Scudo Sports

Parça parça olarak veya topluca satış yapmak

OğuzAytar

Aktif Üye
Tepki
18
İsim
Oğuz
Bisiklet
Salcano
Merhabalar. Yükseltme yaptığım bidikletimi satmak istiyorum. Toplu halde satarsam 1000 tl ye bile gitmeyecek bisikleti parça parça piyasa değerlerinin 20 30 tl altı fiyata hesapladığımda 1350 gibi bi fiyat çıkıyor. Sizce toplu satışmı parça satış mı?

Scudo
Bendede benzer bir durum söz konusu.Yeni bisiklete geçtiğim için eski bisiklet elden çıkarmam gerekiyor. Bisikletin kadrosu,gidonu hariç yeni. Bütün olarak satışa çıkarsam,kadrodaki çizikler,pastan dolayı ciddi fiyat kırılması olabilir.Bende parça parça satmayı düşünüyorum bakalım,hem parça olursa evde daha az yer kaplar.Bu satışlarda ne zaman satılacağının bir garantisi yok diğer yandan. Çift bisikleti koyacak yer yok malesef.Sizde varsa, önce bütün olarak satışa çıkarın derim, satılmazsa parça parça satarsınız.Parça satmak daha kola gibi geliyor bana.

Parçaların hepsini aynı zamanda satamayacaksın, muhtemelen parça başına aldığın parada birşekillde kullanılacak. Bence tek seferde bisiklet halinde satman daha mantıklı en azından gelen parayı hiç etmeden başka birşey için kullanabilirsin.

Üzerindeki parçaları, satılmadığı zaman başka şekilde değerlendiremeyeceksen, teoride daha fazla kazandırsa da elinde kalacak parçalar sebebiyle pratikte daha az paraya satmış olacaksın.

İhtiyaç fazlası parçalar için mantıklı olabilir,
-ya da grupset, jant/lastik, kadroset gibi gruplara ayırıp satabilirsin.

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Bazı parçalar mutlaka elinde kalacak. Mesela,
Sele borusu
Gidon
Orta aktarıcı
Orta göbek
Zaten bunlar senin yapacağın karı götürecek kardeşim. Uğraştığınla kalacaksın.

• Beğen
Tepkiler: specific
Peki bisiklete topluca ve parça parça bi. Fiyat biçermisiniz?
Kadro.: Salcano ng 650 26"
Maşa: Xcm gidondan kilitlemeli sf13
Aktarıcı: alivio(arka) tourney(ön)
9 lu ruble
Xprood jant seti arka quando göbek ön shunfeng
Frenler: Tektro novela CS
Orta göbek: Shimano bb-un26
Aynakol: bi fikrim yok fakat td170 gibi bişey yazıyordu.
Fren vites kolları bitişik tourney.
Bisiklet bu şekilde fiyatı ortalama toplu satsam ne kadar olur? Oarça parça satsam ne kadar olur?

Parçaların sıfır fiyatlarını bulun, toplayın ve yarıya bölün, kargo parasını düşün, elinize geçecek en iyi para bu. 1000 lira ise 500 parça ederi, 100 lira da kargo düşün. 400 lira elinize geçecek para. Sıkışmayan hiç kimse sıfır 1000 lira olan, indirimle 700-800 liraya inen bir parçaya 690 lira vermez. 650 de vermez.

@OğuzAytar
Parçalamadan sat çünkü ayrı ayrı satacağın bazı parçaları 10 liraya satsan alan olmaz. Mesela stok gidon ve boğaz, mekanik fren gibi. Jant seti de aynı. O kadar kötü bir jant ki alacak olan kargo parasından çekinip almaz.

Fiyatı kozmetik ve kusur durumuna, model yılına göre değişir. Ben olsam 650 civarına satarım.

@Mustafa Zeybek
Anladım teşekkür ederim. Toplu halde satmak en mantıklısı o zaman. Veya satmak yerine full kendime göre yükseltmrmi yapsam? Jant setleri kadro frenler vs değiştirsem toplama gibi yapsam?

@OğuzAytar ikinci el piyasasının oldukça içinde olan birisiyim. Piyasa ölmüş durumda ve fiyatlar uçtu. Yavaş yavaş yükseltme şansın da yok. Mesela fren almak için vites kollarını da değiştirmen gerek. Değiştirmişken viteste de 9 veya 10' lu sisteme geçmen lazım. Ve bu yatırımlar bisiklet özünde salcano olduğu için geri dönmeyecek. Sen o bisikleti satıp 2. Elden fırsat kovala derim.

@Mustafa Zeybek
Zaten 9 luya yükseltme yaptım. Fren arayışı içindeyim. Daha sonra güzel temiz bi kadro bulursam Salcano değilde aldıığım kadro olacak markası. Markaya takılmamak lazım bence. Önerileriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım.

@OğuzAytar bitişik tourneyi görünce 7' li olduğunu düşündüm. Benim kadrom whistle idi. O zamanlar bisikletin ederi 1500 civarıydı. Sonradan Ghost ile değiştirdim ve en azından bir 500 lira değerlendi. Fren için arkadaşımda temizliğinden emin olduğum deore 615 ön fren var. İlgilenirsen fiyat sorayım. Arkayı da bir yerden bulup takım yapabilirsin. Ama o bitişik kol da değişmeli.

@Mustafa Zeybek
Zaten öğrenciyim. Aydan aya alabiliyorum ancak. Fiyatını sorup söyleyebilirseniz iyi olur aklımın bi kenarında yer edinir. Şu an vites kolları lazım aktarıcı alivio. Set yapmak istiyorum. Bide bişey sorcaktım deore frenler benmkisi gibi bisikletlerde kırılıyormuş düzen sağlamıyormuş diyorlar ne kadar doğru?

@OğuzAytar öyle bir şey söz konusu değil ama arkadaş freni satmış. Bu arada bisikletin üstünde fabrika çıkışı diskler varsa xtr fren taksan fayda etmez. Verim alabilmen için bir 100 lira civarı da disklere vermen lazım.

@Mustafa Zeybek
O sıkıntı olmaz değiştiririm. 160mm ile 180 veya 200mm nin farkı nedir? Yani değiştirmişken daha iyisini yapmak daha mantıklı

Kadron 160' dan fazlasını desteklemez. Ben olsam xcm' ye de 160' dan fazlasını takmazdım. Büyük rotorların ısınma süresi küçüklere göre fazla oluyor.

@Mustafa Zeybek
Anladım. Tüm bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

@OğuzAytar

Madem ögrencisin, madem aydan aya aliyorsunda bir baska konuda neden 5000TL ye bisiklet ariyorum öneride bulunun diye milletin zamanlarini calip mesgul ediyorsun?

Mesela ben sana bütceni sordugumda bana sunu yazdin.....
"3000 5000 arası bişey benim işimi görür sanırım biraz üstüne çıksada bi sıkıntı olmaz ama o fiyata en iyi perfırmansı alacağım bişey olmalı. Önerileriniz vs var mı?"

Simid bana yazdiklarinla burada yazdiklarin biri birini tutuyormu, yoksa burada milletlemi dalga geciyorsun?

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Murat Cömez
Bi dk bi dk ben bu bisikleti satıp para biriktircem ve 5000 tl ye bisiklet alacam.

@Murat Cömez

Dalga geçmek gibi. Bi amacım yok bu konuyu açtım toplu mu satsam parça parçamı diye ona göre para biriktirip o bütçeye bisiklet alacam belki 1 yıl belki 2 yıl.

Geri