Scudo Sports

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bisiklet topluluğu - MetuMTB

ODTU Baraka spor salonu bisiklet takımı kısa bir süre sonta hayata geçecek arkadaşlar. Türkiye çapında popüler bazı üyeleri ve süper bir web sitesiyle tabi Ekibin bir kısmı yarın sabah sat 9 gibi ODTU'de buluşup araziden, çamur olmazsa eğer, Eğmir gölüne gidecektir. Gelmek isteyen arkadaşlara duyurulur..

Scudo
Can Gümüş´de var sanırım Baraka ekibinde.. Ara ara katılırım aranıza, ama yarın arazi zor görünüyor..

yeni bisiklet takımı kurma girişimi cok güzel hareketler bunlar dedirtecek cinsten :D. gelişmelerden haberdar edeceğini tahmin ediyorum buradan.
yaz okuluna gideceğim için yazin da kampüste olacağım. güzel geziler dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: Elçin Yıldız
merhaba arkadaşlar ben de odtüdenim ve corratec x-vert 04 bisikletim var, genelde babamla birlikte geziyorduk ama son zamanlarda perşembe akşamı bisikletçileri ve bisikletli gezginler grubuyla takılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Elçin Yıldız
Arkadaşlar biraz sivrilmek gibi olabilir ama, ODTÜ'de su an zaten bisiklet alanında topluluk/takım lar var..

en azından (link) adresine bakın orada bir cok topluluk ve takım var.. aşağıya dogru inin;

Dağ Bisikleti Takımı;
METU MTB TEAM diye de geçen Tour of Turkey ile kesismesinden dolayı bu yıl olmasa da her yıl şenlik zamamı cumartesi sabahı Downtown düzenler.. Her dönem 2'şer toplantı (yılda 4 yapar) yapar ve duyurularını en az birkaç gün öncesinden panolara asar ve internet duyurularına bildirir. Haftaiçi gerek bisiklet sürme gerek spor salonunda antrenmanlar yapılmakta, haftasonu ise bazen aksaklıklar olsa da bir gün yavaş tempo 8daha cok tur gibi) bir gün yüksek tempo antrenmanlar yapmakta.. Takım olarak olmasa bile takımdan ya da takımla ilişkisi olan arkadaşlar (bizler) toplanıp kendimiz tur/antrenman yapıyoruz.. Takıma dahil olmak icin bisikletçi olmaya da gerek yok bisikletle ilgili olun yeter.. Aramızda yarışmalarda yarışanlar da var yarıştıranlar da..

Triathlon Takımı (Bay-Bayan)
İlgi alanım olmasa da bildigimi paylaşayım; onlarda da benzer bir sistem var, yeni baslayanlar icin hafif, kendini gelistirmek isteyenler icin yoğun tempo antrenmanları oluyor, özellikle haftasonları yol antrenmanları oluyor.. Arazi kosullarının kötü oldugu durumlarda 2.10'luk lastiklerimizle bazen biz de eşlik ediyoruz yollarda onlara.. Büyük Spor Salonunda Odaları da var hatta..

Web Veritabanında güncellemeler oldugu icin cogu odtü spor takımının sitesine su an icin ulasılamamakta o yüzden ölü linkleri vermiyorum ama Büyük Spor Salonu'na uğrayım Ebru Ablamızla görüşebilirseniz her türlü bilgiye ulasabilirsiniz..

Ben yarışlara hic girmedim bisikletim de profesyonel bir bisiklet değil ama yine de Dağ Bisikleti Takımı ile irtibatımı kesmedim.. MetuMTB icin bana özelden ulasırsanız mail adreslerinizi iletirseniz ben kaptan'a iletebilirim, mail grubuna eklenirsiniz..

Bir düşünün derim =)

eray cok guzel acıklamıs, odtude zaten halihazırda 2 bisiklet toplulugu var. burada tartısma yaratmak istemiyorum ama neden baraka spor salonu adıyla yeni bir takıma gerek duyuluyor? odtu dag bisikleti takımı odtuden kimseyle cekisme icerisinde olmayan, yonetimle iyi gecinen ve bisikletle ilgilenen herkese kapısı acık bir takımdır. federasyonla iliskileri iyi seviyededir ve uyeler (aynı zamanda ogrenciler) butun organizasyonlarda yardımda bulunmaktadırlar. arkadaslarımız takımın calısmalarını begenmiyorlarsa, antremanları yetersiz goruyorlarsa katılıp fikirlerini soyleyebilirler, bu sekilde birlikte guclu bir ekip olabiliriz. zaten pek kalabalık olmayan odtu bisiklet camiası icinde boyle bir rekabete yol acmak mantıklı mı? ayrıca ankarada bulunan ve odtu arazisinde antreman yapan gruplar ve takımlar da mevcut, madem odtu dag bisikleti takımı istenmiyor, o gruplara katılınabilirdi. insanlar daha fazla kisi katılsın, kalabalık surusler yapalım diye yırtınırken birilerinin cıkıp hayır biz baska takım kuracagız demesi uzucu bir durum. umarım bir artniyet yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
bence ne kadar çok grup olursa o kadar iyi olur. Farklılık zenginliktir. Belki yeni bir tarz yeni bir düşünce üretirler. Süper lig de sadece Fenerbahçe olsa sıkıcı olmazmıydı? Belkide olmazdı :)

@kayhan

bu konuda hem fikir değilim valla senle hocam.. su fenerbahce olayına gelelim, türkiye de 10-20 tane lig olsaydı ve takımlar sadece birine katılıyor olsaydı, o liglerin tadı cıkar mıydı?

ODTÜ'de bir oluşum varken yeni bir oluşum ilginc gelmektedir bana, kapılar herkese acık, topluluklar da kendi icinde gruplar zaten oluyor (düsük tempo sürenler / yüksek tempo isteyenler - arazi sevenler / toprak yol yeter diyenler - teknik calısmak isteyenler / turlayıp stres atmak isteyenler)

eğer birden fazla topluluk-takım olursa aynı şey için, birşeyler yapılmaya calısıldıgında 3-5 kişinin tepkisi 10-20 kişinin tepkisi kadar ses getirmez, getiremez, neden birlik olmak yerine ufak ufak dagılalım?

bir arkadaşımın gönderdiği birkaç mısrayı iletiyorum, belki benim anlatmak istediğimi özetler;

"Ben tek başına ne yapabilirim
Diye düşündü biri
Ve hiçbirşey yapmamaya karar verdi.

Ben tek başına ne yapabilirim
Diye düşündü bir öteki
Ve yalnızlığının kuytuluğuna çekildi.

Diye düşündü bir üçüncü
Ve tek başına düşünmeyi sürdürdü.

Diye düşündü yüzbinler
Ve tek başınalıklarını sürdürdüler!

Diye düşündü milyonlar
Milyonlarcaydılar

Ve tek başınaydılar

Bu arada birileri
Onlar adına
Karar vermekteydi.

Tek başına olduklarını sananlar
Topluca ortadan kaldırıldılar.... "

birşeyler yapmaya çalıştığınızda birleşirsiniz bir kulübün 10 sporcusu yerine 2 kulübün 10 sporcusu olursunuz. ama ben yine de sapla samanı karıştırmayım durumunuzun detayını bilmiyorum. sadece çok seslilik faydalıdır demek istedim yanlış anlaşılmak istemem. odtü deki öğrencilerin sosyal ve sporsal faaliyetlerinin nasıl düzenlenmesi gerektiği hakkında konuşmam yanlış olur bilmediğim bir konu tekrar edeyim sadece çok seslilik faydalı olabilir demek istedim.

arkadaşlar okulda bisikleti yurda sokmaya izin veriyorlar mı ?

direk odama koymayı düşünüyorum.

teşekkürler

Mail grubunu pek takip edemiyorum, hafta sonu düzenli sürüşler oluyor mu şu aralar?

Bu dönem Kampüste degilim fakat her haftasonu düzenli turlar yapılıyor diye biliyorum. Cogunlukla BSS (büyük spor salonu) önünde bulusulur. Mail grubu gayet aktif durumda bu konuda. Su an kim ilgileniyor emin degilim ama özelden bana mail adreslerinizi ulastırırsanız davetiye yollanması icin arkadaslara iletebilirim.

ben de aranızdayım. bu arada mail grubunun adresi ne? nasıl üye oluruz?

Geri