Parça-Fiyat Listesi. Yorumlar, Öneriler...

medetkerem

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2012
Mesaj
148
Tepki
47
Şehir
gebze
Arkadaşlar kendim için orta seviye bir bisiklet toplamak istiyorum. Parçaları resimdeki gibi belirledim. Bütçe genel olarak 2000 tl. Fiyatlar genellikle erdoğanlar.com ve yurtdışı sitelerden alınma. Parçalardan artan parayla da gerekli anahtar takımlarını ve aksesuarları alacağım. Parçalar arasında "Şu şöyle olsa daha iyi olurdu" dediğiniz bir şey var mı ? Ayrıca ilk defa bisiklet toplayacak biri için tavsiyeleriniz nelerdir ? Parçaların hepsini sıfır almayı düşünüyorum. Belki uygun bir şey bulursam kadroyu ikinci el alabilirim. Sele kelepçesi ve pedalları eski bisikletimden sökeceğim. Bunlar dışında eksik var mı acaba listede ?
http://i.imgur.com/IKTvYRT.png
 
Scudo

dr_mrh

Daimi Üye
Kayıt
3 Şubat 2007
Mesaj
252
Tepki
129
Şehir
kayseri
Bisiklet
Carraro
kablolar?
bunların toplama maliyeti?
ikinci bakım ? ayarlamalar?
 

Osman Uygun

Daimi Üye
Kayıt
9 Haziran 2014
Mesaj
238
Tepki
128
Şehir
Samsun
Bisiklet
Sedona
Öncelikle Sedona 840 Pro kadro üzerine bisiklet toplamış biri olarak söyleyeyim; ben de benzer donanımları kullandım ve maliyet yaklaşık 1800 oldu. Tek fark benimkilerin çoğu az veya nerdeyse sıfır kullanılmış parçalardı. Sadece lastik ruble sele pedal ve arka rotoru sıfır almıştım.
Tavsiyem:
-Bulabilirseniz listedeki sele borusu, kelepçesi gidon ve boğazı gibi parçaları az kullanılmış ikinci el alın ve toplu almaya çalışıp ucuza getirin çünkü sıfır almanızla pek farkı olmayacaktır fiyat dışında. Piyasada çok temiz ürünler var eğer sabrederseniz. (ben bir yılda herşeyi topladım.)
-Vites seti gayet güzel bir model tavsiye ederim kesinlikle.
-Freni ben derim ki yine ikinci el temiz alın hem deaha ucuz hem de kalite kaybı yaşamazsınız güvenilir birinden aldığınız sürece. Ben elixir 3 kullanıyorum XT rotor ile. Gayet mükemmel.
-Seleye 40 tl ayırmışsınız. Bence çok yanlış. Lütfen sağlığınızı düşünün ve en az 100-150 liraya kıyıp jel bir sele alın.(kocaman jel ile dolu seleleri kasdetmiyorum, ince, hafif, ortası çukur veya boşluklu olan seleler var. Fİyatı yüksektir ama kalite; harikulade)
-En önemli maaliyeti gözden kaçırmışa benziyorsunuz; montaj+vites telleri+kabloları+fren kaliper adaptörleri+ön arka QR miller: bende bunlar 150 tl tutmuştu bilginize.

Not: ben montajı decathlonda yaptım ama pişman oldum. Çünkü her parçaya fatura kestiler. Onun yerine güvendiğiniz bir bisikletçiye bütün parçaları verip tüm masraflar dahil bir fiyat alırsanız daha karlı olur. Mesela bana 100 tl demişti ama ben decathlona gideyim dedim 60 tl'ydi orda montaj. Tabiki eksiklerle 150'ye vurdu. Bunları da hesaba katarsanız iyi olur. Başarılar.
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
Shimano MT15 Jant Seti 273 Tl???? Link alabilir miyim fiyat çok uygun.
 

medetkerem

Aktif Üye
Kayıt
12 Mayıs 2012
Mesaj
148
Tepki
47
Şehir
gebze
haklısınız arka fren için adaptöre ihtiyacim olcak. qr baglanti jantla beraber var. erdoğanlar bisikletten alcam janti. montaji kendim yapcam. nedense hic birsey icin ikinci el düşünmüyorum. zaten kendim topluyorum, herşey el degmemis, bebek gibi olsun istiyorum. tavsiyenize uyup 100 tl daha sele için eklicem