Scudo Sports

Orta göbek hakkında bilginize ihtiyacım var..

Değerli arkadaşlar,

Bisan TRX8500 bisikletim pedal çevirirken tık tık ses yapıyor. İnternette yaptığım araştırmalar ve şehrimdeki mütevazi bisikletçilerin görüşü orta göbek ile ilgili sorun olduğu yönünde. Bisiklet bakımları (orta göbek dahil) daha geçen hafta yapıldı. Standart kare mil göbek kullanılan bir bisiklet. Yeni bir göbek alacağım gibi görünüyor. Yakın zamanda arkadaşıma edindiğimiz bisiklet hollowtech göbek kullanıyor. Bu göbek sistemine geçmemin performans olarak anlamlı bir farkı olur mu? Çünkü bu durumda aynakol setinin de değişmesi gerekiyor. Shimano fc-m371-l (48-36-26t) aynakolumun ölçüleriyle aynı ölçülerde hollowtech uyumlu göbek baktım ama en azından aynı ölçülerde bir göbek bulamadım ancak ufak ölçü değişimleriyle sanırım mümkün.

Eğer anlamlı bir fark yaratmayacaksa kare mil göbek olarak beni üzmeyecek hangi modeli önerirsiniz? Teşekkürler.
Göbek değişirse performansa etkisi neredeyse hiç olmaz. Sahip olduğunuz aynakola 123 mm orta göbek lazım. Piyasada en kolay bulunan göbek ölçüsüdür. Bu (link) sipariş verebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: howardroark
Scudo
Göbek değişirse performansa etkisi neredeyse hiç olmaz. Sahip olduğunuz aynakola 123 mm orta göbek lazım. Piyasada en kolay bulunan göbek ölçüsüdür. Bu (link) sipariş verebilirsiniz.
Teşekkür ederim, baktırdığım bisikletçi 116mm alman lazım demişti. 123mm konusunda emin misiniz?

Bu göbek sistemine geçmemin performans olarak anlamlı bir farkı olur mu?
Ağırlık bakımından olur. Mil + aynakol tümleşik sistem (Hollowtech şeklinde yanlış isimlendiriliyor), göbek + aynakol toplamı olarak 1 kilograma yakın fark yaratır.

• Beğen
Ağırlık bakımından olur. Mil + aynakol tümleşik sistem (Hollowtech şeklinde yanlış isimlendiriliyor), göbek + aynakol toplamı olarak 1 kilograma yakın fark yaratır.
1kg iyi bir fark ama maşa da değiştireceğim için şimdilik standart kare göbek ile değiştirerek devam edeceğim. Standart kare göbekte 116mm ve 123mm olur şeklinde farklı görüşler var, hangisinin uyacağından nasıl emin olabiliriz?

Teşekkür ederim, baktırdığım bisikletçi 116mm alman lazım demişti. 123mm konusunda emin misiniz?
(link)

Bu linkte sizin aynakol var. Açıklamalarda göbek ölçüsü yazıyor.

• Beğen
Standart kare göbekte 116mm ve 123mm olur şeklinde farklı görüşler var, hangisinin uyacağından nasıl emin olabiliriz?
Krankları milden ayırıp milin boyunu ölçerek?

• Beğen
O kadar fark ediyor mu ya?

1 kg fazla iddialı olmuş 🫢 Ama 500 gram kesin fark vardır göbek + aynakol toplam olarak.

• Hahaha
Tepkiler: -Deniz-
(link)

Bu linkte sizin aynakol var. Açıklamalarda göbek ölçüsü yazıyor.

Bisikletçi 116mm diyor, Bisan TRX8500'ün son teknik bilgilerinde aynakola göre sizin dediğiniz doğru. Ancak bu teknik bilgi ben bisikleti yaklaşık 2 sene aldığım için teknik bilgilerde değişim olmuş olabilir mi? Göbeği sökecek ekipmanım yok, sanrıım en doğrusu söktürüp baktırmak olacak.
Krankları milden ayırıp milin boyunu ölçerek?
Evet ancak maalesef gerekli ekipmanım yok bunun için.

Son düzenleme:
Bisikletçi 116mm diyor, Bisan TRX8500'ün son teknik bilgilerinde aynakola göre sizin dediğiniz doğru. Ancak bu teknik bilgi ben bisikleti yaklaşık 2 sene aldığım için teknik bilgilerde değişim olmuş olabilir mi? Göbeği sökecek ekipmanım yok, sanrıım en doğrusu söktürüp baktırmak olacak.
Bisikletçi neye bakarak hangi teknik bilgi ile bunu diyor sorun ona. Aynakolun modeli belli uygun orta göbek belli. 123 olduğu kesin.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bisikletçi neye bakarak hangi teknik bilgi ile bunu diyor sorun ona. Aynakolun modeli belli uygun orta göbek belli. 123 olduğu kesin.

Teşekkürler, daha önce paylaştığınız orta göbek stokta yok, bir üst serisi olan Shimano BB-UN300 Bsa Kare Mil Orta Göbek 122.5/68mm (LL123) modelini sipariş veriyorum. (link)

122.5mm diyor ama galiba 123 diye geçiyor.

Teşekkürler, daha önce paylaştığınız orta göbek stokta yok, bir üst serisi olan Shimano BB-UN300 Bsa Kare Mil Orta Göbek 122.5/68mm (LL123) modelini sipariş veriyorum. (link)

122.5mm diyor ama galiba 123 diye geçiyor.
İkisi de aynı. Ben de geçen sene aynı modeli alarak kendi göbeğimi değiştirmiştim. Montajı yapacak kişiye söyleyin göbek boşluğunu öncesinde iyi temizlesin ve sonrasında gresi güzel sürsün. Yoksa sonradan çabuk ses yapmaya başlayabiliyor ve ömrü kısa oluyor.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba Salcano ng 650 3x7 vites. var bende ve orta göbek sıkıntı çıkartmaya başladı. Bunu değiştirmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla SHIMANO Tourney FC-TY301 takılı hangi göbekler uygun olur ? Extra olarak aşağıdaki 3 parçayı da alsam sıkıntısız takabilirim değil mi ? Bir lastikte ise 32 adet tel var. @Kadir Eskici
shimano-acera-hb-t3000-on-gobek-v-fren-32h-siyah
shimano-tz500-mega-range-7li-arka-disli-14-34t
shimano-acera-rd-m3020-7-8v-sgs-arka-aktarici

Arkadaşlar merhaba Salcano ng 650 3x7 vites. var bende ve orta göbek sıkıntı çıkartmaya başladı. Bunu değiştirmek istiyorum. Bildiğim kadarıyla SHIMANO Tourney FC-TY301 takılı hangi göbekler uygun olur ? Extra olarak aşağıdaki 3 parçayı da alsam sıkıntısız takabilirim değil mi ? Bir lastikte ise 32 adet tel var. @Kadir Eskici
shimano-acera-hb-t3000-on-gobek-v-fren-32h-siyah
shimano-tz500-mega-range-7li-arka-disli-14-34t
shimano-acera-rd-m3020-7-8v-sgs-arka-aktarici
123 mm orta göbek alınması gerekiyor.

Rd m3020 arka aktarıcı 40 dişliye kadar destekliyor yani alabilirsiniz. 14-34 ruble sorunsuz takılabilir. Göbek hakkında bilgim yok malesef.

Rd m3020 arka aktarıcı 40 dişliye kadar destekliyor yani alabilirsiniz. 14-34 ruble sorunsuz takılabilir. Göbek hakkında bilgim yok malesef.
Orta göbeğe bu olur o zaman değil mi ?

Shimano BB-UN300 Bsa Kare Mil Orta Göbek 122.5/68mm (LL123)​

Böyle bir liste yaptım o zaman teşekkürler her şey için . @Kadir Eskici
1758206067921.png

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici

Hocam resimde işaretli olan yer benim bisikletimde çok sararmış. Bunu sökebilmenin bir yolu var mı veya beyazlatmanın ? O kadar çok sararmış ki vitesler gözükmüyor artık. @Kadir Eskici
1758301667368.jpeg

Hocam resimde işaretli olan yer benim bisikletimde çok sararmış. Bunu sökebilmenin bir yolu var mı veya beyazlatmanın ? O kadar çok sararmış ki vitesler gözükmüyor artık. @Kadir Eskici
330384 dosyayı görüntüle
Üst kapağı söktükten sonra o parçayı çıkarabilirsiniz. Ama eski haline nasıl gelir bir fikrim yok. Temizleyince belki düzelir ama emin değilim.

330384 dosyayı görüntüle
Güneş yanığından olduysa eski haline temizlemekle gelmiyor. Düşününce belki çinliler model model üretmiştir diye aklıma geldi, aliexpresste falan sizdeki parçayı koduyla yazıp plastic falan ekleyip aratabilirsiniz

Geri