Otobüslere Bisikletle Binmek Serbest Değil

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
29 Eylül 2014 tarihli “Otobüslere Bisikletle Binmek Serbest” başlıklı habere sevinmiştik. Ne var ki otobüse binmek istediğimizde, hareket amiri kendisine buna ilişkin bir duyurunun gelmediğini, bu nedenle otobüse alamayacağını söylemesi sevincimizi kursağımızda bıraktı. Konuyu İETT’ye sorarak öğrenmek istedik. Gelen yanıta göre bu konu daha değerlendirme aşamasındaymış. Bir de araçta yeri ayrılmış olması gerekmekteymiş. Yani uzun lafın kısası; biz daha çok bekleriz. Bisikletin toplu ulaşım sistemiyle bütünleşmesi, kuralına uygun bisiklet yolu... bunlar İstanbul için hayal bile olamayacak kadar uzak görünmekte. Zaten İBB’nin bisiklete bakışı belli. Bunu bir ulaşım aracı olarak algılayamıyor daha. Emirgan’da 700 m bisiklet yolu yapacaklarmış, yeni yapılmakta olan kazıklı yola. Yani arabanla bisikletini oradaki park yerine taşıyacak, sonra 700 m gidip geleceksin... ve böylecene bisiklete binmiş olup gene arabanla geri taşıyacaksın. Herhalde çocukları düşündüler!

Kod:
http://bisikletle.blogspot.com.tr/2014/12/otobuslere-bisikletle-binmek-serbest.html
 
Scudo

fatihtemizer

Daimi Üye
Kayıt
6 Mayıs 2014
Mesaj
230
Tepki
156
Yaş
42
Şehir
istanbul
Bisiklet
Specialized
Merhaba.Ben son bir ayda üc defa otobuse bindim bisikletle.hatta birinde 4 bisikletli bindik.Tabi sordugunuzda bize bilgi gelmedi diyorlar..Birazda otobüs görevlisinin insifiyetine kalmış bir olay.
 
Kayıt
15 Aralık 2013
Mesaj
476
Tepki
1.320
Şehir
Şile / İstanbul
İsim
MUSA
Başlangıç
2007—08
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
iki defa bisikletimle bindim, 10'ar tl. bayıldım valla. bi de rica minnet. :eek:ut:
 

can onur

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2012
Mesaj
1.052
Tepki
3.289
Yaş
48
Şehir
Ankara
İsim
Can Onur
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bisikletin herhangi bir bagajdan farkı yoktur ve otobüslerde taşınmaması gibi bir durum da söz konusu değildir. Otobüs biletinizde minik harflerle yazan yazıları dikkatlice okursanız, bisikletin otobüse alınmaması ile ilgili en ufak bir yazı göremezsiniz. Otobüslerde sadece tehlikeli madde taşınmaz. Bisikleti bagaja almayan şoföre ya da muavine elinizdeki bileti okutun ve bisikletin de tehlikeli bir şey olmadığını söyleyin; bak bakalım alıyorlar mı, almıyorlar mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: galvaniz