Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

Scudo
@Tunafish

valla mantıklı,,,genede orta noktamız insanların yaşamını yarış bile olsa riske atmamamız olmalı,pelaton giderken karşı yönden kamyon gelmesi ,keza korteji çeken aracın arasına araç girmesi,bence riske davet çıkarılmıştır...

1 kişi dahi ölse bunun hesabını kazaya karışanlar dışında kimse vermezdi,.

eyvahlar olsun yani,,

Ülke olarak bu bilinç noktasına geldiğimizde bu konuyu bence tekrar tartışalım. Bu istekleriniz veya isteklerimiz ancak bisiklet gördüğünde taş atacağına destek veren, yarış gördüğünde arabasını kenara çekip yarışı izleyen, katılımcılar haricinde yarışı izlemeye gelen, TUR da bile prosundan amatörüne tüm bisikletçilere boğaz köprüsü kapatıldı diye küfür etmek yerine destek veren insanlar çoğalır veya azınlık olmaktak çıkarsa gerçek olur.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
@Tunafish

tuna bey,burda haklısınız olayın kitleselleşmesi uzun bi zaman alabilir,bisiklet kültürünün bütün illerde yaygınlaştığını görmek,
valla ben karamsar değilim.

@Kudret Kurtcebe abi Cumhurbaşkanlığı turunda bile yarışın içine mikser daldı o yüzden çokta şaşırmamak lazım bu ülkede böyle yarış kültürü olmayan bir ülkede bunu yapmak zoru başarmaktır.Uludağ yolunu 2-3 saat kapatsan ne olur bizim milletimiz ölür mü bir gün de uludağa çıkmasalar ne olur yani yarış sırasındaki kamyonlarda bir kaç saat dursa ne kaydeder? Cumhurbaşkanlığı turunda geçen sene köprü geçişi oldu gayet iyi bir organizasyon oldu.Bir daha araç dahi giremedi gerçi o sırada yarışta vardı.Uludağ organizasyonunun tek tesellisi büyük bir kaza yaşanmamasıdır.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Ben de karamsar değilim, sadece bu tarz organizasyonlara olabildiğince destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu da ancak bu tarz organizasyonlara katılarak ve organizasyonu düzenleyenlerin yanlışlarını, hatalarını veya eksiklerini söyleyerek olur, ama bunu yaparken üslubumuz oldukça yumuşak olmalı, çünkü bu tarz organizasyonları maddi kazanç beklemeden yapan insan sayısı çok az ülkemizde.

@Tunafish

güzel düşünce maddi kazanç sağlamadan,fakat bu organizasyonda herhangi bi kaza olayının olmaması ilerdede olmayacağı anlamına gelmez,etap seçilecek ise bu etabın ne kadar süreliğine trafiğe kapalı tutulması üzerinde hassasiyet gösterilmesi gerekir.amaç risksiz yarış düzenlenmesi,pedalşörlerin risk ile karşılaşmaması .

@Ertan M.

o olayı biliyorum,yalnız 1.köprü ayağından ta yorosa kadar acaip bomboştu yollar zevkini çıkardım tabi.....:harika::harika:

Valla dövlet olmaz kapatamıyoruz diyosa biz napak, uludağa çıkmayak mı? :D

Ülkemizde maalesef işler böyle yürümüyor. Elin gavuru önce bisiklet yolu yapar, der ki; bu yol sayesinde bisiklet kullanımı artsın ve bu yolu kullansınlar. Biz deriz; önce bi bisikletliler artsın bakalım karayoluna sığmasınlar ondan sonra yol yapalım.

Yapacak birşey yok onlar yolu kapatmıyorlar diye biz uludağa çıkmaktan vazgeçmeyiz.

Destek olmalıyız elbette.
Eleştri noktamız daha çok aşılamayan prosedürler.
Eylül ayında geleneksel Otomobilsiz trafik günü var ve Tophane - Mudanya arası trafik tek şerit eskortla ve Bisikletli polislerle emniyete alınıp tur bu şekilde gerçekleştriliyor.
Uludağ tırmanışı bir yarış değildi evet ama yolda kamyon ve iş makinası çıkabilir dikkatli olun canlarınızdan siz mesulsünüzde denmedi ve sonuçta her kategorinin ilk 6 sına sembolikte olsa ödül verildi.7. olupta mücadelede bende varım diyen yada 10. olupta atak yapan birinede bu bir yarış değildi sakin ol demek yalnış olur sonuçta herkes az çok iyi bir derece yapmak ister.Yoksa sepetli tur bisikletiylede Uludağ tırmanışı yapılabilir..

• Beğen
Tepkiler: ciplakayak
Uludağ tırmanışı bir yarış değildi evet ama yolda kamyon ve iş makinası çıkabilir dikkatli olun canlarınızdan siz mesulsünüzde denmedi

burası önemli,,,

sonuçta her kategorinin ilk 6 sına sembolikte olsa ödül verildi.7. olupta mücadelede bende varım diyen yada 10. olupta atak yapan birinede bu bir yarış değildi sakin ol demek yalnış olur

katılıyorum..

Eylül ayında geleneksel Otomobilsiz trafik günü var ve Tophane - Mudanya arası trafik tek şerit eskortla ve Bisikletli polislerle emniyete alınıp tur bu şekilde gerçekleştriliyor.

10 numara organizasyon.....

Organizasyona katilamamakla beraber her iki grubunda guzergahini az cok bilmekteyim. Oncelikle bunun bir yaris organizasyonu olmadigi bir tirmanis etkinligi oldugu cok onceden belirtilmisti. Tabiki guvenlik herseyden once gelmeli ama 5-6 saatligine uludag yolunu, 1-1,5 saatligine de izmir yolu ve keles yolunu trafige kapatmak gunumuz turkiyesinde ve de bu sartlarda pek de mumkun degil. Keske bahsettiginiz sartlarda organizasyonlar duzenlenebilse umarim sonraki organizasyonlar herkesi tatmin edecek duzeyde duzenlenebilir. Keles yolunda tek basima giderken bile yolun disina cikmak zorunda kaldigim icin 300 kisilik bir grubun sikisip yol disina cikmasina sasirmadim.

• Beğen
Yarış olmadığı hep söylendi ama... İşin sonunda kürsü vardı. Start vardı finish vardı. Yolda durmadan bisikletlilere dağıtılan beslenme çantaları vardı. Ve dahası profesyonel yarışçılar bile vardı. Öyle olmadığını düşünebilirsiniz ama bu bi yarıştı :)

Parkur boyunca her kavşağa polis koyup saatlerce trafiği kapatmak ancak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, Fransa Turu, Flandre Turu gibi büyük organizasyonlarda olur. Aşağıdaki video İngiltere'deki yerel bir zamana karşı yarışından, yerel bir yarış olmasına rağmen katılanlar arasında o zamanki dünya ve olimpiyat şampiyonu olan Bradley Wiggins var:

Paris-Roubaix'de bile karayolu trafiği kapatılıyor ama demiryolu trafiği kesilemediği için organizasyonun saati tarifelerdeki tren geçişlerine göre ayarlanıyor, rüzgar veya başka bir sebepten dolayı peleton tahmin edilenden hızlı veya yavaş giderse nasıl görüntüler ortaya çıkabildiğini hepimiz biliyoruz sanırım.

Geçen sene velotürk organizasyonunda tüm kavşaklarda polis vardı ve geçiş süresince trafiğe kapanmıştı

• Beğen
@ciplakayak
Hangi yarisin trafikle beraber hareket ettigini gordunuz, hangi yarista etapin yarisina kadar onde arac esliginde devam edildigini gordunuz, hangi yarista tirmanis oncesinde butun pelotonun toplandigini gordunuz? Kursu yapilmasi bireysel olarak suruculerin tirmanis peeformanslarini anlamli kilmakla beraber tamamen bir yaris oldugunu gostermez.

• Beğen
Tepkiler: Tunafish
meseleyi daha iyi kavramak için,seneye araçsız tırmanış olması lazım,eğerki bu mümkün olmuyor ise dağmı kalmadı ülkede başka etaplar seçilir,açıkça önerim şudur bunu hangi firma yapacak bilemem ama kartepe tırmanış etabı aynen suadiyeden yapılır 15 km 'lik tırmanış, aylardan ekim ayı ve nisan ayı sonları uygundur,orada fazla araç bulamazsınız...kartepede red bull mtb iniş yarışlarını düzenlemiş idi...

@Kudret Kurtcebe Bey mesela siz de seneye bu söylediğiniz gibi bir organizasyon yapabilirsiniz, hem katılır size destek veririz hem de şu meşhur kartepeyi görmüş oluruz.

• Beğen
@Tunafish

konuyu red bul'a taşırım ,bakalım ne diyecekler,redbull daha önce 2010 kasım ayında 1300 rakımda mtb iniş yarışları düzenledi,sadece 15 km eğim yarışması yaparlarmı bilemem ,fransa da kısa mesafe eğim yarışması zamana karşı yapılıyor örnek 500 metrede,15 km kısa olmuyor gerçi,,, suadiye başta 10-11-15 eğimler ile başlıyor 3 km sıkı ,7 den aşağı inmiyor tek düz yer yok .

@Tunafish

katagoriler olacak,55 yaş üstü,artı gençler 18-25, 25-35 ,35-45 yaş arası ,45-55 yaş arası
5 katogori üzerinden 15 km eğim yarışı,gelelim işin para kısmına 1 'inciye 5000 lira ikinciye 2500 ,üçüncüye 1500 lira redbull bu parayı verirmi sormak lazım...toplam ödül 45.000 lira eder.

elitler için durum farklı olmayacak onlarada ödüller aynı toplam 9000 lira ödül 1 ve 2 ve 3 'üncüye,
genel toplam ile 54.000 lira ödül parası verilecek...

yalnız tabi durmadan çıkma söz konusu,ayrıca herkeste cip olacak duran diskalifiye olacak,
tuna bey ben burada yarış düzenledim bile ,nerdemi mtb -yol karışık, maşukiye eğiminin 14 km eğiminde,13 kişi başladı 8 'inci oldum ,altımda scott scale 30 mtb vardı, durmadan tam 14 km eğim çıktım,biz amatörler aramızda yarıştık bile
o günki dereceler,

1- hasan bahri toros...bir saat 23 dakika...mtb
2- aytekin erzan ----bir saat 25 dakika....mtb
3- mehmet şer ...bir saat 26 dakika mtb
4-volkan çelik bir saat 28 dakika mtb
5- kamil -atom- ...bir saat 29 dakika mtb
6- engin özen bir saat 30 dakika mtb
7- sinan bir saat 53 dakika mtb
8- kudret kurtcebe çavuş steiner bir saat 58 dakika...mtb
9- özkan ...2 saat 17 dakika mtb
10- ali kıran 2 saat 22 dakika.. mtb
‎11- ahmet 2 saat 28 dakika mtb
12- mustafa 2 saat 50 dakika mtb
13- sarkiz 2 saat 50 dakika...yol

tren ile derbente gidildi,800 metre düz yolda pedal çevirdik ,20 dakika ısınma hareketleri yapıldı ,akabinde 13 kişi maşukiye eğimine daldı,bir kişide yol vardı,sarkiz arkadaşta ,
bu mtb asfalt yarışı idi ,en yaşlı bendim,benden 2 yaş küçük özkan idi sarkizde öyle

Aynı terane devam etmekte..Kürsü başından zaten az çok belliydi.Yarış değil kelamından artık şu anlamı çıkarıyorum "zaten derece yapacaklar belli siz garnitür hesabı kendinizi fazla kasmayın zaten yetişemezsiniz" İstanbul takımlarına karşı anadolu takımlarının yaklaşımı gibi..
Eğer bi yarış değilse sitede 2 ay evvelinden derece yapanlara ödül olayıda ne oluyorki?Mücadele edilidi sonuçta edilmelide zaten.
Moral motivasyon içinmi?o zaman seneye herkes finişe toplu giriş yapsın..

Geri