Scudo Sports

Orbea Uludağ Performans Tırmanışı

@ciplakayak

yav sinir olduğum olay budur işte,

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11954567_1028503280515579_8942615995305240714_n.jpg?oh=a1ae5a909a3e1ff42edec57ee3334175&oe=5855D777

adam gibi uludağa gidelim dedik, tırmanışa zevkle başladım,

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/11219307_1039889036043670_4607162970946373058_n.jpg?oh=0136dcb3360297de5227bfdb1a6896a8&oe=583A4571

mahmutpaşa gibi ,bu kadar araç ne kardeşim,kartepe suadiyede 15 km eğimde araç 1-2 tane,bütün türkiye pazar günü uludağda yahu..

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/p206x206/11995960_1039892812709959_4940743091185616249_n.jpg?oh=a0c75359dbad3060882696249d1f919e&oe=588521EC

yarış günü 09.00-14.00 arası trafiğe kapatılacak idi yollar,kim kapatacak jandarma ,ha bunu yapamıyorsanız sizin bisiklet yarışı anlayışınız aynen nezdimde amatör kalır,kusura bakmasın orbea......
bu gişeler yarış günü para basmasın kardeşim,hangi firma bakıyor buraya yada bursa belediyesinemi ait bu gişeler ,yoksa karayollarınamı ?

@ciplakayak

20 km araç arkasında dinlene dinlene olmuş..

yav şimdi kıyas yapmadanda duramıyorum bu yaz hem italya giroyu hemde fransa etaplarını seyrettimde,değil 20 km 20 metre araç önde çekmez pelotunu.

Scudo
Merhaba,

Bu da benim amatör video çalışmam, keşiş grubunda çıktık.

Not: Keşiş grubunun Kent Meydanı'ndan çıkış sahnesi üstte de paylaşılan AslaDurma kanalından alıntıdır. Henüz cevap vermedi ama inşaAllah hakkını helal eder :)

@ciplakayak

Öyle mi? Kusura bakmayın, sizi sollamış gibi olmuşum biraz [emoji38]

Net birşey söylemem mümkün değil insanlar dağınıktılar ama sanki 15-20 kişi vardı gibi.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Candan Biberci

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/14141594_1251793158186589_3955221771103381620_n.jpg?oh=390368803fce8c9253b951e0d42cf0c0&oe=5848881B

candan sorumun cevabını aldım,forumda değilsin anlaşılan ,gene araçlar ile çıkılmış,kapatamazlar o yolu,seneye çok büyük bir firma gelir ise uluslar arası yarış olur ise bak o yol nasıl yapılıyor....bir tek arac biraz zor girer.

@Mehmet Cetinbudak
Video güzel olmuş eline sağlık.İnişteki düşüşlerimi göremedim ama:)
Sen şahitsin Allah korudu iki düşüşümde tam kamu spotu gibiydi:D
@Kudret Kurtcebe
Ağabey tatil sebebiyle dışardaydım yeni gördüm kusura bakma.
Trafik cumartesi olması sebebiyle azdı ama en az 50 araç geçti yanımdan hatta biri kenara geç ulan diye bağırdı bende dur ulan dedim ama yemedi duramadı..Kimisi sabırlıydı kimisi ise tam sopalıktı.

Uludağ gibi bir turistik yerde trafiği kapatmak kolay iş değil sermayen olması lazım..Gişe araç başı 11 tl alıyor birde hotelcilerede yedirmek lazım kaldıki belediyeye para lazım.
Herşeye rağmen Tatlıcıların bisiklet sporu için bir şeyler yapmaya çalışması güzel.Yıllar geçtikçe daha oturmuş bir organizasyon olacağına eminim.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Cetinbudak
@Candan Biberci

şimdi tepem attı işte,herkes bi anlatsada dinlesek neler olduğunu, yarış yapılacak ise orbea o yolu 09.00-14.00 arası kapatır idi ,buna gücü yetmedi,bu organizasyon tamamı ile amatördür,
cumhurbaşkanlığını iple çekiyorum,nedenmi candan dostum,ta birinci köprünün ayağında 1 adet polis çekici kamyonu vardı,bir allahın kulu geçememişti,yolu araç kapamış ,polis bandı çekilmiş idi,bir topukladım ,allah ta beykoza kadar tek araç yoktu,bütün kavşaklarda silme polis araçları vardı,sağda solda park halinde araç yoktu.yoros kaleye kadar sıfır araç idi
seneye gene topuklarım o sahil yolunda...:harika::harika::harika::harika:

@Kudret Kurtcebe abi yol kapatma diyosun. Performans grubu ilk 15/20 km'ler arasında trk şerit yolda soldan gelen kamyonlar ve hafriyat çekicileri(tırları) var iken 3-4 kişi yanyana ve akan peletonda peloton ve çekicilerin arasına giren arabalar oldu. Çok yerde yol bisikletleri yoldan çıkıp zoraki olarak kenarda ki mucurların içine daldı..

Trafik olayı ciddi sıkıntı idi. Tek rahat olunan nokta 25 ile 34/35. km'ler arasındaki köy yolları idi ki orada doğal olarak biraz bozuktu..

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@lealtad

abovvv rezalete bak,kamyon ne iş yapıyor orda,kim izin verdi ona,birini kamyon altına alsa orbea ne diyecek,varmı böyle sorumsuzluk bak gene tepem attı.çok yerde millet savaş vermiş yahu rezalet..bu yarış değil sinir harbi desek daha doğru olur...

@Kudret Kurtcebe
Abi sonuçta Amatör ruhla yapılan bir organizasyondu ben zaten bu düşünceyle katıldım ve fazlada abanmadım..Arayı ilk 5-6 kmde açmıştım gişelere kadar verdiğim 3 kısa molada geriden gelen giden olmadı geri kalanıda yolda tanıştığım yoldaşlarla normal tempoda devam ettik.
Yeni padalşörlerle tanışmak yol boyunca sohbet muhabbet eşliğinde tırmanmak bu benim için hepsinden değerliydi..
Araç mevzusundada fevri davrananlar hariç vatandaşa kabahat bulmuyorum millet hafta sonu dağ havası almak için çıkıyor tabi birde milletçe et sevdalısı olmamızında etkisi var:)
Pazar olsa düşünemiyorum bile ganj nehrinin dumanlı atmosferinde tavuk et kokularıyla Nirvanaya tırmanış olurdu:D
Et dumanı toprak yoldan daha tehlikeli olurdu abi emin ol:)

@lealtad

velhasıl bir bisiklet yarışı nasıl düzenlenir,valilik, sponsör firma,emniyet,jandarma birlikte koordinasyonu tam olur, ,pelotonun geçeceği tüm güzergah şeritli bantlarla kapatılır,artı polis barikatları ile çevrilir ,motorize ekip hazır tutulur,basın aylar öncesinden milleti uyarır yahu...

@Kudret Kurtcebe
Abi duydumki kamyonlara takılıp tırmananları tırmanış sonrası kamyoncu arkadaşlar Karaambar kamyoncular derneğine tenha bir yerde üye kaydı yapmışlar :koptum::koptum::koptum:
Onlarda bundan şeref ve memnuniyet duymuşlar:huhuu:

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu ile bu organizasyonu mu karşılaştırıyorsunuz yoksa bana mı öyle geldi?

@Tunafish

bakın şimdi,karşılaştırma olacak nedenmi,bi kere amatörlerin canı yokmu, onlarda can taşıyor, pekala amatörler içinde cumhurbaşkanlığı bisiklet yarışında nasıl önlem alınıyorsa burdada alınacak idi,nasılmı,

bakın zati kısa mesafe 50 km ,burada amatör performansçılar için yol emniyeti ve 30 km keşif gurubu için yol emniyetin kesinlikle alınması gerekirdi,tek bir araç sokulmayacak idi,ve kavşaklar trafik çekicileri ile kapanacak polis bariyerleri konacak idi,

1 kişi ölse bunun hesabını kim verecek orbea değilmi ?

haaaaaaa,
seneye orbea ,daha aklı başında yarış düzenler ,insanların emniyetini sağlar ise lafım yok.....

1- Çok mantıklı valla, yarın gidip bizim buradaki karakolla konuşayım, ben işe gelip giderken yolu kapatsınlar. Sonuçta Cavendishin canı can da benim ki patlıcan mı.
2- Bu arada etkinliği Orbea düzenlemedi, Orbea sadece bizim köfte paraları, madalyalar, vb masraflar çıksın diye destek olarak bu etkinliğin yapılmasını sağladı.
3- Siz hala polis ve jandarmanın umrunda olduğumuzu mu düşünüyorsunuz?
4- 1 kişi dahi ölse bunun hesabını kazaya karışanlar dışında kimse vermezdi,.
5- Bisikletle alakalı resmi kurumların hiçbiri bu organizasyona destek bile vermedi, siz yolu kapatmalarını bekliyorsunuz.
Ayrıca bu organizasyonu bir yarış zannederek hatayı başta yapıyorsunuz. Bunun bir yarış olmadığı 30 kere söylendi heralde. Yarış olsaydı işin içinde federasyon olurdu, yarışın olduğu yerde de trafik eşşşşek gibi kapatılırdı. Bu organizasyon Türkiyedeki bisiklet seven ve biraz da olsa performansına güvenen bisikletçilerin bir araya gelip tatlı rekabet yaptığı bir etkinlikti. Trafik kuralları normal bir günde nasıl işliyorsa o gün de aynı şekilde geçerliydi sadece polis ve jandarma büyük bir olay olmaması için lütfederek extra güvenlik önlemi aldı.

Bu sebeple TUR ile bu organizasyonu karşılaştırmanız ne kadar mantıklıysa Tour D' France ile Çarşamba akşamı bisiklet turunu karşılaştırmak o kadar mantıklıdır.

Bisikletle alakalı resmi kurumların hiçbiri bu organizasyona destek bile vermedi

neden vermedi cevaplayın tunabey ?

Geri