Orbea Kullanıcıları Kulübü

Tunafish

Daimi Üye
Kayıt
21 Haziran 2011
Mesaj
308
Tepki
352
Şehir
Konya
Bisiklet
Scott
Bir avant kullanıcısı olarak selam ederim, büyüklerimin ellerinden, küçüklerin de gözlerinden öperim.
Uzun yıllar süren Scott fanatikliğimin sonunda ne var da bu orbeada bu kadar övülüyor diyerek, almış bulundum. Sanırım yakında Scott Spark'ımı satıp bir Occam veya OIZ alacam.
Fotoları yakında paylaşırım.

Bu arada Aram bey'e selam ederim
 
Scudo

Sewko

Üye
Kayıt
30 Haziran 2016
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
29
Şehir
Adana
İsim
Hakan YILDIRIM
Bisiklet
Orbea
Selamlar yol bisikleti kullanmaktayım full carbon focusum var campagnolo record setli 0 topladım 2 ay oldu fakat bunun yanında şehir içi ve arazi kullanımı için sizin yardımlarınızı bekliyorum bugün baya bir araştırma yaptım fakat 2016 orbea h30 kırmızı beyaz fox float 32 100mm extra maşalı 29 mtb ilgimi çekti. Siz degerli forum üyelerinin ve kullanmakta olan arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum sipariş vermedim önce fikir sahibi olmak daha dogru. Yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum..
 
Kayıt
8 Temmuz 2014
Mesaj
92
Tepki
105
Şehir
Ankara
Bisiklet
Lapierre
2016 Ekimden beri Orbea Carpe 10 kullanıyorum.. gerçekten çok hoş bisiklet ve eski whistle a göre tekerleri 1 tık büyüdüğünden mi bilmiyorum yoksa geometrisinden mi bilmiyorum ama daha rahat bir bisiklet.. keyifle biniyorum.. 10 vites aslında ilk başta beni düşündürse de 25-26 Mart 2017 deki Çanakkale bisiklet festivalinde tüm yokuşların hakkından gelebildim yani 1. viteste çıkılmayacak bir yokuş yoktu en azından.. 1-2 zorlayan yokuş olduysa da...
 

Dosyalar

F.Ertuğrul Aydın

Forum Demirbaşı
Kayıt
21 Temmuz 2010
Mesaj
596
Tepki
99
Şehir
SAKARYA
Bisiklet
Scott
Geçen sene bu dönemler elimde bir miktar para vardı ve ben kafaya taktım Canyon marka yol bisikleti alacaktım. Sonra Agit arkadaşımız sağolsun beni ikna etti, bende aman ne olabilir ki falan dedim bir şekilde mağazada buldum kendimi. Aram bey gayet güzel anlattı, mesela Canyon alsaydım evet eğer bisiklete bir şey olsaydı sıkıntı olacaktı falan filan ve derdini anlatacak pek kimse de yok yani. Neyse, Orbea'ya 1 hafta falan iyice göz gezdirdim ve baya kendini geliştirmeye adamış bir marka olduğunu gördüm özellikle son 3 sene içerisinde baya atılımlar yapmışlardı. Geçmişini okudum, kadroların bisikletlerin falan nasıl yapıldığını nerde yapıldığı hakkında baya da bilgi edindikten sonra almaya karar verdim. Fakat bir süre beklemem gerekiyordu Orca için ve o arada hep düşündüm acaba iyi mi yaptım kötü mü diye . Güzel bir bekleyişin sonunda bisiklet mağazaya ulaştı ve şunu söyleyebilirim ki sadece kutudan çıkarırken bile renkler gözümü almıştı o andan itibaren o bisiklete aşık olmuştum. Bir de bunun sürüş deneyimi var ve yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hatta yarışlara falan katıldım ve bu süre zarfı içinde başka bisiklet markalarını da denedim kısa süreli. Fakat şunu söyleyebilirim ki adamlar nasıl yapmışsa artık hiç bir şekilde seni pişman ettirmiyor her binişinde ayrı bir zevk alıyosun ya. Bu arada Orbea nın Oiz bisikletini de kullandım o da ayrı bir efsane Çift süspansiyonlu olmasına rağmen yokuşları bile çok iyi çıkabiliyorsun. Ve arazi de ise zaten bırak kendi gidiyor resmen. Bu arada her hangi bir sorun karşısında kesinlikle Aram bey'e söyleyin ve arkanıza yaslanın. Her neyse benim söyleyeceklerim şimdilik bu kadar :)
 
Kayıt
30 Temmuz 2017
Mesaj
1
Tepki
4
Yaş
43
Şehir
Düzce
İsim
Erkan
Bisiklet
Orbea
Oğluma grow almaya gittim. Onun yanında alma m25 aldım. Aslında kendim için 7-8 bin bandında birşey düşünüyordum ama bisikletin kalitesini görünce bayağı bi aştık bütçeyi. Tabi bu noktada mağazada size gösterilen ilgi alakanın da önemi büyük. Orbea pahalı ama hem görsel olarak hemde kalite açısından karşılığını alıyorsunuz. Butik bir marka. Ben çok memnunum.
 

Dosyalar

Ruvi

Aktif Üye
Kayıt
7 Ekim 2010
Mesaj
154
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Orbea
Selamlar! Yeni bir Orbea deneyimi ile yine ben! :D Gelelim mevzuya;
Önceki sayfalarda görürsünüz ben bir Avant kullanıcısıydım, konuya yeni dahil olanlara: Avant modeli Orbea' nın endurance tarzı konforlu yol bisikletidir, bir süredir bir Orca furyası aldı başını gidiyor, herkes bir mest herkes pek bir mutlu, ben de bu kervana katılıp kendime cici bir Orca tasarladım. Tasarladım diyorum çünkü Orbea custom sçeneği ile istediğiniz renk kombinasyonunu yaparak üzerine yazı bile yazdırabiliyorsunuz. Bisikletim Orca M20iTeamD, malum ellerimden dolayı mekanik kullanamıyorum, yine disk fren ve elektronik vites tercih ettim, donanım olarak önceki bisikletimle aynı; yine Ultegra Di2 mevcut, sadece aynakol farklı. Avant' ta Ultegra aynakol kullanırken Orca' da bu sefer Fsa Power2Max mevcut. Ekipmanın aynı olması kadro kıyası bakımından benim için harika oldu. Bisikletime geçtiğimiz cumartesi akşamı itibari ile kavuştum. Alır almaz caddede 200-300 m' lik kısacık bir sürüş yaptım ve ben bunu sanırım kullanamayacağım dedim. Bisiklet bir sağa gidiyor bir sola, pedala basıyorum altımdan kaçıp gidiyor, ne oluyoruz dedim ve yusuf yusuf diyerek geri döndüm. Bu ürkütücü deneyimden hemen sonra Pazar sabahı bisikletimle düştük yola! Yine bir önceki gece yaşadığım gibi bir süre yusuf yusuf modundaydım, çünkü bisiklet sanki benden bağımsız hareket ediyor, o hadi bas gidelim dedikçe ben dur sakin ol henüz alışmadım diyordum, ilk 2-3 km cebimden telefonumu çıkartmak için ellerimi bile bırakamadım. Sonra hemen tepkilerine adapte oldum ve keyfini çıkarmaya başladım. İlk sürüşte neler hissettiğimi tarif edemem; bisiklet sürmüyordum, havada süzülüyor gibiydim... Tepkileri çok net, basıyorsun gidiyor, esneme yok, güç kaybı yok, ne verirsen alıyor... Avant kullananlar konforunu bilirler, rijit gövdesine rağmen süspansiyonlu bisiklet gibidir, yoldan gelen darbeyi absorbe eder, kullanıcıya çok azı yansır. Ne yalan söyleyeyim, Orca bana daha bir konforlu geldi. O kadar sert bir kadrodan beklemediğim bir yumuşaklık. Eh ikisi bir araya gelince de insan bisiklet sürdüğünü anlamıyor, hem hızlı ve atik insanı sürekli daha fazla basmaya daha fazla efor harcamaya itiyor hem yumuşacık, hiç bir şey hissettirmiyor. Orca üstünde mest olanlara hak verdim. Orca alıp evde seyretmelik değil, yola düşüp performans yapmalık bir bisiklet, evde olduğu saatlerde sıkıldığını düşünüyorum yavrumun. Kendisi ile henüz sadece 55 km yapabildik ama akşam olsa da bisiklet sürsem, triatlon antrenmanlarımın hepsi bisiklet olsa diyorum. :)

İşte bu da Ruvi; şeker görünümünün altında şaşırtıcı bir güç yatıyor, kendimi powerpuff girl gibi hissediyorum! :D

WhatsApp Image 2017-07-30 at 11.25.54.jpeg
 

mselman

Üye
Kayıt
3 Mart 2015
Mesaj
6
Tepki
0
Yaş
27
Şehir
İstanbul
İsim
Selman
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Şehir - Tur
arkadaşlar merhaba şöyle bir ilan gördüm temize benziyor tam olarak model numarasını bilmediğim için sıfırının fiyatına bakamadım sizce nasıl bir bisiklet başlangıç için uygun mu ya bunu ya da sedona 410 almayı düşünüyorum yeni başlayacağım tavsiyelerinize de açığım
(link)
 

Aytaç DİREK

Daimi Üye
Kayıt
17 Haziran 2013
Mesaj
353
Tepki
1.489
Şehir
izmir
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Canyon
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Ruvi
Kaç liraya mal oldu acaba?
 

mselman

Üye
Kayıt
3 Mart 2015
Mesaj
6
Tepki
0
Yaş
27
Şehir
İstanbul
İsim
Selman
Başlangıç
2016—17
Bisiklet
Orbea
Bisiklet türü
Şehir - Tur
@kod_black çok teşekkür ederim yarın gidip göreyim en iyisi.
 

Armand

Üye
Kayıt
30 Eylül 2017
Mesaj
4
Tepki
19
Yaş
38
Şehir
antalya
İsim
Ümit
Merhaba arkadaşlar orbeada göbekten vitesli şehir bisikleti var mı ( nexus alfine vs. ) -fixieler hariç- ? Ya da Carpenin Kadro yapısı, göbekten vitesin sonradan zincir gerdirme aparatı kullanmadan takılmasına uygun mudur ? Forumda yaptığım araştırmada şöyle bi foto buldum. Teşekkürler. p4pb7064705.jpg
 

Ruvi

Aktif Üye
Kayıt
7 Ekim 2010
Mesaj
154
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Orbea
@Aytaç DİREK, fiyat paylaşmayı uygun bulmadığımı anlayışla karşılayacağınızı düşünüyorum, dilerseniz markanın web sitesinden muadil ürünleri inceleyebilirsiniz.

Mutlu günler dilerim.
 
Kayıt
15 Nisan 2017
Mesaj
15
Tepki
7
Yaş
27
Şehir
Ankara
İsim
Metin Burak Özçelik
Bisiklet
b'Twin
Selamlar, bende ikinci el aldığım ancak sıfır kadar temiz carpe 20 ile aranızdayım. Vize sınavlarından dolayı daha kullanamadım malesef.Üniversite tarafında oturuyorum bakalım tek yaprak aynakolla Sakarya'nın bu uzun ve dik yokuşlarıyla nasıl başa çıkacaz :)
 

Dosyalar

ysnakblt

Daimi Üye
Kayıt
27 Nisan 2016
Mesaj
209
Tepki
208
Yaş
29
Şehir
istanbul
İsim
Yasin Akbulut
Bisiklet
Orbea
merhabalar ben yasin bende bir orbea avant m30 2017 model ( upgreytli ) kullanıcısıyım
bisikletimi alalı 8 ay oldu güzel ve akıcı bir bisiklet henüz daha çok fazla fotoğrafım yok ama birkaç tane atayım
not olarakta soran arkadaşlar olursa upgreyt sadece jant setinde ve vites sisteminde oldu normalde 4700 tiagra ile geliyodu bisiklet upgreydli hali ile 105 oldu jantlarda team 25 gelicekti stok üzerinde team 30 oldu bakalım yakın zamanda başka bişeylerde yapabilecekmiyiz bisiklete belki değiştiredebilirim :harika:
 

Dosyalar