Scudo Sports

Orta göbeğin üzerindeki bu parça nedir?

Paramedicc

Üye
Tepki
1
İsim
Halil İbrahim
Bisiklet
Mosso
Öncelikle herkese merhabalar , foruma yeni üye oldum ilk konum ve bisikletler hakkinda pek bi bilgim yok fakat kucuk kardesimin ucuz bisikletinde orta göbeğin , ayna kolun hemen üzerinde kadroyu tutan göbek gibi bi kısım var acayip esniyo , özellikle kaldirima inip cikarken yada pedallerken bu parcayi degistirebilir miyiz , simdiden tesekkurler

DSC_0207.JPG DSC_0206.JPG

Scudo
Çift amortisörlü değil mi zaten bu bisiklet?

evet çift amortisörlü ama ama resmini attıgım kısım cok esnıyo bisiklet o kısımdan sanki ayrılıcak gibi

Orta/arkadaki amortiörün çalışabilmesi için oranın esnemesi lazım zaten. O kısım hareketsiz olursa amortisör işlevsiz kalır. Normal esneme hareketinden farklı olarak sallanma falan gibi durumlar söz konusuysa içerisindeki göbek dağılmış olabilir, açılıp toplanması gerekir ya da belki de sadece vidaları gevşemiştir. Böyle bir sorun yoksa ve esneme istemiyorsanız amortisör üzerinden ayar yapmalısınız.

sağa sola doğru çok esnıyo , sanırım kenarlarında bosluk yada dediğiniz gibi iç aksamında sıkıntı olabilir . tesekkür ederim yardımcı olduğunuz için

Sallanıyorsa gevşemiştir uygun alyan anahtarlarla sıkınca düzelir.

uygun bi alyanla sıkmayı denedim anca hiç hareket ettiremedim , sıkamadım

onlar çift taraflıdır bi sağdan bi soldan sıkılır öyle denedinmi

O sekilde denemedim , bi deniyimm

benim eski bisikletimdede vardı.Sıktım ama yalama olmuştu vidalar. Sahibinden.com da satılıyor.

Nasil aratarak bulabilirim acaba , yardimci oldugunuz icin tesekkur ederim

Cok tesekkur ederim yardimci oldugunuz icin , yorum atip yardimci olan herkese de tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: NightRider
Eskiden bende de olmuştu ama benim o aradaki pul kırılmıştı kendi imkanlarımla oraya uygun bir pul bulup sıkıştırıp düzeltmiştim.

Beyaz kısım ile siyah kısım arasina mi sıkıstırdınız ?

Merhabalar iyi forumlar. Bianchi marka çift amörtisörlü bir bisikletim ve şöyle bir sorunum var: bisikletin ortadaki parça sebebiyle bisiklet sallanıyor. Parçanın adı beşik burcu imiş onu da bugün öğrendim. Aslında bu sorun bir yıldır falan var ve bir kere de o parçayı değiştirmiştim ama bir süre sonra yine sallanmaya başladı. Bu sallanmayı azaltmak için bir parça buldum nette ama kendisinin satıldığı site bulamadım maalesef. Ne yapabilirim? Fikir ve yardımlarınızı bekliyorum. (Alttaki parça değişmişti diğerini yeni keşfettim ama satıldığı yer bulamadım nette)
)beşik-burcu-cg-2587-500x500.jpg beşik-burcu-cg-2587-500x.jpg

Geri