Scudo Sports

Ovit 0'dan 2600 Metreye

akgulcemal

Forum Bağımlısı
Tepki
776
Bisiklet
Focus
Bu sefer Rize sahilinden Ovit geçidine tırmanıyoruz , sisli puslu ve ıslak . Tam bir Karadeniz havası , harika manzaralar eşliğinde 2600 metre irtifaya çıkıp sonrasında İspir'e iniyoruz. Kaçkarların arkasında tamamen değişen hava şartları ve coğrafyada ilk durağımız Yusufeli. Bol maceralı bir tur oldu , gece karanlığında henüz faal olmayan tünellerde kaybolduk , Yusufeli'ne gece yarısı vardığımızda rezervasyon yaptığımız otelin iki gün önce yandığını öğrendik , günün verdiği yorgunlukla bulabildiğimiz en yakın yerde konaklayıp sabah yolumuza devam ettik. Önceki gün yarılan ve geçici olarak tamir edebildiğimiz lastik bugün tekrar bizi yarı yolda bıraktı ve Lokman için tur sonlandı. Kalan kilometreleri yarımda iç lastik ve yama olmadan tek başıma geçmek zorunda kaldım.

Sıkılmadan izleyeceğiniz bir video olmuştur umarım , yorumlarınızı eleştirilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Gelecek tur videoları için kanala abone olmayı unutmayın.

Scudo
Başarılı bir video olmuş. Hikaye oldukça güzel. Kare kare anlatmışsınız. 1. günü nerede sonlandırdınız ? Bir yerde konaklama mı oldu acaba ?

2 günlük mesafeyi bir günde geçip karanlığa kalmak.
karanlık tünellerde gerilimle ilerlemek
malzeme öğüten yollarda yavaş yavaş cephaneyi tüketmek
Otelin yanmasına varan aksilikler yaşamak

Tam bir Çoruh vadisi klasiği ve çok güzel. Bir tık daha uzun olabilirdi, eğer elinizde kayıt varsa. Biraz daha rota görüntüsü, strava, google earth vb. Bilenler için çok bariz nerede olup ne yaptığınız ama bölgeye yabancı olanlar için takibi zor. İspir-Yusufeli arasının ne zor bir coğrafya olduğunu, Artvin'e doğru giden yolun neredeyse tamamen viyadük ve tünelden oluştuğunu falan aktarmak etkiyi artırır.
Tabii o savaş anında bunları kayıt altına almak zor.

@samet akkaya Yusufeli'nde konakladık , pansiyon gibi bir yere yönlerdirdi oradaki insanlar , biz otelin önünde ne yapacaz diye kara kara düşünürken.

@delibalta Evet daha fazla kayıt ile daha uzun bir video yapılabilir kesinlikle , tünellerde olan görüntüler ilk tünellere ait. Sonrasında onlarca tünelden daha geçtik ve psikolojik olarak yıpratıcı olmaya başlamıştı gerçekten. Zor bir rotaydı ama kesinlikle keyifliydi , yorumlarınızı not ettim , teşekkürler .

@akgulcemal video çok güzel olmuş.
Giresun-Maçahel turumda İspir Yusufeli arasını geçmiş ve Çoruh Vadisi'ne hayran kalmıştım. Ama Ovit'e çıkmak ayrı bir hayal benim için. Geçide çıkıp, sonra geriye dönüp 13 km.lik tünelden geçerek diğer tarafa inmek istiyorum. Video'da 5:35'te Su kavuşumunu ve tünelleri gördüğümde o kavşakta etrafıma bakıp bütün yolların tünele girdiğini görmek çok ilginç gelmişti bana.

Talihsiz lastik patlamaları için geçmiş olsun. Yapılacak şey her halde lastiği yenilemek olabilir.

Kazasız ve keyifli turlar

five

@five Beğenmenize sevindim, evet kesinlikle etkileyici bir yol ama bir o kadar da zorlayıcı. Ovit'e İspir tarafından tırmanmak istemem sanırım çok keyifli bir yol olduğunu düşünmüyorum, inerken bile uzun sürdü sayılır, imkan varsa kesinlikle sahilden çıkılmalı. Tüneller ve viyadükler gerçekten bitmek bilmiyor, bir süre sonra sadece tünelde ilerliyormuş hissiyatına kapılıyor insan zaten.

• Beğen
Tepkiler: five
Geri