Scudo Sports

Orta Göbekte Boya

furkantrojka

Forum Bağımlısı
Tepki
1.095
İsim
Furkan
Bisiklet
Diğer
Merhabalar. Toplanamayıp yarım kalmış bir bisiklet aldım geçenlerde, belki jant konusunu gören olmuştur, şimdi de kadroda sıkıntı var. Kadro boyanırken göbek kapatılmamış. Sonuç olarak dişlerin üzeri ve göbeğin içi boya olmuş durumda. Bugün göbek montajı yapmaya çalışırken fark ettim durumu ben. Göbek elimle çevirirken dahi dişleri tutmuyor şu an.
Bu boya sökülür mü oradan, yoksa kadro yalan mı olmuş durumda.
Bir de aynı şekilde furş yatağı da boyanmış ancak henüz furş takımı almadım, oradaki boya da sıkıntı çıkarır mı?
P_20170512_044411_1.jpg
P_20170512_044521.jpg

Scudo
kimyasal boya sökücüler ile halledilebilir...

@furkantrojka bu kadroyu kim boyadıysa pek Bisiklet ten anladığını zannetmiyorum. Boya sökücü den başka bişey fayda etmez.

Boyamak orayı yalama yapmaz, bence önceden de böyle bir problem varmış. Elinize çok pütür geliyorsa boya çıkartıcı kimyasal ile rahatlıkla çıkartabilirsiniz, tabii dikkat edin dış yüzeye gelmesin.

Burası furç takımının girdiği ön göbek mi? Yoksa aynakolun takıldığı orta göbek mi?

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@darkdream
ilk fotoğraf orta göbeğe, ikincisi furş yatağına ait. Dişler sağlam görünüyor ancak içleri boya ile dolu şu an.

Boyu sökücüden sonra kazınması gerekiyor diye biliyorum. O kısmı kazıyamam, nasıl yapmalıyım sizce?

Anladım, dişler tutuyorsa hiç uğraşmayın. Bence sorun yok. İsterseniz boya sökücü+diş fırçası yeterli olur.

Oraya uygun klavuz lazım, donanimli bisikletcilerde veya ureticilerde vardir diye dusunuyourum.
bu videoda gorebilirsiniz cozumu.

• Beğen
Tepkiler: Yetkin
@darkdream
Dişler ne yazık ki tutmuyor hocam.

@rkurtcu
Bunu yarın bizim bisikletçilere bir sorayım. Teşekkür ettim hocam.

Dişliler tutmuyorsa temizleyince de tutacağını sanmıyorum ben. Acaba geçen parçada mı problem var yoksa yatağın kendisinde mi problem var? Ondan da emin olmak lazım.

@darkdream
Hocam dişler karşılıklı olarak birbirini tutuyor ancak daha fazla dönmüyor, ben bunu boyanın dişlerinin içini doldurmuş olmasına ve dişleri kalınlaştırmış olmasına bağladım.

Belki de olabilir. Aslında sert fırça, hatta bakır ufak fırçalar var onarın yardımıyla nazikçe boya çıkartıcı yardımıyla şansınızı deneyebilirsiniz. Ama fırçayı delik kısmına paralel kullanmanızı tavsiye ederim.

Şunlardan:
(link)

@furkantrojka
O boyayı tamamen temizlemeden yani en küçük bir kalıntı dahi bırakmayacak şekilde temizlemeden monte ederseniz bir daha göbeği ancak oksigaz kaynağı ile ısıtarak sökmek zorunda kalırsınız. 20 yıldır boyalarla ve bu çeşit vida dişleri ile ilgili bir işte çalışıyorum. Bir cıvata ve somun üzerinde kurumuş boya varsa sökülmesi normal yollarla mümkün değildir. Sizin durumda ise dişler arasında boya kalır ise kaynak gibi olacaktır kuruyunca.

Boya sökücü kullanınca kadrodaki boyaları da çıkarma riski olacağından ince telli fırça ile temizlenip montaj esnasında da dişlere hafifce gres sürerseniz tekrar sökme durumunda zorlanmazsınız.

Hidrolik fren yağı boyayı çok güzel söker, yakıt istasyonlarında ucuz fren yağları bulunuyo hem de litrelik :)

Pazartesi ilk iş şu fırçayı alarak başlayayım. Sonra da hidrolik bulup deneyeyim bir yerlerden. Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için.

Göbeğin bi tarafını kapatıp içine hidrolik yağını doldur, en az bi 8-10 saat beklesin. Fırçalama işi yağ boşaldıktan sonra.

@Yusufclp

Sıkışma önleyici montaj pastası (Anti-Seize) kullanılsa sıkıntı olur mu bu durumda?

Boya temizlenmeden montaj yapılmamalı bence.

Herkese tekrardan merhabalar. Sizlerin verdiği bilgilerle bugün sanayinin yolunu tuttum. Merbolin marka boya sökücü ve göbeğe uygun tel fırça bulamadığım için harbi ucu alıp eve geldim.
Diş fırçasıyla boya sökücü uyguladım ve yine diş fırçasıyla temizledim. Bir kat daha boya sökücü sürüp, bu sefer harbi ucuyla temizledim. Sonuç görselde.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Dosyalar

• P_20170516_203747.jpg
    P_20170516_203747.jpg
    101,1 KB · Okunma: 29
  • P_20170516_203747.jpg
    P_20170516_203747.jpg
    101,1 KB · Okunma: 29
  • Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Geri