saygı göstermemesi bunun nedenidir belkide.

• Beğen
an itibari ile yarışın bitmesine 16 km var, ancak euro sportta saat 16.30 da başlayacakmış, bakalım Live diye mi yayınlayacaklar, çok sinir bozucu bi durum ya..

canlı takip linki (link)

• Beğen
Tepkiler: STORMER ve sprint
arkadaşlaar paris nizzza yı verdiğiniz linklerde izliyemiyorum adres bilenler varsa bir el atsın lar... teşekkürler

teşekkürler..desene izleyemedik bu yarışı bir haftasonumuz var oda yarış yok

Paris-Nice da zafer Sanchez iz...Tebrikler. Katusha nında en azından görmek istediğim bir etap zaferi alması beni sevindirdi.

Tireno da ise bugün mavi mayoyu Klöden ele geçirdi. Basso ve Di Luca bugün zayıf kaldılar. Genç Lövkvist muhteşem performans gösteriyor şu ana kadar. Yine genç, 2004 puan yarışı olimpiyat şampiyonu ve 2008 madison olimpiyat üçüncüsü İgnatiev bu kadar iyi zamana karşıcıların olduğu bir etapta 5. sırayı alarak zamana karşısınında çok kuvvetli olduğunu gösterdi. Ignatiev önümüzdeki yıllar için göstere göstere geliyor sanki... Bugünki zamana karşı etabını bi kenara bırakıp genel klasmana bakacak olursak bu tur artık şu saatten sonra Garzelli ve Klöden arasında gidip gelecek. Basso hala forma girmemiş, Di Luca ise bugün zamana karşıda belki hiç ummadığı kadar çok vakit kaybetti. Bakalım Klöden mayoyu savunabilecek mi? Eski kurt Rebellin ide unutmamak lazım tabi.

• Beğen
Sonunda bugun ızleme olanagım oldu<tırreno-adrıatıco>gercı TT vardı ama varsın olsun oda ayrıbır zevkdır.Bu tur ıcın 248 surucu katılmıs elenenlerden sonra 198 kısı devam edıyormus.Sonuc garıbme gıttı 1 haftada bu kadar zaıyat bıraz fazla geldı:rolleyes: Yarında bır aksılık olmassa verılen lınk den takıp etmeye calısıcam

@pathfinderDostum bu lınk calısır vazıyettemı acaba?Kısmetse bugun ızleme fırsatım olucak herhalde hevesım yarıda kalmasın

Geri