Scudo Sports

Önümüzdeki sene nereye turlayacağız?

luckxor

Forum Demirbaşı
Tepki
1.131
Bisiklet
Focus
Evet. Her şeye rağmen benim için bu sene de dolu bir şekilde geçti. Turlar, etkinlikler ve festivaller birbirini kovalarken, 2018 yaz dönemi geride kalan seneleri aratmadı aslında. (gerçi bende sezon yoktur hatta kışın daha fazla bisiklete binerim ama sağlık sorunları nedeniyle oda yok) Şimdi sağlık, ve hayat koşulları el verirse önümüzdeki yaz ayları için bir takım turlar kafamda belirmeye başladı bile. Sizin de aklınıza önümüzdeki aylarda veya yaza tur planlarınız varsa burada paylaşalım derim. Sevgiler.

• Beğen
Tepkiler: omer.f.tasdemir.10
Scudo
Caner bey merhaba bakalım izin işini ayarlayabilirsek karadenşzi komple turlayasımız var yazı bekliyoruz tur bisikleti toplayacağız bakalım inşallah izin olursa sümelaya kadar çıkıcam

@SEYYAH OZİ 60km uzağımda olduğu halde gitmediğim yere gideceksin demek :D Bende bizim yarıştan sonra mersine gitmeye niyetliyim. Bu arada mayıs 2019 ayına kadar tadilattaymış ona göre gel :)

Hadibe çok şanslıymışım

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
@SEYYAH OZİ Hocam süper rota. Açık söylemek gerekirse ne zamandır bir karadeniz turu düşünüyorum. Belki seneye karşılaşırız:)

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
İnşallah caner bey

• Beğen
Tepkiler: Mustafa kuşku
Yaza bende bike packing tarzı bir tur yapmayı düşünüyorum günlük 80-100 km tahmini hedefim tur arkadaşı bulabilirsem çok daha iyi olacak Karadeniz veya eğe düşünüyorum kıyıdan kıyıdan gidem diyorum araştırmalarım devam ediyor ;)

• Beğen
Hayalini kurduğum balkan turunu birkaç sebepden dolayı ertelemek durumunda kalmıştım .temel neden olarak balkan turuna yol arkadaşı bulamamak diyebilirim . bununla ilgili Balkan turu yol arkadaşı / bosna hersek - sırbistan - karadağ - arnavutluk- makedonya başlığımı bakabilirsiniz. sanki gidekmişim gibi tam teşekküllü hazırlıklarımı yapmışken yol arkadaşı bulamayıp gidememek bi burukluk oluşmuştu .. diğer 2.planımı devreye sokup trakya-ege turu yaparak sezonu kapadım ... kısmet olursa kafamda bir kac düşüncem var ..türkiye genelinde daha önce hic gitmediğim ''Güneydoğu'' kamplı bisiklet turu - Kıbrıs kamplı bisiklet turu - VE eğer yol arkadaşı bulabilirsem Balkan kamplı bisiklet turu..

Merhaba , Nisan-Mayıs gibi 15 günlük bir tura cıkmayı düşünüyorum , hayırlısı artık . Nereyi dolaşacagımı bilmiyorum her an herşey olabilir :)

• Beğen
Tepkiler: mhlc
kırgızıstan-tacikistan rotası için başlık açacağım ilerde nasip diyelim.iran turunun tadından sonra gittiğim ,bratislava -viyana -ulm hattı çok tat vermedi.tekrar doğuya dedim bakalım. ya nasip diyelim.mevsim yaklaşınca rota için konu açarım .

Benim kafamda onumuzde ki yaz Türkiye'ye geldigimde bir haftalik bir gezi dusuncem var. Aslinda dusunceden cok karar gibi, Tanri utandirmaz umarim. Yol arkadasim sayin @hamlet2006 tabi bir engeli cikmazsa :). Izmir-Dinar (Afyonkarahisar/Dinar) dusuncemiz var. Ikimizin de memleketi oluyormus, yani hemsehriyiz :D.

2019 ilkbaharında kısmetse Başbuğ Atatürk'ün manevi huzuruna Bursa-Anıtkabir gidiş-dönüş 400+400 km 48 saatlik maraton yapacağım. Hedef günlük 400 km..

Şu savaş olayları durulursa ve bir aksilik olmazsa Haydarpaşa'dan feribotla Odesa sonrasında Lviv -> Kiev -> Odesa

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Ufak çaplı bir İstanbul tarafına doğru sürmeyi düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Karabük'ten başlayıp sahilden İnebolu. Sonrasında da İstiklal Yolu'nu izleyerek 1. TBMM planım var. ( Bergama'da oturuyorum )

@Ziya On Road
merhabalar önümüzdeki yaz için bahsi geçen rotayı dusunuyorum bu zamana kadar edinmiş olduğunuz bilgileri paylaşırsanız çok memnun olurum

• Beğen
@Hasankaran

Merhaba. Rota genel olarak düz, küçük tepeler haricinde dağ gecidi yok. Rota üzerinde hem ana yollar mevcut (kimine bisiklet girişi yasak) hem de oldukça iyi durumda talihi yollar mevcut. Rengarenk tarlalar ve uçsuz bucaksız ormanlar mevcut. Yol üzerin uğranması gereken bir çok tabiat parkı, tarihi yer, mimari mevcut. Ukrayna'da daha önce bulundum, Büyük şehirler haricinde Türklere karşı ön yargı pek yok, önce soğuk görünseler de güler yüze kayıtsız kalamıyorlar. Bisiklet turu dediğiniz için başka konulara değinmiyorum, fakat malum Ukrayna, küçük şehirlerinde kadınları ilginçtir, ne düşündüklerini anlamak zaman alır. Eğer kamplı düşünüyorsanız o konuda pek bilgi sahibi değilim (kamp atma kuralları, nereye kap atılır vs.). Ben yol bisikleti ve sadece sele altı çanta ile kredi kartı turculuğu dedikleri türden bir tur planlıyorum. Oteller oldukça ucuz, ama en ucuzu yemek. Ukrayna'ya yeni kimliklerle de giriliyor fakat böyle bir tur için muhakkak pasaport ile giriş yapmanızı öneririm. Kırsaldaki polisler bu konuda bilgisiz olabiliyorlar ve para yemeği seviyorlar. Gitmeden önce rotalarınızı harita üzerinde belirleyin, otelde kalmasanız da bir kaç otele ön rezervasyon yapın, yanınızda harcamayı düşünmeseniz de yeterli miktarda para olsun. Ülkeye hava alanı dışında girişlerde bu tip bilgileri istiyorlar. Bir de bisikletinize dikkat edin, gördüğüm çoğu bisikletçi çift kilit kullanıyordu.

Fındıktan stajdan zaman bulursam bir Gürcistan yapmayı planlıyorum

• Beğen
Tepkiler: haldun31
@Ziya On Road
aydınlatmaların ıcın teşekkürler
mesajı attıgın kasım ayından ocğa dek ukraynada kaldım lakin şehir hayatı vs kamp bisiklet konusunda deneyimim olmadı rotayı stravada çıkardım en uzun tırmanıs 100m cıkartıyor 200m den 300rakımlarda zırve yapıyorsun bundan 2 tane gerı kalan hep düzlük gorunuyor

**benım sorum su acaba kamp ve bisiklet konularında nasıl güvenlimidir?(bizim karadenizde yaylalardaki gibi ayı vs var mıdır :D )
warmshovers pek yaygın kullanılıyor mu acaba ? csurfing amacının dısında kullanılıyordu büyük şehirlerde ;)
bir de " küçük şehirlerinde kadınları ilginçtir, ne düşündüklerini anlamak zaman alır." bu ne demek? :D
hosteller ucuz konaklama rezervasyon sıkıntı olmaz alkol vs ucuz ama yemek o kadar da ucuz değil bence**
pasaportla giriş yapacağım sorun yaşayacagımı sanmıyor o konularda uyarın bilgilendirmen için teşekkürler ;)
15tl karşılığından atmden para çekebiliyordum ben sorunsuz.

Geri