Scudo Sports

Öneri - Bisiklet Kıyafetinde Kullanıcı Ölçü Sözlüğünün Oluşturulması

Mustafa Y.

Aktif Üye
Tepki
292
Merhabalar.

Online olarak bisiklet kıyafeti almak bazen gerçekten sıkıntılı oluyor. Aldığınız ürünün tam olarak istediğiniz ölçüde çıkması şans gibi bir şey.
Bu konuda bir sözlük oluşturma taraftarıyım. Tam olarak yapının ve syntax'ın nasıl kurulması gerektiğini şu an için kestiremiyorum.
Fakat başarılı bir şekilde yapı kurabilirsek herkese faydalı olacağını düşünüyorum. Örneğin ürün tipi bakımından gruplanabilir.
Kişiden kişiye değişebilmesine rağmen genel olarak bir fikir oluşturabileceğini düşünüyorum.

Tamamen örnek olması açısından her bir post çok sade olarak aşağıdaki gibi bir syntax tan oluşursa kullanışlı olur sanırım.

Grup : Gloves
Marka : Castelli
Model : ESTREMO GLOVE
Ürün Ölçüsü : XXL
Kullanan Kişinin Ölçüleri : El Boyu: 25 cm, El Çevresi: 24 cm.
Kullanan Kişinin Yorumu gibi : "Tam oldu." ya da "Biraz bol geliyor." gibi.

Grup : Jersey
Marka : Bontrager
Model : RXL Jersey
Ürün Ölçüsü : XL
Kullanan Kişinin Ölçüleri : Boy: 175 cm, Kilo: 80 kg, Göğüs: 100 cm, Bel: 88 cm gibi.
Kullanan Kişinin Yorumu gibi : "Olmadı geri iade edip, bir büyük boy almak zorunda kaldım. O da tam oldu." gibi.

Scudo
Online satış yapan sitelerde genelde beden tabloları oluyor; ancak kalıbın/kesimin nasıl olduğu belirtilmediği için yarışçı mayosu gibi üstümüze tam mı oturacak, yoksa günlük kıyafet gibi biraz boşluk kalacak mı anlaşılamıyor. Onun için de kullanıcı yorumlarını okumak gerekiyor.

Castelli'nin eldivenleri ile ilgili yakın zamanda sorun yaşadım; (link) adresindeki tablo eldiven için pek doğru değil (forma ve tayt konusunda hiç sorun yaşamadım). İstenen syntax'ta deneyimimi yazayım, belki birilerinin işine yarar...

Grup : Eldiven
Model : Chiro 3
Ürün Ölçüsü : L
Kullanan Kişinin Ölçüleri : El Boyu: 20 cm, El Çevresi: 21.5 cm.
Kullanan Kişinin Yorumu gibi : Biraz küçük geldiği için giyerken zorlanıyorum ve hareket rahat değil.

Grup : Eldiven
Model : Diluvio Deluxe
Ürün Ölçüsü : L/XL
Kullanan Kişinin Ölçüleri : El Boyu: 20 cm, El Çevresi: 21.5 cm.
Kullanan Kişinin Yorumu : Tam oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Y.
Benim söylemek istediğim de buydu hacım. Alışveriş yapmadan önce herkes acaba hangi size doğru diye araştırıp duruyordur. Aynı üreticinin aynı gruptaki farklı ürünlerinde bile farklılıklar olabiliyor.

Bu yapının tam olarak nasıl kullanılması gerektiği konusunda forum kullanıcılarının önerileri faydalı olabilir.

Geri