@BerkEvren
Konu bu alet edevatın bütçede işgal ettiği yer değil, dediğim gibi bu fetiş grup üyelerinin çoğunun ziyadesiyle parasi var, konu bu alet edevatin evde işgal ettiği yer. Şöyle anlatayım, farzedin her biri orta boy buzdolabı boyutlarında 2 kolonu evin başköşesine konuşlandırdınız, ortasına da şekilsiz bir lambalı amfiyi yerleştirdiniz, evin hanımı bu duruma kayıtsız kalabilir mi, açmaz mı ağzını, yummaz mı gözünü.
Benim 2 adet katlanır bisikletim var, biri sürekli olarak arabanın bagajında duruyor, sorun yok, ama diğeri katlı olarak ardiye olarak kullandığımız balkonda mütevazi bir yer işgal ediyor, geçen gün bizimkisi çöpe atmaya yeltendi, evde atacak onca döküntü varken bisikletime iş olmaya kalktı, tabii girişim şiddetli mukavetimle engellendi ama huzurum kaçtı bir kere. Benim katlanır bisikletimin mevzusu böyleyken sizin yol bisikletlerinin, MTBlerinizin WAFını düşünmek bile istemem.
Bu arada, audiofillere geri dönersek, bunların işi iyice azıtıp WAF'tan sıtkı sıyrılanları oturdukları evin karşısındaki daireyi de satın alıp huzura erebiliyorlar, bir nevii alet edevatları için garsoniyer açıyorlar. Abartmıyorum var böyle tipler.
Ve son olarak ekleyeyim bunlara fetişist diyorum çünkü müzik seti alıyorlar fakat müzik dinlemiyorlar, müzik dinlermiş gibi yaptıklarında aslında amfiyi dinliyorlar, kolonu dinliyorlar, en ufak bir cızırtıda moralleri bozulup yıkılıyorlar. Tanıdık geldi mi ? Çünkü dünyadaki tek fetişist grubu audiofiller değil, mesela süper fotograf makinesi ve lens alıp test fotolarından başka işe yarar tek bir kare çekmeyen fotografçılar, bilimum dinamik ip kampana makara, bolt sikke, softshell, hardshell vs. edinip 40 yılın başı o da haftasonu tırmanışa giden dağcılar, toplam 5.5 kiloluk karbon kadrolu, DuraAce vitesli, Mavic tekerli bisiklet düzüp haftasonu yarım saat pedallayıp dili dışarı çıkan, yorgunluğunu yol üstündeki en yakın lüks kafeye girerek atan bisikletçiler de fetişisttir benim kitabımda. Ve bütün bu fetiş gruplarının ortak özelliği yaptıkları işi değil alet edevatlarını saatlerce konuşabilmeleridir.