Scudo Sports

ÖSYM tarafından yapılan sınavlara bisikletle gitmek

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
311
İlkbahar dönemi ALES sınavı bugün yapıldı. Sınava girenlere hayırlı olsun diyorum :).

Sabah sınava nasıl gitsem diye düşünürken otobüs ,trafik ,yol parası gibi faktörler aklıma gelince bisikletle gideyim dedim.

Malum sadece kağıt para , nüfus cüzdanı, sınava giriş belgesi ile sınava girebiliyorsunuz. Bu yüzden eldiven ve paça bandımı aldım yanıma bisiklete dair. Kaskı da yanıma alacaktım ama şimdi biri alır falan diye götürmedim. Kaskı götürmeme nedenim birde mesafenin yakın 5 KM. gibi bir mesafe olmasından dolayıydı. Yavaş ve dikkatli kullanmaya özen gösterdim. Bisikleti gittiğim okulunun içine kilitledim. Kulaklık , eldiven ,paça bisiklet çantasına koydum. Bu ekipmanlar eski ve yıpranmıştı o yüzden bir şey olabilir mi diye düşünmedim. Olmadı da :)

Faydalarını yazarsam gidiş ve dönüş zevkli hale geliyor. Özellikle dönüş, çünkü kafanız tabiri caizse 1.000.000 :) bu halde bisikletle gezmek oldukça keyif veriyor ve rahatlatıyor. Diğer bir taraftan herkes aynı anda çıktığı için yollarda trafik sıkışıklığı meydana gelip, gereksiz bir şekilde beklemenize neden olabiliyor. Bu duruma maruz kalmaktan kurtuluyoruz. Toplu taşıma parası yok. Gibi şeyler.

Şimdi soru. Pekİi kilit anahtarı nereye konuyor?

Ben telefondan müzik de dinlediğim için telefonumu da aldım yanıma. İki ihtimal var. Ya emanetcilere vereceksiniz bunları, 5 TL diye biliyorum ya da etrafta bir yere saklayacaksınız. :) Ben buzdolabı poşeti götürdüm. Telefonu ,anahtarı içine koyup bağladım ve bir yere sakladım. Bu hareket biraz riskli ama ben bunu tercih ediyorum. iki kez yaptım bir şey olmadı çok şükür :)

YALNIZ DİKKAT

EĞER BİSİKLETLE SINAVA GİTMEK HERHANGİ BİR NEDENDEN ÖTÜRÜ (HAVA ŞARTLARI ,YOL DURUMU GİBİ) ZOR OLACAKSA, SINAV YERİNİZ UZAKSA , BİSİKLETİNİZİN VE BİSİKLET EKİPMANLARINIZIN PAHASI YÜKSEKSE BİSİKLETLE GİTME RİSKİNE GİRMEYİN DERİM.

Scudo
ÖSYM sınavlarında bazen görev alıyordum ( eski görev yerim olan Iğdır'da) Bende sınavlara bisiklet ile gidiyordum. Malum görevlilere de kimlik ve görev kağıdı dışında herşey yasak. Telefon almıyordum yanıma kiletleyip anahtarı da sele altı çantasının en sonlarına doğru atıyordum. Bence çok zevkli sınava bisikletle gitmek.

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Akşamdan herşeyi hazırladım. Sabah bir uyandım yerler ıslak. Bu sa benim talihsizliğim işte...

... Hirsizlara bisikletinizi calmalari icin guzel bir 180 dakika vermek demek o_O

Sinav yerine ozel araclariyla gidip, cuzdanini ve telefonunu arabada birakip dondugunde araba caminin kirilmis oldugunu goren cok sayida insan varken, bir de bisikleti hediye etmeye bence gerek yok.
Hirsizlari fazla hafife aliyoruz :snzdglsn: aptal adam hirsiz olmaz, hepimizden daha zekiler

ben de bu durumu yaşadım mecbur kaldığım için. saat başı olan otobüsü kaçırınca hemen üstümü değiştirip bisikletle yola çıkmıştım. eşyaları kadro çantasına koymuştum ama bir şey olmamıştı çok şükür :D

@Serkan Mıstınoğlu Ben hirsizlarin, hırsız olmayan insanlardan daha zeki oldukları görüşünüze katılmıyorum. Hırsızların ahlâk anlayışı olmadığı için bazı sonuçlara kolay ulasabiliyorlar. Tabi bu çoğu insandaki normal bir zeka ile kullanilinca başarı ihtimali yüksek oluyor.

Hırsız olmayanların ise bir sonuca ulaşabilmesi için ahlâkî ödün vermemeleri gerek. Örneğin insanları kandirmayacak falan. Yani bunun zeka ile ilgisi yok . Sonuca ulaşmak ile zeka arasında bağlantı kurmak doğru değil.

Son olarak normal şartlara göre, bir tık daha riskli bir durum bisiklet ile bu tür bir sınava gitmek. Zaten gitmek isteyen veya istemeyen risk seviyesinin ayrımini yapabilir diye düşünüyorum :) .Bisikletle gidilmese daha garanti olur.

@mywashere Sınavda saydım 2 kez aklıma geldi. :) . Ama etkilemedi. Tabi ki aklı sınav da sürekli bisikletinde kalacaksa zaten kişi bunu öngörup böyle bir sinava bisikletle gitmez herhalde.

Iyi günler

hırsızın sınavla ne işi var .)

Geri