Orbea Kullanıcıları Kulübü

Scudo
Kayıt
2 Ağustos 2014
Mesaj
42
Tepki
55
Şehir
istanbul
Bisiklet
Orbea
Merhabalar, baktım orbea kullanıcıları kulübü kurulmuş fırsatı kaçırmiimdedim :)2016 avant m30d ve 2014 carpe 50 kullanıcısıyım, tek kelime ile cok keyifli bisikletler muadillerini çok araştırştım sonuç malum bunda Aramın da dost kişiliği nin etkisi büyük. Umarım imkanlar dahilinde birlikte kısa da olsa bir tur yapabilir :))
 

Eibec

Aktif Üye
Kayıt
4 Kasım 2015
Mesaj
149
Tepki
92
Yaş
47
Şehir
Balikesir
Bisiklet
Giant
Orbeanin endurance tarzi bisikleti olarak hangi model soylenebilir?
 

Ulaş Çavuşoğlu

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2015
Mesaj
1.772
Tepki
936
Yaş
24
Şehir
İstanbul
İsim
Ulaş
Bisiklet
Mosso
@Eibec avant kadrolar yumuşak sürüş hissi ve endurance olarak piyasada gökhan kutluer abi dediydi geçenlerde :D
 
  • Beğen
Tepkiler: Eibec

Eibec

Aktif Üye
Kayıt
4 Kasım 2015
Mesaj
149
Tepki
92
Yaş
47
Şehir
Balikesir
Bisiklet
Giant
Aslinda avant h40 bayagi guzel ama sanki o fiyata ( 1490 euro ) daha iyi donanim olmaliydi gibi.
 

Eibec

Aktif Üye
Kayıt
4 Kasım 2015
Mesaj
149
Tepki
92
Yaş
47
Şehir
Balikesir
Bisiklet
Giant
Daha iyisi donanimlisi avant h30 mus :) 2015 modeli 1490 euro
 
Kayıt
2 Ağustos 2014
Mesaj
42
Tepki
55
Şehir
istanbul
Bisiklet
Orbea
Orbea fp başarısını ancak kullanınca hissettiren markalardan bence , fp başarası kadrolardan geliyr, ama ilk bakışta haklısınız oyle bir izlenim yaşanabilir.
 

Ruvi

Aktif Üye
Kayıt
7 Ekim 2010
Mesaj
154
Tepki
64
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Orbea
Benim neyim eksik, ben de varım! :)

Edit: Belki merak eden birileri için aydınlatıcı olur diye güncelleme ihtiyacı duydum. Ben de Orbea Avant M20iD modelini kullanıyorum. Parmaklarımdaki sıkıntıdan dolayı yol bisikleti fren- vites kollarını kullanamadığım için 2015 Ağustos ayına kadar, bir yol bisikletini açık havada maalesef hiç kullanamamıştım.

Yol bisikletini nasıl kullanırım, kendim için uygun hale nasıl getiririm derken Avant, elektronik vites ve hidrolik fren opsiyonu ile derdime derman oldu. Sipariş verirken kullanıp kullanamayacağım konusunda halen endişelerim vardı.

Fren vites kolları bana uygun şekilde ayarlandı, Di2 vites sistemi ve hidrolik frenler kullanamadığım parmaklarımın dezavantajını ortadan kaldırdı, hiç bir endişe duymadan çok rahat bir şekilde kullanıyorum. Kadro olarak, inanılmaz rijit, atik, yüksek hızlarda ya da çok düşük hızda manevralarda, virajlarda bile denge ve kontrolü muadillerine kıyasla çok önde. Kadro yapısı ve malzeme, bozuk zeminde yine muadillerine göre çok daha konforlu bir sürüş sağlıyor. Öyle ki, aynı konforu şehir bisikletlerinden bile alamıyorum.

Genel olarak bisikletimden çok memnunum. Bu arada sanırım TR' de Di2 vites ve hidrolik frenli bu serideki tek bisiklet bende sanırım. Bunun da keyfini sürüyorum kıh kıh kıh:D:D
 

Dosyalar

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
İlk sayfada gördüğüm fotoğraftan aklıma geldi öylesine, Orbea Fixie bisikletlere baktım şimdi ama gerçekten güzel bisikletleri varmış.
 

Sozenen

Aktif Üye
Kayıt
7 Şubat 2015
Mesaj
155
Tepki
393
Şehir
İstanbul
Orbea Carpe 10 ile ilgili eşimin yazdığı bir yazıyı sizlerle paylaşmak isterim...

Bisiklet almadan önce dikkat edilmesi gereken bir çok şey var, özellikleri ağırlığı, boyuna ve fiziğine uygunluğu gibi. Bunlar tamamsa, sırada görüntüsü… Orbea Carpe10 benim için bunların hepsine uydu.
http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/DSCN2670.jpgBen bisiklet sürmeye çok geç yaşta başladım. 23 yaşında bisiklet sürmeyi öğrendim eşimin büyük uğraşları sonucunda da başardım. Eşim çocukluğundan beri bisiklete biniyor, ben onu tanıdığımda da yol bisikleti kullanıyordu. Ben ise bisiklete binmeyi bir mtb ile başladım ama bu bisiklet ne benim boyuma ne de becerilerime göreydi. Bisiklete binmeyi öğrendikten ve edindiğim korkulardan kurtulduktan sonra şehirde de bisiklete binmek istediğime karar verdim. Hatta kim bilir belki bir gün eşimle beraber sürebilirdim.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/DSCN2662.jpg

İşte o zaman eşim devreye girdi ve madem şehirde, trafikte binmek istiyorsun o zaman senin boyuna, kilona ve amacına uygun bir bisiklet alalım dedi. Ben bu bisiklet olayından öyle çok anlamadığım için eşim benim için araştırma yaptı. Bir sürü markanın çeşitli modellerine baktık. Mağazalara gittik, internet üzerinden baktık. Bir türlü bir bisiklet beğenemiyordum. Alışveriş yapmak benim için zaten her zaman zor olmuştur. Bir şeyi görür görmez beğenmeliydim emin olmadan satın almamalıydım. Eşim birkaç modele binmemi istedi en azından deneyip test etmeliydim ama olmadı yapamadım. Herhalde bana uygun bir bisiklet zor bulacağız diye düşünüp evin yolunu tutmuşken yolumuzun üzerinde bir mağaza daha gördük.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0153.jpg

Haki renk kadro ile turuncu jantları kombine eden marka bunu retro görünümlü başarılı konfor sunan beyaz selesi ile tamamlamış

Diğer mağazalardan daha farklı bir müşteri anlayışı
Bu mağaza Göztepe’de bulunan Orbea mağazasıydı. Vitrininde çocuk bisikletleri ve bir tane haki renkte bir bisiklet vardı. Açıkçası ben haki bisikleti görüp içeri girdim. Orbea mağazasına girer girmez güleryüzlü bir bey bize yaklaştı ve bizimle ilgilenmeye başladı. Hemen çay, kahve vs. bir şey isteyip istemediğimizi sordu. Bizi misafir ettikten sonra neye ihtiyacımız olduğunu, nasıl bir bisiklet aradığımızı sordu. Böyle bir ilgi karşısında baya şaşırmış, dilim tutulmuştu. Eşim Orbea markasını tanıyordu ama ben bisiklet camiasında daha yeni olduğum için Orbea markasının bugünlerde kapatılmış olan profesyonel bir bisiklet takımı olan Euskaltel’in sponsoru olduğunu bilmiyordum. (Gerçi o takım sonradan kapandı) Bizi karşılayan Aram beyle bir süre bisiklet sporu ve takımın kapatılması üzerine eşim sohbet ederken bende bisikletleri inceleme fırsatı buldum. Bisikletler gerçekten o kadar aşık olunası duruyordu ki size anlatamam. Zaten girişte gördüğüm bisikletin dışında içerde benim sevdiğim tonlarda ustalıkla ve şıklıkla tasarlanmış şehir, dağ ve yol bisikletleri duruyordu. Bisikletten anlamayan biri bile sırf evinde dekoratif dursun diye alabilecek kadar şıktı hepsi.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0156.jpg

Şık tasarımı ve mat haki rengi Orbea Carpe serisinin en dikkat çekicilerinden

Bisikleti tanımak
Eşim Aram bey’e nasıl bir bisiklet aradığımızı anlattı. Bisiklet sporunda çok yeni olduğum ve daha önceden dizimden yaşadığım bir rahatsızlık yüzünden; çok uzun sürelerde bisiklete binemeyeceğimi, dağ tepe tırmanmak çamura girmek gibi heveslerim olmadığını; ama eşimle beraber bisiklet sürmeye çıktığımda en azından yokuşları da rahatlıkla çıkabileceğim, sürerken beni yormayacak nispeten hafif bir bisiklet aradığımı anlattım. Birde eşim yol bisikletine bindiği için onunla beraber arada birde olsa tempolu sürüşlerde çok arkasında kalmamamı sağlayabilecek bir bisiklet olup olmadığını sordum. Bana gülerek birkaç model gösterdi.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0158.jpg

42 dişe sahip tekli aynakolu ile Orbea Carpe 10 kullanıcıların tüm isteklerine olumlu cevap verebiliyor.
Evet aşık olduğum kapıda girerken gördüğüm bisikleti gösterdi. Eşim bisikletin özelliklerini sordu. Başlangıç bisikleti için oldukça üst özelliklere sahip bir bisiklete ihtiyacım yoktu. Bu bisiklet maalesef bizi aşıyordu. Yani ilk bisiklet için bu özelliklerde bir bisiklete ihtiyacım yoktu. Çok teşekkür ederek düşüneceğimizi söyledik ve çıktık. Aynı hafta içinde 3 kere daha gittik. Aynı bisiklete tekrar tekrar baktık. Ben test sürüşü yaptım. Aram beyin dışında mağazada İbrahim bey de vardı. İbrahim bey de en az Aram bey kadar yardımcı oldu. Sabırla benim bütün sorularımı cevapladı. Almayacak olsak bile benim için bisikleti hazırladı. Bu sırada eşimle aramızda konuşup durduk. En sonunda almaya karar verdik ve son gidişimizde kararlı bir şekilde hangi bisikleti almaya gittiğimizi söyledik.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0154.jpg

Deore XT vites sistemi pürüzsüz vites geçişleri sağlarken SLX hidrolik frenler de harika frenleme sunuyor

Teknik Özellikler
Bisikletimin markası artık anladığınız üzere Orbea. Modeli ise Carpe 10. Bisikletimi sürücü gözünden anlatmadan önce özelliklerinden bahsetmek isterim. Tamamen alüminyum kadro ve maşaya sahip bir bisiklet olmasına karşın hafif yapısı ile dikkat çekiyor, 42 dişli tek aynakola sahip, arkada 10 vitesli, 11-36 Shimano dişliye ve Shimano Deore XT aktarıcıya sahip. Fren sistemi ise Shimano SLX hidrolik fren sistemi. Lastikler 32 mm genişliğe ve 700 mm çapındaki jantlara sahip. Vittoria Randoneur marka lastikler şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaratmadı.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0143.jpg

Orbea Carpe 10 başarılı sürüş dinamiklerinin yanı sıra hafifliği ile de dikkat çekiyor.

Orbea Carpe10 Kullanıcı yorumu
Özelliklerini bisikletle ilgilenen herkes anlayabilir ama ben anlamayanlar için ve neden bu bisikleti alayım ki diyebilecekler için anlatacağım. Bu bisiklet yaklaşık 10,5 kilo aslında basit bir bisiklet ben rahatlıkla tek elimle kaldırıp taşıyabiliyorum. Merdivenlerden indirip çıkartabiliyorum. Eşimle beraber sürüşe çıktığımızda yokuşlarda ne yapacağım diye endişeliyken ortada bulunan tek göbek kesinlikle beni şaşırttı ve oturur pozisyonda hem de eşimle aynı zamanda yokuşları çıkabildim. Şehir trafiğine ve yollarda bulunan kanalizasyon giderlerine, çukurlara, tümseklere alışık olmayan ben tabii ki her zamankinden daha dikkatli davrandım ama dikkatimi çeken bir başka durumda bisikletimin dikkat çekiciliği oldu.

http://www.3serit.com/wp-content/uploads/2016/02/IMG_0132.jpg

Trafikte maalesef otomobil şöforleri bisikletlilere karşı saygılı davranmıyorlar ama benim kullandığım yollarda insanlar bisikletime bakmak isterken bana yol verdiler. Böyle avantajları da oldu. Vites geçişleri o kadar yumuşak ki bu bisikleti kullanırken hiç yorulmuyorum. Yokuşlarda kalkabiliyorum. Eşimi şaşırtıp onunla beraber tempolu sürüşlere katılabiliyorum. Üstelik bu bisiklete çocuk koltuğu da bağlanabiliyor. Ben bisikletimden çok memnunum. Almayı düşünen insanlara da gözüm kapalı tavsiye ederim. Fiyatına gelince ucuz bir bisiklet olduğunu söyleyemem (ben 2015 modelini aldım onun fiyatı 1040 euroydu) ama her kullanışınızda iyi ki almışım fiyatının hakkını veriyor diyorsunuz. Ayrıca Orbea mağazasında da size çok yardımcı oluyorlar. Siz yine de yolunuz düşerse Göztepe’deki Orbea mağazasına gidip bisikletlere bir göz gezdirin. Almazsanız bile yeni dostlar edinirsiniz.

(link)
 
Kayıt
15 Mart 2015
Mesaj
31
Tepki
44
Yaş
40
Şehir
istanbul
İsim
aydın Tuncer
Bisiklet
Orbea
@Sozenen gerçekten güzel bir yaz olmuş makale tadında... Bir bisiklet daha iyi anlatılamaz hatta yaşanamazdı galiba ellerinize ve ağzınıza sağlık...
 

Cüneyt87

Üye
Kayıt
2 Mart 2016
Mesaj
1
Tepki
0
Yaş
37
Şehir
İstanbul
İsim
Cüneyt
2014 veya 2015 Orbea carpe turuncu renk bısıklet aramaktayım.Kullanıcısı olan veya satmak ısteyen olursa ulasabılır tesekkurler