Scudo Sports

orantısız şişen iç lastik sorun yaratırmı ?

Semih_ÇELİK

Forum Bağımlısı
Tepki
342
arkadaşlar herkeze iyi forumlar öncelikle. michelin 26 1.1 - 1.5 c2 iç lastiğini aldım 2 adet fakat 1 ay sonra aldıgım sıfır yol lastikleri ile beraber takıcağım için iç lastikler elime ulaştıgında ikisinede boşda hava basdım bi miktar bi sorun varmı diye 1 tanesi gayet normal dümdüz orantılı şişerken bir diyeri sibop ucunun oldugu kısım ciddi oranda ince kalırken tam karşı kısım mütiş derecede büyük şişiyor. internetten aldım. arayıp durumu izah ettim bişi olmaz dedi adam ama ben ikna olmadım birde size danısmak istedim sorun yaşatırmı bu sekilde olan bir iç lastik ? şimdiden cevaplarınız için cok teşekür ederim.

Scudo
Bir sorun yaşatacağını sanmıyorum fakat çok büyük bir orantısızlık varsa baloncuk oluşabilir.Değiştirmekte fayda var derim.

anladm işte az bi fark değil bayagı yani sibop kısmı ortalama 5 cm çap yapıyosa karşı taraf 12 cm çap yapıyor. adam sorun olmaz olursa ararsn tekrar dedi ama içime sinmedi yani öteki mis gibi dümdüz şişiyor. cevabın için çok teşekürler.

Bayağı orantısızmış.Üretimde hata olabilir.Kullanmadan değiştir kafan rahat olsun.İyi geceler...

Sorun olacağını düşünmüyorum.Dış lastik onu toparlar.Ayrıca için 5 cm dışın 12 cm şişmesi bana normal geldi.Çünkü, dayanıklı olması için sibop kısmı biraz daha kalın yapılıyor diye biliyorum.

o şekil değil sibobun çevre kısmındaki çap o ölçüde kalırken lastiğin diğer tarafları çok şişiyor yani sibobun oldugu 40 cm civarı incecik kalırken karşı taraf kocaman oluyor.

Benim şuan bisikletımde kullandıgım ıç lastıkte bu sekilde degiştirecem ama sorunsuz kullanıyorum hanı derler ya su bulundugu kabın seklını alır lastıkte o hesap bence fazla kafaya takmamak gerek :)

Senin iç lastik yine iyiymiş benim yol lastiği için kullandığım iç lastiğin 10 cmlık bir bölgesinde resmen yumruk gibi oluyor.Neden oluşuyor bu sorun bilmiyorum..Belki lastiğin kavraması ile eşit şekilde kıvrımlara sahip oluyordur diye düşünüyorum.Sonuçta hiç bir etken altında kalmadan şişirince böyle bi görüntü oluşuyor

@Şafak Atilla Akpınar

Arkadaş daha tam şişirmemiş galıba şişirdigi zaman acayıp bı orantı sorunu görünür

değiştirmeyi düşünüorm demişsin bu sebebdenmi değiştirceksin ? maximum performans almak için kafaya takmadan olmuyor işte. sorun yaratıcak gibimi bu lastik ?

evet biraz tırstım şişirirken bide 1.1 - 1.5 oldugu için daha nekadar şişirilir bilmiorum sonucda basınc derecesini göremiorum :)

En iyisi denemek.Lastiği tak.Uygun basıncı bastıktan sonra bisiklete binip bi sür hoplama oluyor mu diye.Oluyorsa değiştirirsin.Satıcı değiştiriri demiş zaten.

ancak 1 aya takdırırım tekeri ozmana kadar da sitresden ölürüm muhtemelen :)

Geri