Scudo Sports

Orta Göbek Sorunu

Scudo
Arkadaşlar zincir yeniledim o dediğim problem kalmadi ancak 150 km lik söke turundan sonra bu seferde pedal çevirirken sürekli zincir sürtme sesi geliyor ön aktarıcıda sürekli hisirti sesi var

Zincir Yeterince yağlı mı?

Yağlı.. bir terslik var pedalı yüklendikçe hisirti sesi her dişli de vitesler de yapıyor

Yağlı.. bir terslik var pedalı yüklendikçe hisirti sesi her dişli de vitesler de yapıyor

Dogru zincir secimi yapıldı mı (zincir kalınlığı 6-7-8'li, 9'lu,10'lu vb)?
Zincir hasarlı iken vites ayarı kacmis olabilir mi?
Zincir hasarlı iken dislileri zedelemiş olabilir mi?
Kadro kulagi yamulmuş olabilir mi?

Gözden kaçan bir durum olmalı...

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Zincir seçimi doğru 7li hatta eksik bakla vardı yeni zincirde ustadan kaynaklı o eksik 4 baklayı eklettim.Ön aktarıcı değişti sanırsam onda bir problem var ama önceden yoktu kadro kulağında hafif bir yamukluk var evet fırsat bulup duzelttirecegim ama fırsatım olmadı let kadro çelik ve sabit kulak kadro kulağının yamuk olması ne gibi problemler çıkartır

@suat akman

Kadro kulağında yamukluk var söylemişlerdi hatta açı olarak bakınca belli oluyor sanırım degilmi ?

Arka aktarici ve rubledende tuhaf bir ses gelmekte atlama yapmakta gibi

@hasanben videolardan pek anlayamadım. Sizin kadro kulaginiz kadroya sabit bir model. Daha cok arka vites ayar istiyor gibi geldi bana.

Evet sabit bugün baktiracagim

Son videodan anladığım vites ayarı yapmanız gerekiyor. Bisiklet yeni ise (birkaç aylık en fazla) zamanla yeni teller esneyip ayara ihtiyaç duyuyor. Benim bisiklete de birkaç hafta önce benzer bir durum oldu, ayarlardım şimdi sorun yok. Ayar çok zor değil fakat high/low vidalarında yanlış yaparsanız tehlikeli olur, yolda zincir atabilir, ona dikkat etmek gerekir. ParkTool'un videoları çok güzel bu konuda kendiniz yapmak isterseniz.

• Beğen
Tepkiler: hasanben
Kadro kulağı canımı çok sıkıyor evet viteslerde bozuk

Kulak içe lastiğe doğru yamuk dediler bu şekilde kullanımda garip sesler olacağı vites ve zincir geçişlerinde ayar tutamayacağı randımansız olacağı söylendi sanayide bi alet yardımıyla duzelteceklerini söylediler .

• Beğen
Tepkiler: teyteydragon
Geri