feconkar
Üye
- Tepki
- 0
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhaba. Bisikletime yakın zamanda yeni bir göbek ve aynakol alacağım. Trek Fx 2 Disk modelini kullanıyorum.
Sitede 68 mm Sealed cartridge yazıyor. Orta göbeğim rulmanlıydı. Şimdi yenisini alırken 68/73mm ölçüsünde olanları seçersem uyum problemi yaşamam değil mi?
Şu iki model var :
(link)
(link)
Aynakol olarak da ya eski sistem şunu alacağım :
(link)
Veya komple Cues'e geçeceğim.
İki türlü de Hollowtech'e geçeceğim.
İkinci sorum da bu iki göbek arasında fiyat farkı 50 lira civarında. Bir fark ediyor mu? Veya göbeği ultegra vs yol göbeklerinden alsam? Ne gibi bir farkı var? Sadece ağırlık mı değişiyor?
(link)Shimano'nun (link)nde önerdiği (link).
Sitede 501'in ağırlığı yazılmamış, 801 ise 84 gram. Piyasadaki en hafif yol göbeklerinden biri (link) 77 gram.
İkisi arasındaki en büyük fark, 501 standart hollowtech II anahtarıyla açılırken 801 ona uygun küçük anahtar ya da bazı satıcıların göbekle birlikte gönderdiği (link) adaptör ile.
Sadece iki taraftan sıkıyorum. Ortadaki kanal montajlanmıyor yani. Anladım teşekkür ederim.Bisikletin 68 mm bb'ye sahip. 73 mm göbek alırsan ortadaki plastik boruyu takmazsın olur biter. O borunun bi işlevi yok zaten.
Teşekkürler. Hollowtech göbek takılamaz öyle mi?Bu pressfit orta göbekli bisikletler için. Triban 500 pressfit değil, vidalı.
TeşekkürlerHollowtech takılır tabi. Ama vidalı hollowtech. Pressfit yazmayan hollowtech göbekler vidalıdır zaten, e-alışveriş sitelerinde ararken "vidalı" diye yazmana gerek yok.