Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

mecit bey ,
yarış düzenleme konusunda farklı düşünüyorum,
nedir benim anlatmak istediğim 5 katogori olacak 54.000 lira ödül parası,
ayrıca 15 km eğim yarışında tek araç olmayacak,
sponsör firma ne kadar sıcak bakar araştıracağım,redbull tecrübeli,çıkartma gemisi kiraladılar mtb yarışları oldu,adalarda,
gelelim bu para meselesine sizden ayrılıyorum 18-25 yaş arası birinci olana 5000 lira elitlerde aynı,
18-25,25-35,35-45,45-55,55-65 yaş arası katogori olacak ,
5 katogori aynı anda yarışa başlayacak 5 katogoride yarışanların bileklerinde farklı renkli bileklik olacak,ayrıca herkeze cip takılacak duran diskalifiye edilecek ,sıfırdan 15 km eğim yarışında durma asla olmayacak,
şimdi esas mesele redbull bu işten ne kazanacak,sorun orda ,önce bir atılım yapayım,firma yetkilileri ile görüşeceğim neticeleri burda paylaşacağım..

Scudo
Sayın @Kudret Kurtcebe düşüncelerimizin farklı olduğu ortadadır. Yapmış bulunduğum organizasyon konusundaki tepki ve kaba görüşlerinize cevaben yazdığım bir yazıdır.

Siz fikir sahibisiniz. 54000TL Ödül ciddi bir rakam olsa da @Tunafish 'inde dediği gibi Redbull için hiç birşey... Ancak böyle ödüllü bir organizasyon aynı büyüklükte çalışma ve çabayı gerektirir. Siz fikrinizi görüşüp onlara sunacaksınız. Onlar kabul ederlerse yapacaklar. Demek istediğim kendileri yapacaklar. Sizin 55+ kategorisine katılmak dışında söyleyeceğiniz tek şey şu olacak; Fikiri ben sundum. Fakat onlar yaptı.

Dediğim gibi uzatacak konu değil. Fikirleriniz çok dahiyane... Bende de var birkaç adet... Fakat bana zaman lazım. Çünkü gerçekleştireceğim. Bir başkasına söyleyip onun yapmasını beklemeyeceğim. Benim fikirlerimi benden iyi kimse uygulayamayacaktır.

Sizden ricam ütopik fikirlerinizi Orbea Uludağ Performans Tırmanışı organizasyonu ile kıyaslamayın ve eleştirinizi olumsuz yansıtmayın. Biz adım adım ilerliyoruz. Başkaları tarafından yaklaşık 40 yıl önce atılması gereken adımları...

Sayın Kudret bey'e cevabım şu, "bunları, redbull firması ile görüşürüm,sonuçları buraya yazarım,kendimde 55 yaş üstü yarışırım." dediğiniz an sizin bütün eleştirilerinizi kafamdan sildim. Çünkü siz organizasyonları dışarıdan takip edip içine girmemiş birisi olmalısınız ki hem organizasyonu yapıp hem de tamamen sorumlu olduğunuz o anda bisiklete binmeyi düşünüyorsunuz! imkansız denecek kadar zordur. Ayrıca her durumda Giro D'İtalia, Tour de France'tan örnekler vermeniz bir garip böyle bir organizasyon için... Veloturk ile bile kıyaslamanız doğru değil... Kişi başı 100TL alsaydık Salcano gibi bir sponsora bile ihtiyacımız kalmazdı.(!) :) 54000 TL sadece kürsüye çıkan sporculara ödül dağıtımı belki birgün olacaktır. Ama daha günleri görmemize çoook zaman bulunmakta olduğu ortadadır. :harika: Siz mükkemmeli düşünüyor ve anlaşılan sadece fikirlerinizi paylaşıyorsunuz. Bir de bisiklete biniyorsunuz. Lütfen yapacağınız proje için etrafınızda destek istediğiniz herkes bir bir çekilirken moral bozup bırakmak yerine projenizi tek başınıza tüm sorumluluğu alarak gerçekleştirin sonra gelin oturalım konuşalım... O güne kadar da nasıl yapıldığından bile bilginiz olamayan ve üstelik gelip katılmadığınız bir organizasyona (Orbea Uludağ Performans Tırmanışı veya Bir Başka Büyük Organizasyon) eleştiri yapmamalısınız.

dikkatle okudum,ben sadece aracı olurum ve pek alada 15 km durmadan çıkarım 55 yaş üstü ilk 10 'a girmeyi yeğlerim ödülden önce,
organizasyonu ben yapmayacağım redbull yapacak tecrübeli bu şirket ,kartepede mtb yarışları düzenledi.
tour de france 'ile zati kıyaslamamak lazım diye ekledim ,mükemmel olanı yeğlerim ve düşünürüm,
eleştiri yapılacak tabi, doğruları bulmak için ,
3 kez uludağı organize ettim ,yarış organize edilecek ise aracı olurum firma ile.,bunlar benim düşüncelerim beni bağlar.

mecit bey,amatör olduğunuzu söylediniz, burada eleştirileri yapıcı olarak kabul edin kabaca bir üslup kullandığımı zannetmiyorum,içinizdeki korkuyu ifade etmişşiniz ya kaza olsa idi,( nitekim olmuş )bende diyorum seneye kaza olacak garantisi yok,araçlar arasında yarış olmaz....bu düşüncem beni bağlar..

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpg.83878/

candan dostum bunları sen çektin bu yarış değil ise podyum nedir,anlamadım bu işi....https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpg.83876/ https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpg.83880/

candan dostum ödül ne oldu ....her emeğin karşılığı vardır....

yapıcı eleştiriler

@Kudret Kurtcebe
abi yol kapatma diyosun. Performans grubu ilk 15/20 km'ler arasında trk şerit yolda soldan gelen kamyonlar ve hafriyat çekicileri(tırları) var iken 3-4 kişi yanyana ve akan peletonda peloton ve çekicilerin arasına giren arabalar oldu. Çok yerde yol bisikletleri yoldan çıkıp zoraki olarak kenarda ki mucurların içine daldı..

Trafik olayı ciddi sıkıntı idi. Tek rahat olunan nokta 25 ile 34/35. km'ler arasındaki köy yolları idi ki orada doğal olarak biraz bozuktu..

@Kudret Kurtcebe dedikodu gibi olmasın ama... Uzun parkur neredeyse 20 kilometre araç arkasından devam etmiş anladığım kadarıyla. Sonra da tırmanışa geçmeden önce durmuşlar ve geride kalanların toplanmasını beklemişler. Bu durumda neredeyse 25 kilometrelik bir bölüm rekabet içinde sürülmüş sanırım. Hal böyle olunca uzun turun kısadan hiçbir farkı da kalmamış sanki. Zaten 20 kilometreyi aşkın bir mesafe önde araçla devam etmek nerede görülmüştür bilmiyorum. Yanıldığım noktalar olabilir elbet. Sonuç olarak organizasyon çok iyi niyetli, iyi ki var ama bir o kadar da eksiği var. Umarım önümüzde ki sene yola daha da iyi bir şekilde devam ederler.

mucurlara dalan olmuş....

@Mecit Tatlıcılar bosver mecit kardesim herkesi memnun etmek mukun degil. Bu camiada senin gibi insanlara cok ihtiyac var. Emeklerine saglik umarim daha iyi sartlarda daha buyuk organizasyonlari gerceklestirirsin. Basarilarinin devamini dilerim.

@lealtad

eyvahh bundan haberim şimdi oldu....

@Fuubar

memnun oluruz bu tip etkinliklerden ama daha emniyetli olur ise dahada memnun oluruz..

@Kudret Kurtcebe bizim arkadaşın önünde olmuş aynı kişidir diye tahmin ediyorum, ama başka birisi de olabilir bizde ki videoda düşen ve kolu kırılan kişi net bilmiyorum:)

@lealtad
en gerçekçi dostum hüseyin bu mesajları iyiki yazıyorsun ,ne olduğunu bilmek hakkımız,
arkadaş herhalde hastaneye kaldırıldı...durumu hakkında bilgi almak isterdim kaza nasıl olmuş..

Mecit Bey ellerinize sağlık hem yazı hem de organizasyon için.
@Kudret Kurtcebe belirtmeden edemeyeceğim;
- çip sadece belli noktalara ne zaman geldiğinize bakarak süreyi hesaplar, dur kalkları hesaplamaz. hesaplamasına da gerek yoktur. Yarış esnasında isteyen piknik bile yapabilir.
- Redbull'un semer bağlama prensipleri çok farklıdır. 50.000 lira para vereceği işten 500.000 liralık reklam veya dolaylı gelir bekler. Bu sivri dilinizle onlar için çok iyi bir reklam olacağınızı düşünmüyorum.
- Yarışı düzenleyen yarışa katılırsa bisiklet camiasının "çok konuşur az iş yapar" camiası sizi yerden yere vurur.
- Aracı olurum ben karışmam derseniz hiç bir firma zaten sizi işin içine katmaz, yapacağı işi kendi yapar, birçok firmanın parası var ancak bu iş için yeterli vakti ve personeli yok. Kağıt kürek lüzumsuz işleri yapacak biri isterler
- Çevre önemli

@Kudret Kurtcebe

Şu yukarıdaki yerden yere vurmalardan sonra bir de pro grup şehir trafiği içerisinde yarışsaydı, neler neler yazılırdı tahmin bile edemiyorum.

çip sadece belli noktalara ne zaman geldiğinize bakarak süreyi hesaplar, dur kalkları hesaplamaz. hesaplamasına da gerek yoktur. Yarış esnasında isteyen piknik bile yapabilir.

bilgi için teşekkürler tuna bey ,durmaları tesbit eden illaki bir sistem mevcuttur,sivri dilli olabilirmiyim bilemiyorum,yapılan hataları tek tek yazanlar diğer dostlar bu arada kolu kırılan arkadaş iyimi,hastane masraflarını kim ödedi,

Redbull'un semer bağlama prensipleri çok farklıdır. 50.000 lira para vereceği işten 500.000 liralık reklam veya dolaylı gelir bekler. Bu sivri dilinizle onlar için çok iyi bir reklam olacağınızı düşünmüyorum.

tuna bey sinirlenmeyin sakin olun ben asla kızmam....deneme yapacağım ,nasrettin hoca hikayesi ya bu göl maya tutarsa..:islik::komik::komik:

Yarışı düzenleyen yarışa katılırsa bisiklet camiasının "çok konuşur az iş yapar" camiası sizi yerden yere vurur.

aman haaaa yalnış anlamayın ben aracıyım fikri sunacağım onlar yapacak redbull,ha işlerine gelmeyebilir,

Şu yukarıdaki yerden yere vurmalardan sonra bir de pro grup şehir trafiği içerisinde yarışsaydı, neler neler yazılırdı tahmin bile edemiyorum.

amannn yalnışlık olmasın o mesajı başka dostum attı...

@Mecit Tatlıcılar

mecit bey kolu kırılan arkadaşın durumu nasıl merak ettim...açıklama yaparmısınız...hastane masraflarını kim verdi..

Not: Yukarı çıkarken bir arkadaşımız düştü. Kalça kemiğini kırmış ve başında iki ambulans bitti. Anında yönlendirdim. Şu an takipteyim. Balat Sahil'de tedavi görüyor. Bir kişide aşağı inerken düşüp kolunu kırdı. Aşağı blok iniş yapılacağını yazmamıza ve yukarıda anons etmeme rağmen herkes kafasına göre indi. Yine de ambulans düşenin başında bitti ve omzunda kırık olduğu anlaşıldı. Kendisi Bursa'da yaşıyor. Tanıdığım bir abim. Görüşüyorum. Bunu hangi organizatör yapar? TUR'da kaza yapan Torku sporcunun başında bile İzmir'den bir başkası refakat etmişken?

bu notunuzunu buraya aldım hastane masrafları ödendi ise buna lafım yok..

Kendisi yakın bir abim. Babamın arkadaşı... durumu iyi kendi hatası asfalta aldanıp viraja hızlı girmiş ve dönemeden bariyere çarpmış.

Hastane masrafları kendine ait! Sebebi ise şu; Biz toplu blok iniş yapılacağını söyledik. Oysa herkes 2'şer 3'erli indi. Böyle bir durumda mesuliyet asla bize ait değildi. Aşağı minibüste vardı. Sadece 6 kişi bindi. Gün gün kendisi ile irtibattayım. Merak etmeyin. Ben ürettiğim fikrimi birisinin kararına sunmam. Yaparım ve biter. Eksik veya yanlış. Seneye daha iyisi olsun diyede uğraşırım. Sizin gibi değilim. Redbull organizasyon müdürlerinden Kaan bey'e selam söyleyin. Size yararı olacaktır.

@Mecit Tatlıcılar

mecit bey ,atıp tutma olayı değil ortaya bi fikir sundum ,bunuda redbula sunacağım bakalım ne diyecekler,sizide bilgilendireceğim,ayrıca 283 kişi içinden 3 'üncülüğü alan furkan tk ,benim idmanlarımdan geçerek kendini geliştirmiştir,gönül isterdiki ödülü para olsun,yarış değildi diyorsunuz , peki aşağıdakiler elitlermi, bunlar yarıştı ise podyuma çıktılar,

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpg.83878/

ne kadar ödül verdiniz ?

bana atılan mesajları tekrar okuyun

@Kudret Kurtcebe
abi yol kapatma diyosun. Performans grubu ilk 15/20 km'ler arasında trk şerit yolda soldan gelen kamyonlar ve hafriyat çekicileri(tırları) var iken 3-4 kişi yanyana ve akan peletonda peloton ve çekicilerin arasına giren arabalar oldu. Çok yerde yol bisikletleri yoldan çıkıp zoraki olarak kenarda ki mucurların içine daldı..

Trafik olayı ciddi sıkıntı idi. Tek rahat olunan nokta 25 ile 34/35. km'ler arasındaki köy yolları idi ki orada doğal olarak biraz bozuktu..

@Kudret Kurtcebe dedikodu gibi olmasın ama... Uzun parkur neredeyse 20 kilometre araç arkasından devam etmiş anladığım kadarıyla. Sonra da tırmanışa geçmeden önce durmuşlar ve geride kalanların toplanmasını beklemişler. Bu durumda neredeyse 25 kilometrelik bir bölüm rekabet içinde sürülmüş sanırım. Hal böyle olunca uzun turun kısadan hiçbir farkı da kalmamış sanki. Zaten 20 kilometreyi aşkın bir mesafe önde araçla devam etmek nerede görülmüştür bilmiyorum. Yanıldığım noktalar olabilir elbet. Sonuç olarak organizasyon çok iyi niyetli, iyi ki var ama bir o kadar da eksiği var. Umarım önümüzde ki sene yola daha da iyi bir şekilde devam ederler.

bunlar hatalar ,organizasyon bozukluklarıdır,bilmem anlatabildinmi,
ben asla sinirlenmem ve hakaret etmem ...

Seneye gelin görün. Yarış yok. Keşiş grubuna ödül yok. Performans grubu ilk bitirenlerine ayakkabı kask forma verildi. Seneye gelin görün. Beğenmiyorsanızda gelmeyin tabiki... seneye yetiştirdiğiniz sporcunun gelin başında durun. Duyduğunuz şeylerle bana soru sormayın.

@Kudret Kurtcebe sizin bir organizasyona eliniz bulaşırsa ben geleceğim. Eleştiri yapmayacağım. Oturup kenardan sizi seyredeceğim. Başarınız karşısında alkışlayacağım.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Ortada istenmeyen hataları olsa da emek verilmiş harika bir organizasyon görüyorum. Eleştiri doğru yapıldığında geliştiricidir derdi bir tanıdığım. Hiç bunları açmaya gerek yok. Söylenecekler fazla fazla söylenmiş zaten. Demek istediğim başka...

Sizler gibi güzel insanların, sizler gibi iyi niyetli insanların internet ortamında söz rengi, tonu, vurgu gibi şeylerin olmadığı, üslubun yanlış anlaşılabileceği, bilmeden iki tarafa çekilebilecek konuşmalarla, ne konuşması yazılarla birbirini hiç istemeden yanlış anlayabileceğini hatta kırabileceğini düşünüyorum. Bu iki güzel adamın tartışmasını nedense hiç istemiyorum.

Sevgi ve saygılarımla

@Kudret Kurtcebe abi supersin sonucta insanlar bir organizasyon,etkinlik bu her ne olursa olsun,katilsin katilmasin eleştiri yapamazmi,yaparsa sanırım yerden yere vurulur,cok saçma geliyor bakış açıları bana,herkes kendi düşüncelerini olumlu olumsuz yanistmaya haki vardır diye düşünuyorum.hayırlı geceler diliyorum.

Geri