Scudo Sports

Özceylan bisiklet iade zorluğu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
İyi esnaf olabilirler ama iletişimleri malesef zayıf. Bergamadan defalarca alışveriş yaptım. Konyaya yolum düştü dükkanı bir göreyim tanışayım diye gittim. Hatta alışverişte yaptım. Ödemeyi yaparken durumumu belirttim. Hatta bir iki kez telefonla görüştüğümüzü belirttim. Afedersiniz herif bana ne dedi beğenirsiniz. "O konuştuğunuz benim biraderimdir. Ben değildim." dedi. Ben de iyi o zaman hayırlı işler deyip dükkandan çıktım. İyi bozuldum ama. İçimde kaldı konu açılmışken paylaşayım istedim.

Scudo
Kayınbilederim konuyla ilgili "Konya esnafı paraya doymuş. Ondandır." diye bir yorum yaptı. Benim de hissettiğim buydu açıkçası.

Anlayamadığım şey, buyuk geldi dediniz fakat giymedim dediniz. o nasıl oldu ?

@D.Mustafa dışarıda giymeyerek ürünleri deneyebilirsiniz. dışarıda giymedim terlemedim denemek için tabikide giyeceksiniz Hey ALlahım ya. sen büyüksün. aykkabıda aynı iç giyim haricinde evin içerisinde giyerek kirletmeyerek deneyebilirsiniz.

@idrisarici sende deseydin - biraderine selam söyle ama sana selam yok

@D.Mustafa
Arkadaş müneccim değilki giymeden nasil bilecek ufak yada büyük geldiğini..siz denemeden mi alıyorsunuz?

@Hamit.Ç forumdaki arkadaşlar mualefetin sınırlarını zorluyor dur bakalım. iade edeceksin neden aldın falan diyen çıkacak daha. :krsn:

@smclk89 Siz hiç kendi davranışlarınızı sorgulamıyorsunuz ürünü almışsınız elinize gelmiş yok çok hafif büyük geldi yok iade ediyim yok etmiyim 10 gün kararsız kalıp oyalanmışsınız 10 gün sonra karar vermişsiniz telefon etmişsiniz adamda belki o şaşkınlıkla 10 gün sonra giyim eşyasında iade mi olur demiş bence giyim eşyasında adamın bunu demesi hakkıdır ki sonraki aramanızda tamam yollayın demiş dah neyin şikayetini yapıyorsunuz sizi eleştirenlerede laf sokuyorsunuz önce kendi davranışlarınızıda sorgulayın bence

@hidromek ben ne kadar beni eleştirenlere laf sokuyorsam emin ol şu mesajları okursan tabi sen sizde o gözlemi yapacak göz görmüyorum. gelip bana laf sokmaya çalışanları görürsünüz. keyif benim keyfim. ben istediğimi yaparım. neyine şaşıracak. kendi davranışım çok düzgün olmayabilir paramla mal almışım beğenmemişim e-ticaretin mesafeli satışın kaymağını yerken kötü yüzüyle karşılaşmak istemeyen firma profili bu. ve bende bunu efendi gibi kendi çizgimde eleştiririm istediğim yerde paylaşırım. tarafıma gönderilen 40tl lik pompa bozuk çıktı deyip azarladığım bir bisiklet firması tarafıma tam 190tl lik pompayı özür dileyerek gönderiyor. bu tamamen konu dışı. hatalı bir olaydan dolayı adam benim gönlümü almaya çalışıyor ve burada yapılan güzelliğe bakın ben bunu heryerde anlatır o firma bisiklet kullanıcısına önem veriyor. saygı gösteriyor. adamın düşüncesi önemli diyor. ama giymedim diyorum herşeyi düpdüzgün duruyor diyorum. adam hadi yallah çekiyor. decathlondan aldığım spd ayakkabı 4 ay sonra bir türlü susturamadığım sesler çıkartmaya başladı gönderdim paramı iade ettiler. herkes bunu yapacak demiyorum. ama böyle yapan firmaları tercih ederim bu bölümü de memnun kalmadığım firmaları şikayet edeyim diye açmışlar bende memnun kalmadım. umursanmadığımı yazdım. sen bana laf sokamazsın kimse bana laf sokamaz. sokmaya çalışana ben 2 kat laf sokarım.

@smclk89 madem giyecektin neden giyim eşyası satın aldın bana bunu açıkla hemen! :koptum:

Konudaki yazilanlari basindan sonuna kadar tek tek okudum.

Bu ne yahu, aman bi gerginlik, bi gerginlik.

Azarlamak, yazarlari terslemek, atar gider vs..
Burada satici hakli kardesim. Alicinin 10 gunde dar mi bol mu geldi anlayamamis olmasi saticinin aklina her seyi getirir.
Doga bisikletten bir kac parca siparis etmistim, geldigi gibi actim baktim parcalar kadroya uymayacak, hemen actim telefonu olmadi geri gonderiyorum dedim, tamam sikinti yok, gonderin dediler.
Aradan 10 gun gecmis olsa daha farkli bir tepki ile karsilasirdim.

Ya arkadaşlar neden sürekli para kazanan tarafı haklı görüyorsunuz? Başka konularda devletin kanunlarını baz alırsınız, neden böyle konulara gelince hep özveriyi alıcıdan bekliyorsunuz? adam isterse 13 gün sonra iade eder. Yasal hakkı sonuçta. Bir çok marka kendisine güvendiği ve müşteri memnuniyeti için bu 14 günlük süreyi 30 gün içerisinde diye uzatıyor, siz adam 10. gün iade ediyor diye mağazayı haklı buluyorsunuz. Bu tür şeylere gelemiyorsa firma, mesafeli satış yapmayacak.

https://i.hizliresim.com/9G9qv3.png

Nasrettin hocanın çırağıyla ilgili eşşeğe binme hikayesi var...ne isa ya, ne de musa ya yaranamazsın....kanun ( kanun koyucunun koyduğu "kanun" önümüzdeyken hala hikaye anlatan var..... ben bir kaç defa adı geçen yerden satın almalarim oldu ama en son satın almadan sonra ne satın almalarım oldu nede kimseye tavsiye etmedim. Kanun 14 gün diyorsa şeriatin kestiği parmak acımaz. Sahipleriyle muhatap olmana gerek yok.kargola,karşı odemeli yap ve kargo kağıdına ürün iade yaz.bitti. birde resmileştirmek için faturanın fotoğrafını eklediğin maili at ...işlem tamam. Hiç sıkıntı yapmana ve burada ağız kokusu çekmene gerek yok.millet ne yaparsa yapsın hiç önemi yok.parayı sen verdin,hakkınıda sen arıyacaksın.telefonla iade etmek istiyorum demenin yasal olarak hiç bir hükmü yok.

@smclk89

Bu satıcının neyi haklı.değişim lastiğe 7.90 gonderim.geri dönüşünede 4 tl odedim.lastik o donemde 25 tl idi. Aynı lastiği arkadaş bir sözüne sporcupazarı derhal yenisini göndermişti.bu arkadaşın esnaflığı hoş değil.kaybeden kendi oldu.benim için her taraf pazar yeridir.
@Kuzey Ege

Eskiler bi laf söylerdi aklıma geldi. Evinde karısına sözü geçmeyen, kahvede dayı olurmuş diye.

@smclk89 Ben ortaya söylemiştim ama yaran varmış demek ki ! Başkalarının fikirlerine saygı duymayacaksan, tahammül edemeyeceksen konu açmayacaksın. Kimse görüşlerine katılmak zorunda değil, buradaki hiç kimseyi tehdit edemez ve onları aşağılayamazsın. Yani nedir bu liseli çocuk tehditleri çok komiksin.

@D.Mustafa tahammül edemediğim şey. insanların var olan hakkıma saygı duymaması. ve hakları olmayan süreci sorgulamaları. sende benim neyi açıp açmayacağıma karışamazsın mesala. tahammül edemiyorsan açmayabilirsin demelisin. ben gelip bu süre içerisinde adam almak zorunda olduğu halde alacaksın nasıl almazsın demedim o adam kural hatası yapıp almayabilir. ben ona emri vaki konuşmadım. hakkım olduğu halde sende bana konuşamazsın. sende hiç komik değilsin.

@smclk89 Tamam anlıyorum öyle bir durum yaşanmış olabilir, sen nasıl kanun a madde ye dayanarak birşeyleri savunuyorsun talep ediyorsun ya, forumunda ilk girerken hepimizin onayladığı sözleşme de de bazı şartlar mevcut. Biraz daha anlayışlı olsak sanki ortam gerilmeyecek gibi. Malum yazı ile anlaşmaya çalışıyoruz öyle olunca anlam değişiyor konuşmaya göre.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri