Scudo Sports

Özgeçmiş ve Aşırı Spor

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Tepki
1.212
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Merhaba arkadaşlar sizlere telefondan yazıyorum Ben Lemi Adrian Dolunay 12 Haziran 1981 Kolorado doğumlu gurbetçi bir ailenin çocuğuyum Anne tarafı Bulgaristan Baba tarafı Yunanistan Selanik'ten Trabzona göç.etmiş Rum kökenli bir Türküm 2003 yılında Amerika'nın Gurbetçi aile çocuklarına Paralı Irak a asker yollama baskılarına dayanamayıp Kesin dönüş kararı aldık Türkiye'nin Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesine taşındık babam Petrol mühendisi olduğu için burada kendine iş bulmuştu ve buraya yerleşme kararı aldılar benim yaşım 22 olduğu için adaptasyonum zor oldu Ayrı kültürlerde yetiştim ve Su altı kaynakçılığı okulunu bitirdim kendime iş bulamıyordum bulsam da askerlik engel oluyordu askerliğimi 85/2B Tertibi Ankara/Mamak ta bir ay eğitim aldıktan sonra Afganistan Kabil'e barış gücü askeri olarak tan gönderildim Nöbetimiz esnasında Roket atar isabet etmesiyle ortalıkta tiiz diye bir ses duydum ortalık birden karıştı toz duman sürünerek gittim arkadaşlarımı kurtarmak için en son ayaklarımı hissetmiyordum başımda şiddetli ağrı kulaklarımda çınlama vardı hiç birşey duyamıyordum Uyandığımda Ankara G.A.T.A 'dayım 25 gün olmuş kafama saplanan şarapnel parçasını çıkarmışlar serumlar, burnumda,meshaneye takılı birşeyler Ankara Gülhane askeri tıp akademisi Rehabilitasyon merkezinde 3 ay kadar kaldım Piskiyatri servisine de 3 ay kadar gittim bu arada Sürekli ağlıyormuşum uyuyup uyanıp uyutuyorlarmış yanımda ölenler olduğu için piskolojim bozuldu bu süreçlerde 70 kilodan 90 küsür kilolara çıktım herhalde ilaçlar vesaire serumlar aldırıyor askerden dönünce Hemen olmasa da sonra bir süre sonra bisiklet aldım Kilo vermeye kararlıydım Bu arada su altı kaynakçısıyım işimi yapabilmek için kilo vermem gerekiyordu bisiklet kullanmayı çok sevdiğim için
Orta halli birşey aldım başladım gezmeye mahallede çocuklar baştan tuhaf tuhaf bakıyordu hareketler yapıyor hoplayıp zıplıyordum bir gün bisiklet arkadaşı bulurum ümidi ile Google'a Türkiye bisiklet grubu yazdım ilk başta karşıma bisiklet Forum çıktı sene 2004 olması lazım hemen girip kayıt oluşturdum Forumda kaliteli insanlarla tanıştım hala görüşür konuşurum 2009 yılından 2012 yılına kadar epey kaliteli bir grubumuz oldu Lüleburgaz bisiklet kulübünü 700bin km deki Rahmân ile kurduk malum yaşımız 30lara geldi çevremde herkes kendi yolunu çizmeye başladı kimi evlendi kimi şehir değiştirdi anlayacağınız birbirimizden koptuk 2012 yılında çeşitli sağlık sorunlarından bisikleti bırakmak zorunda kaldım grubumuz dağıldı ve kapandı 2013 yılında başkaları devraldı bende kulübün kurulmasında büyük rol aldım ve 2013 yılında tekrar profesyonel Bisiklet sporuna giriş yaptım Polenezköy mtb yarışlarına katıldım 9.Oldum 😂 ehehe daha sonraki yıllarda Trakya Ege turu yaptım sene 2014 yılında 70 kilo olarak çıktığım yola eve döndüğümde 66 kiloydum boy 1,76 kilo 66 olunca kemik üstü deri kaplama oluyorsun çıta gibi bir şey 2015 yılında Fitness sporu yapmaya başladım ilerleyen zamanlarda 350 kg ile leg press yapmaya başladım ağır kiloların altına girdim
yoldakiyabani-20201001-0003.jpg

Sonuç bu şekilde kollarım geliştikçe daha çok kiloları arttırıyordum Beslenmeme çok dikkat ediyordum Protein tozu vs ilaçlar hiç satın almadım kullanmadım Protein, Karbonhidrat bakımından yüksek gıdalar ile beslendim asla Endüstriyel gıdalar tüketmedim .7/24 açık olduğu için Spor salonuna gece 02.30 da bile gidiyordum birine kızınca hırsımızı salonda ağırlıkları kaldırarak alıyordum aynı gün içinde iki kere antrenman yapmaya başladım yıl 2018 olduğunda yine antrenman yapıp eve gittim ertesi gün yataktan kalkamadım o gün Spor hayatım bitti ! Belim de 3 tane fıtık çıktı ağır spor yapmanın iyi olmayacağını söyledi doktor başka bir Prof doktora çıktım o da romatizmal hastalıktan şüphelendi.
Yani size diyeceğim herşeyin aşırısı zarar. Hayatı akışına bırakın biraz dikkat edin.Sağlıklı gıdalar tüketin sigarayı ve alkolü bırakın ve düzenli check-up yaptırın 6 ayda bir epidural kortizonlu enjeksiyon yapılıyordu şuan manuel terapi ve ozon tedavisi uygulanıyor.Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.Arkadaşlar herkese sağlıklı ve güzel günler dilerim

Scudo
Lemi herşeyin fazlası zarar. Özgeçmişini ve en önemliside başından geçenleri anlatmışsın. Yaşamakta zorlandığın zamanlarda kendini bırakma, olayların akışını zamana bırak.
Kendini bize daha yakından tanıttığın ve samimi açıklamalarda bulunduğun için sağolasın , varolasın.

Benim de farklı alanlarda spor geçmişim ve bir çok geçirmiş olduğum rahatsızlıklar var. Dert insanı ya susturur yada çoşturur. Olmadı diyardan diyara deli eyleyip koşturur.
Çoşmaktan korkma, diyardan diyara deli gibi koşmaktan da korkma. Sen sen ol susmaktan kork eğer dert yükün çoksa.
Senin anlıyacağın tek başına değilsin. Ne zaman istersen gel burada derdini dök. Seve seve okuruz. Seve seve dertleşiriz. Seve seve laflarız. İş kaygısı gelir ve geçer. İnsan vardır dünyayı yese doymaz ve yine insan vardır bir lokma ile bir dünya iş hakeder.

Devlet ayrı devletçilik apayrı, millet ayrı milliyetçilik apayrı ve ümmet ayrı ümmetçilik apayrıdır. Kavramlar farklıdır. En önemliside kavramlara yüklenen şeyler daha farklıdır. Bizler Çanakkale de ve birçok cephede bizim yanımızda şehit olan ,Rum,Ermeni,Yahudi bir çok paşa ve görevini ifa eden hiçbir Anayurt evladını unutmadık. Hak bildiğimiz yolda bizimle beraber yürüdüler ve canlarını feda ettiler. Ruhları şad olsun. Hangi milletten olduğundan ziyade hangi milletin yanında durduğun önemlidir. Askerdeyken gazaya uğramışsın Gazi olmuşsun. Başımızın üzerinde yerin var gardaşım. :harika:

@necmeddin Sağol teşekkür ederim eline koluna sağlık hiç üşenmeden kaliteli yorum yaptığın için

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
En son konsolosluğa sığınmış pedaldaşımızı kurtarayım diye konsolos konsolos gezdim. Şimdi sidney konsolosluğundan geliyorum.

Lemi kardeşim aramıza hoş geldin, bizler hepimiz kardeşiz. Birimizin derdi hepimizin derdidir. İçini çok güzel döküp anlatmışsın, fazla antrenmanın insan vücuduna çok fazla zararları var ve yıllar önce ben de surantrene olmuş çok sıkıntılar çekmiştim. Azı karar çoğu zarar sözünü hiç unutmamak lazım. Performans için yapılıyorsa da mutlaka bir antrenör kontrolünde olması gerekiyor. Sağlıklı günler dilerim...

@cazci El. altında bulunsun bazı başlıkları yonledirirsiniz 😂

• Hahaha
Tepkiler: Yoldakiseruven
En son konsolosluğa sığınmış pedaldaşımızı kurtarayım diye konsolos konsolos gezdim. Şimdi sidney konsolosluğundan geliyorum.
Hocam Sidneye kadar aramışsın yan komşudan çıktı sen de pedalla gitmedin inşallah Avusturalya ya :)
Bu macera kaçıncı sayfada bitecek acaba :D 11e gider mi

Geçmiş olsun abi. En son kafanda dikişler vardı. Aldırdın mı dikişleri? Sağlık durumun nasıl ?

İyi yazıyor amma yalan falan gerçek vs. Su altı kaynağı mı ? Yüzme dalma yapıyorsun zaten. Fitness falan niyr .

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Geri