Scudo Sports

Öten papuçlar

Uğur Demirtaş

Daimi Üye
Tepki
243
İsim
Uğur Demirtaş
Bisiklet
Salcano
sirrus sportun ön frenleri ıslak havada frenleme esnasında ötüyordu.Öyle böyle değil insanlar dönüp bakıyor.Arkada ses yok. Halbuki aynı frenler.Şu 3 renkli papuçlardan aldım,onları çaktım.Bunlar daha ıslanmadan kuru havada ötmeye başladı.Eskileri gittim attığım çöpten aldım, neme lazım yine onlara kalmiyim :(
Cantta mı var bi nanelik.Nedir bu olay,başına gelen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Scudo
jantta frenlerin sürttüğü yer aşınmış-kazınmışsa yine öyle ses çıkar

Bendeki baradine pabuçlarda ötüyor ama ben arka jantın balansının bozukluğuna bağlıyorum. Gerçi bu durumdan hiç rahatsızlık duymuyorum, zil çalmaya gerek kalmıyor. :)

• Beğen
Tepkiler: şans topoğraf
yaa eski pikaplar gibi notaları canta nakşetme imkanı olsa ötsün dursun,istek parçası çalsın.Ama sinir bozucu be abi.Sürtme değil, bizzat frenlemenin şiddetiyle artan bi ses.

Selamlar aynı sorun bende de aynı sorun var.
Yeni baradine pabuç aldım. Yenidir geçer dedim 1 hafta oldu ses geçmedi. Bugün aldığım yere gittim, jantı sildiler olmadı, yıkadılar olmadı, üç renkli olanı taktılar olmadı. Sonra ucuz bir tane pabuç taktılar ondan hiç ses çıkmadı. Ama bu baradine olanda ses çıkıyor, hemde bayağı şiddetli bir ses. bisiklet 2010 aspect 50, çok kullanılmış bir bisiklette değil 600km toplam kullanmışlığım var. Ama jantta bir sorun olsa ucuz marka olanda da öterdi sanırım. Tam modelini bilmiyorum ama kırmızı-siyah iki renkli pabuç(resim ekte). Son olarak zamanla geçebilir diye değiştirtmedim, bilemiyorum düzelir mi. Deneyimli arkadaşlar konuda yardımcı olursa sevinirim.

Pabuçun resmi (link)

• Beğen
Tepkiler: Uğur Demirtaş
o iç gıcıklayıcı ses, firen sıkıldığında, pabuç tam basıyor gibi gözüksede, tam firenlemede, firen kollarındaki (pabucun takıldığı parça) belli belirsiz olan boşluktan ötürü oluyor. fren kollarının kadroya veya maşaya bağlantı yerlerine dikkat edin. fren kollarında boşluk olmamalı, gerekirse söküp kontrol edin, yerlerine tatlı sıkı girmesi gerekiyor, ayrıca öten pabuç daha iyi tutuyor demektir.

papuçlarınızı çıkarıp bulaşuk deterjanı ve bulaşık süngeriyle iyice temizleyin. jant yanaklarını da aynı şekilde güzel bir şekilde temizleyin papuçlarınızın düzgün bastığından emin olun. sesin geçmesi lazım. yine de geçmiyorsa papuçların biraz aşınmasını bekleyin ve ilerleyen zamanlarda temizlik işlemini tekrarlayın. umarım yardımcı olabilmişimdir

• Beğen
Tepkiler: Uğur Demirtaş
..tavsiyeleri deniyeceğim. teşekkürler. olmadı örneği var mı bilmiyorum ama ilk disk frenli citybike'ı yapıcam ;)

• Beğen
Tepkiler: dgncsk
@eray akyol

konu içinde konu olucak kusura bakmayın ama açtığım konu yayınlanmadı... jant yanaklarındaki fren kalıntılarını nasıl temizlerim ... bulaşık deterjanı ile silmek yeterli olur mu ? ... bisikletimi ilk aldığımdaki hali ile şimdiki hali arasındaki farkı çok bilemiyorum çünkü dikkatli incelememiştim... ama sanırım jant yanakları da ilk günkü kadar pürüzsüz değil (çizikler mevcut) ...

bilgi:2010 model sirrus var bende 6 yıl oldu ... hiç bakım yapılmadı ... ilk fren pabuçları halen mevcut

teşekkürler ...

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/img_6168-jpg.94502/

Geri