Scudo Sports

Oyun önerileri, oyun arkadaşları bulma, oyun indirimleri paylaşma bölümü

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Bu sorduklarınız sitenin kendi içerisindeki forumda (forum ama siteye has, canlı sohbetli, dinamik bir yapıya sahip) tartışılıyor sürekli. Çok yanlış bilinen ve anlaşılan şeyler var oyun hakkında.

Mesela sonradan para yatırma olayı. Gemiler parayla satılıyor diye herkes bir üst modeli "Yine gerçek para verip almam lazım." şeklinde sanıyor. Halbuki doğrusu ya gerçek para verip almak yada oyunda emek harcayarak paza kazanıp almak. Örnek veriyorum uzaydan, meteorlardan veya gezegenlerden materyal toplamak. Bunun dışında korsan olup savaşarak parada kasabilirsiniz, engineer uçağınızla yolda kalmış, arızalanmış uçakları tamir ederekte. Savaşa giden uçaklara eskortluk ederek veya uçağı patlayıp uzay boşluğunda asılı kalmış pilotu alıp istediği yere bırakarakta para kasabilirsiniz. Bunların ucu bucağı yok fakat hepsi şuan yapım aşamasında. Oyun daha çok ama çok beta sürümünde. Daha 2-3 ay önce dağ gibi bilgisayarlar 10-20 fps zor açıyordu şimdi ufak ufak patchlerle 30'lara çıkartıldı.

Bu saydığım şeyler oyunun temelini oluştutan şeyler olduğu için oyuna gelmesi muhtemel değil kesin şeyler. Zaten sitede roadmapi açarsanız hangi senenin hangi ayı neleri getireceklerini sürekli güncelliyorlar oradanda görebilirsiniz.

Diğer oyuncularla savaşma olayıda dediğim gibi halen test aşamasında. Oyun hala buglarla dolu ama her geçen gün canla başla düzeltiyorlar. O yüzden bu konuda yine yapılacakları saymam gerekiyor. Özet geçmem gerekirse bu kadar kapsamlı bir oyunda birbiriyle savaşma kurallarını ben bile hayal edemiyorum. İnanın neredeyse gerçek dünyadaki uluslararası ilişkilere kadar gidebilir bunun kuralları :)

Bunları telefondan, bilgisayarım satılmış- bilgisayarsız şekilde yazıyorum birde tam kapsamlı anlatamıyorum. Ancak bu kadar anlatabildim umarım açıklayıcı olmuştur biraz. Akşam vaktim olursa bir kaç video ve twitch yayıncısı atarım buraya oyunla alakalı :harika:

Bilgisayarımı satmadan önce (1-2 ay önce) çektiğim videolar:

Daymar'a iniş:

Manzara :) :

Tekrar not: Gördüğünüz heryere gidebiliyorsunuz, skybox olayı yok.

Scudo
@samurusov

Mükemmel duruyor, aklıma aldım hocam. Valla şu oyundan nasıl haberim olmadı ben ona şaşırıyorum :D Mesaj yazmışım da göndermemişim bu arada :(

Sims 3 İndirime girmiş 15 tl ye düşmüş, hastasına duyrulur :D

Vee MASS EFFECT seri olarak (1-2) indirime girmiş arkadaşlar, çok olumlu olarak duydum, oyunu önerir misiniz size sorayım? Eski bir oyun olmasına karşın oynanabilirliği nasıldır?

Crysis 2 de indirime girmiş bu arada hastasına duyrulur :D

@Ilter Elmas hocam sizin istek listenizdeymiş oyun, etiketleyeyim dedim :D Çok heyecan yaptım bir anda :D

Bende şöyle uygun bir yere steam profil linkimi bırakayım ; (link)

@KarizmatikKavun
Hocam ekleyeceğim birazdan sizi, güncel olarak oynadığınız oyunları yazarsanız oyun arkadaşı da olabiliriz ya da bulabilirsiniz :D

Gta Vice City: O seksenler atmosferinde ,Miami sokaklarında radyoda Billie jean ve Self Control çalarken araba sürmek bile yeter. Bazen Vice Şehrini, gerçek bir şehri özlediğim gibi özlerim.

Mafia: The City of Lost Heaven: Birçok oyun oynadım ama senaryosu bu kadar kaliteli bir oyun görmedim. Oyun değilde film olsaydı en iyi senaryo oscarını alırdı.

Football Manager Serisi: Yuva yıkar, 3 saat boyunca sol bek arayıp üzerine hayatta mıyım diye merak eden kız arkadaşım aradığında, Sol bek aradığımı söylememle çok sağlam trip yemişliğim vardır.

Bu arada online ETS 2 oynuyor(dum) oynayan olursa tekrar yüklerim, oynarız :)

• Beğen
Tepkiler: ATTy
@Ahmet Bilge Kaan AKIN

Far Cry serisi de indirime girmiş. Sence şu zamanda Far Cry 3 satın almak mantıklı mı? Yeni Far Cry'ı alma (alsam da oynama) imkanım yok. Canım da Far Cry oynamak istiyor :D

• Beğen
Tepkiler: KarizmatikKavun
@Ilter Elmas
Hocam bence en mantıklı olanı far cry 2 ve 3 ü almak olacak, 5. oyunu çok kötü. Aslında genel olarak yapay zekaları kötü olsa da bu serinin 5. oyununda bildiğiniz mekanı basıp silahsız bir şekilde adamların üzerine koşarak tokatlayabiliyorsunuz :D Yani güzel bir seri aslında da yapay zekanın aptallığı oyundan soğutabiliyor :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN Far Cry 3 alayım. 1 de alacaktım ama herhalde bu yılda o grafiklerle oynamak biraz sıkar. Şimdiye kadar ne kadar geçmişte hastası olduğum oyunu bu yıllarda tekrar oynamaya kalksam aynısı oldu. Zamanında nasıl oynuyormuşuz biz bu oyunu dedim hep :D

Bu arada geçen gün aldığım (link) oyununu yarım saat falan oynayıp iade ettim. çok sıkıcı geldi.

@Ilter Elmas
Hocam zaten o oyun sıkıcıydı, mantık hep aynı olduğundan. Yenilikte getirilmez ona artık, fiyatı da oyuna göre çok fazla bence. Şu Steam'daki iade olayı çok güzel zaten 2 saate kadar deneyip iade edilebiliyor.
Far cry 3 ün grafiklerinin tatmin edeceğini düşünüyorum, dediğiniz gibi o eski oyunları cidden o kadar oynayası gelmiyor insanın. Eskinin en iyileri onlar olsa da o kadar gelişti ki oyun sektörü artık pixel oyun gibi görünüyorlar insanın gözüne :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN ancak dönebildim biraz geç oldu :) benim oynadığım fazlaca oyun var o yüzden yazmadım tek tek sadece mmorpg türde oyunları pek sevemedim o yüzden o tarza uzağım. onun dışında fırsat buldukça her oyunu denerim sevdiklerim de fazlacadır :) en sevdiğim tür ise strateji. Hastasıyım resmen. Strateji severler bilirler ancak bilmeyenler için Total War serisinde ( Tarih severlere : Total War Atılla , Fantastik dünya severlere : Total War Warhammer 2 ) bulunan oyunları tavsiye ederim. bir de böyle azıcık ucundan bilim meraklıları hesap kitap yapmayı severler için de Kerbal Space Program var. Elon Musk simülatörü diyenler de var tabi ki :) ,

@Ilter Elmas Bende serinin 3. oyununu tavsiye ederim. Fikrimce serinin en iyisi :)

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
Mass Effect 1 beni oynayacağıma pişman etti, nişan almak kanser resmen. O kadar sallanıyor ki ekran sinirinizin bozulmaması elde değil. Sanki oyunu PS platformundan aktarmışlar gibi bir his uyandırıyor oynanış ve kontroller. İçerik ilgimi çok çekmesine rağmen oynanış kötü olduğu için kaldırdım. 2. oyunu da böyleyse direk iadeye :D

Geçen yaz steam summer sale kampanyasından aldığım This war of mine oyununu tavsiye ederim alışılmışın aksine savaş sırasında savaşan tarafta değil savaşın yıkımını yaşayan sivilleri hayatta tutmaya çalışıyoruz. Biraz duygusal ama güzel bir oyun.

@KarizmatikKavun
Total war serilerinde bi optimizasyon sorunu yok mu. Gta 5 sikintisiz oynuyorum roma 2de ayni fps alamiyorim

• Beğen
@Desertiger
Çok ordulu savaşlarda çok sağlam bir bilgisayar olmadıkça kasma yapıyor diye biliyorum. Ben genelde savaşları otomatik yaptırıyordum oynadığımda.

@Obsrn
Evet mükemmel bir oyundur kendileri. Bitirdikten sonra tekrar tekrar oynanabilecek bir oyun :)

@Ahmet Bilge Kaan AKIN
Mass effect ile ilgili dediklerimi geri alıyorum. 2. oyunu muazzam güzel geldi 1. ye göre. Ancak 1. yi bitirmek istiyorum. Silmiştim yeniden 7 gb yüklemem gerekecek 1. oyun için :D Artık mühendis falan seçeceğim ana karakteri, en azından sniperı olmaz da uğraşmam. Yoksa kanser hakikaten :D

@KarizmatikKavun
Hocam isminiz Player Unknow'du, Pubg atmıyor musunuz :D

This War of Mine de sevdiğim ama bitiremediğim oyunlardan. 1 seneyi aşkın zamandır bilgisayarda yüklü. Hiç silmiyorum, arada açıp oynuyorum ama bitiremiyorum :D

• Beğen
@Ilter Elmas
Hocam oyunu bitirmenin en güzel yolu, adamlara güzelce loot yaptıracaksınız, hasta olanlar bırakın ölsün :D Kimseye günahınızı vermeyeceksiniz, ancak adamlar gelir de soymaya kalkışmasın diye de hep bir adam nöbetçi dikip, evin güvenliğini sağlamlaştıracaksınız. Tam hatırlamıyorum baya oldu bitireli :D

@Desertiger evet serinin bazı oyunlarının optimizasyon sorunları var maalesef lakin optimizasyonuz mükemmele yakın yaptıkları oyunları da var mesela warhammer 2. atilla dan itibaren öyle aman aman bir bilgisayarım olmamasına rağmen ben rahat bir şekilde oynuyorum. sadece turn leri atlatırken kasıyor o da sanırım her pc de öyleymiş.

@Ahmet Bilge Kaan AKIN haha ben o ismimi bir değiştireyim artık. pubg de 677 saat oynamışlığım var lakin yapımcı firma sağolsun güncelliyoruz diye diye benim fps yerlere kadar indiği için artık pek oynayamıyorum. keşke düzeltseler de bi 700 saat daha oynasam. oynarım yani seviyorum ama gıcık da oluyorum :D

@KarizmatikKavun
Fps yi bitirdiler gerçekten de. 70-120 arası aldığım fps son gelen 10gb güncelleme ile 10-30 arasına düştü. Tam çatışma sırasında fps drop yiyip ölmek çıldırtıyor insanı. O kadar loot yapmışız, son 10 kişi kalmış 3 erli takımlarla. Tam evi basacağız drop yiyorum, ekran geldiğinde ölmüşüm :D

Arkadaşlar Titan Quest ve Ragnarok DLC si şuan indirimde.
Diablo tarzı oyunları sevenler için birebir.
Oynarım ben de, seninle her şeye varım ben diyen bir veya daha fazla arkadaş olursa beraber oynayabiliriz :D Oyun Diablo mantığıyla aynı. Olumlu yazılmış yorumlar da genel olarak.

@Desertiger
Hem Total War yeteri kadar optimize değil hem Gta 5 üst düzey optimize. Bu yüzden bir dengesizlik oluşuyor olabilir.

Geri