akndgl
Daimi Üye
- Tepki
- 229
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Merhaba arkadaşlar, Carraro Sportive 224 kullanıcısıyım, bisikletim yeni (3 aylık), günlük ortalama 20 km genelde işe gidiş-geliş, şehir içi ulaşımımı hep bisikletle sağlıyorum, kilom 95, bisikleti aldığımda 100 dü, 95 e düştüm. Bisikletin orta göbeği dün arızalandı, kalkış esnasında pedala yüklenmemle birlikte gelen "çat" sesi sonrasında aynakol sağa sola sallanmaya başladı. Tabi zorlamadan doğru bisikletçiye götürdüm, işe yetişmem gerektiğinden bisikleti orda bırakıp eşimin bisikletiyle işe gittim. Bu sabah bisikleti aldım, tamirci normalde böyle birşeyin olmaması gerektiğini ama göbeğin dağılmış olduğunu, garantiden yeni orjinal göbek istediklerini, şimdilik idareten bir çıkma göbek taktıklarını ve bu şekilde sürebileceğimi söyledi. Yalnız göbekte yine küçük bir miktar boşluk var, zorlamadan bu şekilde bi 2-3 km sürdüm ama içime sinmedi, aynakol yine sağa sola sallanıyor çok az da olsa. Bu şekilde zorlamadan bikaç gün sürmem sorun teşkil eder mi? Yoksa bu boşlukla bisikleti kullanmak göbek yuvasına da zarar verip iyice dikiş tutmaz bir hal alır mı, orjinal göbek gelip takılana kadar bisikleti kullanmamam daha mı iyi olur? Tecrübeli arkadaşlardan öneri bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.