Openoffice'i biliyormusunuz?

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Biraz önce Pardus hakkında yazarken forumda openoffice hakkında hiç bilgi olmadığını farkettim ve hakkında kısa bir bilgi vermek istedim.
Her ne kadar ülkemizdeki bilgisayarlarda lisanssız microsoft office cirit atıyor olsa da günün birinde eğer iş yerinizde bir ofis programına ihtiyaç duyarsanız openoffice'i denemenizi tavsiye ederim. MS office'ten hiç bir eksiği olmadığı gibi güvenlik gibi pek çok yönden artıları var. İlk başladığınızda arayüz olarak MS office ile çok benzediği için adaptasyon konusunda pek sorun yaşamıyorsunuz ancak RAM konusunda biraz fazla talepkar bir program olduğunu belirtmeliyim. Benim P3 866 işlemci, 128*2 SD Ram'den ibaret, üretim yılı itibariyle elektrik yerine kömürle çalışan bilgisayarımda özellikle ilk açılışta biraz yavaş kaldığını söyleyebilirim.
Dediğim gibi tamamen ücretsiz bu programda word, excell, Access, Power Point gibi uygulamaların muadillerini bulabilirsiniz
" Peki o zaman Devletimiz neden devlet dairelerinde ücretsiz Openoffice kullanmak yerine Bill Amca'ya milyonlarca dolar bayılıp MS office satın alıyor " diye soracak olursanız size verebileceğim cevap: Kutup Ayısının elinden kurtulan bedevinin uzun çöl gecelerinde devesi ile olan sohbetlerinde geçen diyalog içinde saklı.
Bedevi: Ulan nerden çıktı o beyaz mahlukat yaaa! zor kurtulduk valla... Deve bu arada senin neden boynun eğri?
Deve: nerem doğru ki sevgili bedevi?

Openoffice hakkında geniş bilgiyi (link) adresinde bulabilirsiniz.
Sağlık ve Esenlikler dileklerimle
 
  • Beğen
Tepkiler: t-genc
Scudo

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Sevgili Fırat merhaba veriğin bigi için teşekkür ederim.Hafta sonu hava müsait olursa bir proğram yapabiliriz bilgin olsun...
 

Selim Çam

Forum Bağımlısı
Kayıt
1 Kasım 2006
Mesaj
1.849
Tepki
457
Şehir
İstanbul
Evet, uzun zamandır bilinen bir uygulama. Başarılı bir linux uygulaması. Korsan Microsoft kullanmak istemeyenler tercih etsinler, gidip de Microsoft lisansına para vermesinler diye güzel bir olay.
 

Ergün Gündoğar

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Eylül 2004
Mesaj
675
Tepki
206
Şehir
Tuzla - İstanbul
Programın kendisi yavaş, nedeni yazılım dili, ister son teknoloji bir bilgisayarınız olsun ister birkaç yıllık, yine de yavaş çalışır bu program ama benimde tercih ettiğim bir programdır, daha kolay kullanımı, lisans derdi olmaması gibi artıları mevcut.
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
lisans sıkıtısı olmadığı için eski işyerimde çatır çatır kullandığım program kiti :)

ekşi sözlük tanımlaması gibi oldu ama öyle :D
 

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Mayıs 2005
Mesaj
2.276
Tepki
1.167
Konu gereği.,

öncelikli olarak openoffıce normalde linux için yapılmış bir program ama wındwos xp için uyarlanmış bir program.

Openoffıce'de hazırlanan bir dosyayı,bir başka bilgisayara gönderdiğiniz de normal mıcrosoft offıce(word,excel) programında dosyayı açmakta sıkıntı oluşabiliyor,her iki dosyanın uzantıları doc olmasına rağmen openoffıce de hazırlanan bir dosya microsoft offıcede sıkıntılar yaratabiliyor..
 

Murat CER

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2004
Mesaj
2.047
Tepki
1.134
"farklı kaydet" seçeneği kullanılarak MSOffice için uygun dosya uzantısı ile kaydetme imkanı var.sanırım bu duurmda sorun yaşanmayacaktır.
 

oktays

Üye
Kayıt
27 Temmuz 2007
Mesaj
36
Tepki
47
Şehir
İstanbul
@tırt kaptan

Hadi, Devlet boşa para harcamayı seviyor; kar amaçlı çalışan özel sektördekilerin, gariban öğrenci velilerinin, ofis paketlerine dünya para harcamalarına ne demeli?