Scudo Sports

Otomatik şanzıman gibi çalışıp araba gibi davranıyorum.

Sanırım bunun psikolojik çıkarımları var. Kış geldi artık son sürat gideriken rüzgar soğuk sooğuk beyni uyuşturuyo bence. Bende de böyle ufak tefek teklemeler olmaya başladı. Güzel bir başlık olmuş açanın eline, yorumlayanların diline sağlık :D

Dırrrınnn Dırrrnnnn

Scudo
Hayali bir deney yapalım:
15Km hızla düz yolda gidiyorsunuz ve belirlediğiniz bir vites kombinasyonunuz var.
Bununla birlikte 1-1 vites seçseniz pedal boşa dönerken, 3-9 (bisikletimiz 27 vites kabul edilmiştir) vites seçeneğinde bacaklarınız gereksiz yere zorlanacaktır.
Diğer seçenekleri düşünelim: 1-2 hala biraz boş, 3-8 hala biraz zorluyor... Sırayla birini yukarı diğerini aşağı doğru birbirlerine yaklaştırın, rahat pedal çevirdiğiniz, boşa bastırmayan ama zorlamayan bir vites seçeneğinde karar kıldınız. İşte o hızda sabit kalmak için doğru vites budur ve her hız için böyle bir vites seçeneği/seçenek aralığı vardır.
Tabii ki uç değerler de söz konusu olabilir. Çok dik bir yokuşta bazen 1-1 bile yetmez, iner yürürsünüz. Çok hızlıysanız 3-9 bile sizin kadansınızla boşa dönebilir (deney yapıyoruz sonuçta :) )

@Fat1h Özetle demem o ki, aslında doğru yapıyorsunuz gibi geldi bana :)

@Fat1h o lastiğin arasına pet şişe sıkıştırıp az mı gezdik mahallede ses yapsın diye. o zaman 18 vitesli amortisörsüz dağ bisikletlerimizle azmı jantları dağıttık hoplayıp zıplıcaz diye . :p

• Beğen
Tepkiler: amoush00 ve Fat1h
@t0r3tt0

O dandik frenleri az patlatmadık, freni yaptıracak para bulamayıp sandaletlerimizi arka tekere sıkıştırarak az fren yapmadık. :)

• Beğen
Tepkiler: Fat1h
@Fat1h yokuş aşağıya inerken frene asıldıktan sonra fren tellerini az mı elimize aldık :D ayakkabılarımızın ortasında yanlamasına bir çukur oluşturup durduk , yeri geldi ayakkabımızın parçalarını yerlerden topladık . kafamızda hep şu soru vardı . şimdi eve gidince ben anneme ne dicem ? :)

• Beğen
@t0r3tt0

Geçici bir yasakla cezalandırılıp kaldığım yerden devam ederdim. :)

@Fat1h kaldığımız yerden yeni ayakkabılarımızla ve yenilenen fren tellerimizle :D dırın dııırııınnn diye devaaaammmm :)

@t0r3tt0
:koptum: aynen öyle :D

• Beğen
Tepkiler: t0r3tt0
@Fat1h Evet evet, kesinlikle deneyin. Alıştıktan sonra nasıl hissettirdiğini mutlaka yazın ama. Ciddiyim bunu yaparken nasıl bir duygu verecek bunu merak ediyorum, lütfen yazın.

@FERDİ İKİZ

Vites geçişi yapacağım zaman bir tur sert pedal vurup o arada geçiriyorum ve daha güzel oluyor. Şimdi tam bmw şanzımanı gibi oldu. :D geçişler hissedilmiyor.

soruduklarında kaç vites diye bundan sonra ki cevabım otomatik şanzıman diyecem

Hani dedim bu konuyu açan ya bir çocuk yada geç dönem çocukluğuna özlem duyan kırcanın biri:p
Sonra da eğlenerek yapılan her şey zevk verir,oyun ve eğlencenin yaşı da yoktur dedim.
Içindeki çocuğu küstürmeyenlere selam olsun:harika:

VW grubunun DSG şanzımanları kalkıştan sonra tekrar yavaşlayınca 2. viteste kaldığı için arıza çıkarıyor. Madem otomatiğe alıştınız siz siz olun 1. viteste kalkmaktan şaşmayın :D

• Beğen
@cazci sağokun hocam, o çocuk ölmez aslında, büyümeyi abartıp o çocuğu bastırmamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Keyif alarak biniyoruz kendi içimizde ufak bu tarz oyunalr yapıp dahada fazla keyif alıyoruz daha ne isteyebiliriz ki :) :D

Geri