Scudo Sports

Orta göbek kaynağında çatlak

ordi

Daimi Üye
Tepki
316
İsim
Orhan K
Başlangıç
1994—95
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar merhaba, bugün bisikletimin bakım ve temizliğini yaparken orta göbek sağ krank kolu tarafında 2 cm uzunluğunda sıyrık dikkatimi çekti, çatlak olup olmadığını anlamak için boyayı kazımaya çalıştım ama olmadı sanki sıyrık gibi duruyor. Bir kaç gün evvel virajı yatarak geçtiğim sırada araç geldiği için pedal çevirmek durumunda kaldım, sağ pedal asfalta sürttü dengemi bozdu ama düşmedim, son anda toparladım. Pedalın yere vurması yüzünden böyle bir şey olmuş olabilir mi? Pedal kolunu elimle kontrol ettiğimde göbekte yada pedalda her hangi bir boşluk yok. Sürüş sırasındada şu ana kadar dikkatimi çeken durum olmadı. Sizce bu nedir? İleride her hangi bir soruna yol açar mı? Yapmam gereken bir şey var mı?

P01007-185129.jpgP01007-184253(1).jpgP01007-184309.jpg

Scudo
Bana sıyrık gibi geldi ama göbeği söküp içten bir kontrol iyi olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: ordi
@ordi O çiziklerin benzeri orta göbektede var gibi görünüyor. Sanki zincir dişliden boşa düşmüş ve orada çalışmış gibi. Bakım yaptırmaya götürdüyseniz bisikletçi zinciri dişliden düşürüp çevirmiş olabilir. Bana boya çiziği gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: mali.ozdemir
@ordi Zincir sanki en küçük dişliden orta göbeğe düşmüş orayı çizmiş. Önemli bir şey gibi görünmüyor.

Göbeği söküp içten kontrol edin. Göbekte varsa zaten dişler dönmeyeceği için göbek çıkmaz diye düşünüyorum. Arkadşların dediği gibi zincir kadroya düşmüş ve zorlanmış olabilir. Ürünü yeni aldıysanız satıcı ile iletişime geçin. Hatta markanın Türkiye temsilcisi ile irtibata geçebilirsiniz. Göbeği çıkarıp su testi yapabilirsiniz çatlak olmadığından emin olmak için.

@trainspotting35 @Anonim @erhan erhan @Serkan Mıstınoğlu üstadlarım sizler söyledikten sonra aklıma geldi. En son zincir temizliği ile bugün yaptığım süre içinde bisiklet grubu ile tur yaptığımız sırada bisiklet ilk defa zincir atmıştı, seyir eden grub içinde olduğum için biraz vitesle falan oynayıp düzeltmeye çalışmıştım, olmayınca durup halletmiştim. Sıyrık o zaman oluştu anlaşılan. Akşam akşam canım sıkılmıştı. Hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve anında verdiğiniz cevaplardan ötürü.

@ordi Size 2. tespiti ben yapmıştım beni unutmuşsunuz teşekkür edilen forumdaşlar arasında sayarken :)

Geri