Scudo Sports

Önemli bilgiler

Admin

Yönetim Kurulu
Tepki
2.966
Arkadaslar merhabalar.

Bugün, istemeye istemeye olsa da, son günlerde artan olaylar nedeni ile yeni bir bölümümüzü forumda yayina soktuk.

Yeni "Kayip-Calinti" bölümünde calinan bisikletlerinizi ilan edebilir, bisikletinizin bulunmasi icin bir sans yaratabilirsiniz.

Bölümde, bir ilan vermeden önce önemli olan iki nokta;
  • Ilan, calinan/kayip bisikletin sahibi tarafindan, kendi iletisim bilgileri ile
  • Mümkün oldugu hallerde bisikletin birden cok fotografi ile, olayin gerceklestigi yer-zaman bilgileri ile
ilanin acilmasi gerekmektedir.

Bugüne dek, Bisiklet Forum catisinda acilan tüm calinti ilanlari da bu anabaslik altina tasinmistir. Bu nedenle ilanlar gözünüze cok görünebilir (bir arkadas "Bugün okudugum 7. calinti ilani" demis). Ilanlara bakarken, yorum yapmadan önce ricam ilan tarihine dikkat etmenizdir.

Bu yeni bölüme hic bir bisikletci arkadasimizin ihtiyaci olmamasini, verilen ilanlardaki bisikletlerin de en kisa sürede bulunmasini diliyorum.

Iyi forumlar

Scudo
böyle bir bölümün olması bu işten yanmış biri olarak bence çok önemli. çünkü bazı arkadaslarımız calıntı duyurularını cafeye,diğer bisiklet konularına yada kendi bulundukları bölgelere yazıyorlar. hepimiz hepsine bakmadığımız için forumda böyle bir bölümün olması(yeni calıntı haberleri olmaması dileğiyle) yerinde bir karar olmuş. bu bölümü açtığın için çok teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Selene
Genar, biz de bu konu bütünlügünü saglamak acisindan bu bölümü uygun gördük. Forum Cafe, Diger Bisiklet Konulari ve 2. El gibi bir cok bölüme acilmis calinti bisiklet duyurulari vardi. Artik hepsi tek baslik altinda, en azindan bir gün süphelenen bir arkadasimiz olursa bu bölüm bir database görevi yapacaktir kanaatindeyiz. Tabi ki ayni zamanda gecmis konularin da forumun sayfalari arasinda yok olmasini engelleyecektir. Cünkü verilen ilanlar genelde 1 gün sonra 2-3 sayfa geri düsüyor ve görülmesi imkansiz oluyor.

Ayrica son bir nokta daha, örnegin yarislarda pompasini, gözlügünü, kimi zaman cep telefonu gibi daha degerli esyalarini unutan/kaybeden arkadaslar oluyor. Onlar da ayni sekilde bu bölümden faydalanabilirler.

Tekrar hayirli olsun.

Umarım kimsenin bisikleti falan çalınmaz ama çalınan bisikletinizin hatta amortisör gibi parçaların seri numarasını burada verirseniz bulmak biraz daha kolay olabilir.

Seri numarasinin tamaminin verilmesi cok uygun olmayabilir. Ama kismi olarak seri numarasi belirtilmesi, belirgin cizik, vuruk vs kisimlarinin da belirtilmesi tabi ki önemli.

@HaliliOzturk

Peki seri numarasının tamamını vermek yerine soldan belli bir kısmını vermek mi gerekir yoksa sağdan belli bir kısmını mı vermek gerekir bunu neye göre yapmalıyız?:).. yani en sağlıklısı hangisidir?

O kadarinin uzmani ben degilim, ama 2 numara verip 2 numara vermesek olur sanki :) Garanti olsun, su sekilde;

34xx48xx302 mesela...

Ya da ilk ve son 3'er hane, 2'ser hane gibi olabilir.

Umarım Derde Deva Olur.bölümü Açtığınız Için Teşekürler . .

Merhaba dün letgo aracılığı ile carraro daytona 436 hd bisikletimi biri talep oldu ve adamla anlaştık
Aksaraya getirmemi orda bir lokanta işlettiğini ve yoğun olduğu için gelemediğini kardeşine doğum günü hediyesi alacağını bisikleti beyendiğini ve anlamadığını söyledi.
Ertesi akşam adamla anlaştığımız yere gittim yenikapı marmarayının karşısında bir çay bahçesi kardeşinin oranın işletmecisi olduğunu söyledi , kendisininde geliyo olduğunu söyledi.
Çay ocağında beni bi adam karşıladı emri vaki tavırlar ile çay getirin v.s . oturduk önce bisikleti kolay götürebileceği biyere koymak istedi ben yanıma aldım biri götürür diye.
Sonra bir sigara yaktı çaylar geldi sürüşü nasıl vs derken kalktı bi tur atma maksadıyla ufak ufak sürdü ve tahmin ediceğiniz gibi ortadan kayboldu diğer hırsız ise malı aldıklarını öğrendikten sonra telefonu kapattı.
Polise gittim ekiple iki tur attık ama nafile mal gitti organize bir çete olmalı bu hainler sizden ricam bunu yaymanız çünkü başka gariplerin de malı gitmesin bu şerefsizlere karşı dikkat edilsin teşekkür ederim.

• Beğen
@mavibere şunları anlatırken benim içim acıdı inşallah bulunur.Bu tür işlerde dikkatli olmak gerekiyor Allahından bulsunlar

• Beğen
Tepkiler: Selene ve mavibere
Öyle ama kader tecelli edecek işte . Saolun hayırlısı olsun umarım başkası okurda ona faydamız olur.

Bilgilendirme icin tesekkur ler gecmis olsun inş. bulunur be serefsizler var memlekette

• Beğen
Tepkiler: mavibere
Arkadaşlar 29.10.2019 saat 23 civarlarında Lapierre sensium 500 bisikletim çalınmıştır.
Görenlerin 0551 8627172 nodan ulaşmasını rica ediyorum. Tiagra setli ve fulcrum jant var üzerinde. En son esenyurtta satmaya çalışmışlar. Çalan suriye vatandaşıdır.

Dosyalar

• 5BAF5652-941B-45F7-BF29-5D77439C5943.jpeg
    5BAF5652-941B-45F7-BF29-5D77439C5943.jpeg
    189,1 KB · Okunma: 41
  • 2BD4366A-BC27-4720-8CAC-FBF0736086EB.jpeg
    2BD4366A-BC27-4720-8CAC-FBF0736086EB.jpeg
    209,8 KB · Okunma: 40
  • 11AFFF99-B24B-4AEC-BF19-5D85163339B6.jpeg
    11AFFF99-B24B-4AEC-BF19-5D85163339B6.jpeg
    57,5 KB · Okunma: 35
@Hkndmrdgn 29.10.2019 yerine 29.01 mı demek istediniz?

• Beğen
Tepkiler: Hkndmrdgn
İkinci el bisiklet aldım. Önceki iki bisikletim çalıntı. Bu da çalınmasın diye çok önlem alıyorum ancak çalınırsa ve bulursam benim olduğumu nasıl ispatlıycam? Fatura diyenler var ancak faturası yok, böyle bir durumda artık ispatlamak mümkün değil mi, çok saçma bence. Artık bisiklet fiyatları da çok yüksek, benimki pahalı değil ama kendi paramla kazanıp aldım, çalınırsa üzülürüm, buna bir sistem getirilmesi lazım. Aynı motosiklette olduğu gibi şase no fabrikadan zorunlu basılmalı ve satışlarda isteğe bağlı noter tasdiği olmalı. 5000 tl bisiklet için 50 tl noter ücreti çok değil.
Ayrıca bisiklete gizli gps takmayı düşünüyordum, öyle bişey olsa da bulunca nasıl ispatlıycam benim olduğunu? Bunun için bir yol yoksa biz üretip yetkililere istekde bulunalım.

Allah göstermesin başıma öyle birşey gelmiş olsa ve bisikletime bir yerde denk gelsem, her türlü alırım. Ya seve seve ya seve seve. Dişimden tırnağımdan arttırarak para biriktirip ben de 2.el bir bisiklet aldım, çok büyük bir meblağ değil bazıları için ama yine de insanın malı kıymetli oluyor. Kanıt olarak bisikletin neresinde ne var hasar olarak çizik vb. onları ezberleyebilirsiniz, ayrıca kadro altında seri numarası var, en basiti de hemen herkes kendi bisikletinin fotoğrafını çekmeyi çok sever ve telefonunda, sosyal medyasında, bilgisayarında tutar. İşte bu fotoğraflar başlı başına bir kanıt zaten, gerisi teferruat..
Allah korusun.

İkinci el bisiklet aldım. Önceki iki bisikletim çalıntı. Bu da çalınmasın diye çok önlem alıyorum ancak çalınırsa ve bulursam benim olduğumu nasıl ispatlıycam? Fatura diyenler var ancak faturası yok, böyle bir durumda artık ispatlamak mümkün değil mi, çok saçma bence. Artık bisiklet fiyatları da çok yüksek, benimki pahalı değil ama kendi paramla kazanıp aldım, çalınırsa üzülürüm, buna bir sistem getirilmesi lazım. Aynı motosiklette olduğu gibi şase no fabrikadan zorunlu basılmalı ve satışlarda isteğe bağlı noter tasdiği olmalı. 5000 tl bisiklet için 50 tl noter ücreti çok değil.
Ayrıca bisiklete gizli gps takmayı düşünüyordum, öyle bişey olsa da bulunca nasıl ispatlıycam benim olduğunu? Bunun için bir yol yoksa biz üretip yetkililere istekde bulunalım.

Pedalın (orta göbek) altında (genellikle sol tarafta) şasesi yazar. İkinci el aldıysanız, tc numaralı satıcıyım ve şu şase numaralı şu bisikleti şu tc numaralı şahsa şu fiyata sattım diye imzalı bir kağıt alabilirsiniz ya da noterde tasdik ettirebilirsiniz.

230349 dosyayı görüntüle

Allah göstermesin başıma öyle birşey gelmiş olsa ve bisikletime bir yerde denk gelsem, her türlü alırım. Ya seve seve ya seve seve. Dişimden tırnağımdan arttırarak para biriktirip ben de 2.el bir bisiklet aldım, çok büyük bir meblağ değil bazıları için ama yine de insanın malı kıymetli oluyor. Kanıt olarak bisikletin neresinde ne var hasar olarak çizik vb. onları ezberleyebilirsiniz, ayrıca kadro altında seri numarası var, en basiti de hemen herkes kendi bisikletinin fotoğrafını çekmeyi çok sever ve telefonunda, sosyal medyasında, bilgisayarında tutar. İşte bu fotoğraflar başlı başına bir kanıt zaten, gerisi teferruat..
Allah korusun.
Fotoğraf çektim bolca ama polis kanıt olarak kabul etmiyormuş, şimdi birinden görsem bisikleti ve o kişi de başkasından almış olsa ben para verdim benimdir diyebilir, ben ikinci el alırken aklıma çalıntı kontrolü etmek gelmedi, gerçi benimki sıfır gibiydi ama yine de kontrol etmek için bi sistem getirilmeli, günümüz teknolojisinde hiç zor ve maliyetli bir şey değil. Devlet bi sistem açıcak o kadar, hatta buna kayıtta para alacağı için severek yapar yetkililer. Böyle bi sistem için düşünüp tüm bisikletliler olarak bi önerge sunalım derim.
Pedalın (orta göbek) altında (genellikle sol tarafta) şasesi yazar. İkinci el aldıysanız, tc numaralı satıcıyım ve şu şase numaralı şu bisikleti şu tc numaralı şahsa şu fiyata sattım diye imzalı bir kağıt alabilirsiniz ya da noterde tasdik ettirebilirsiniz.

230349 dosyayı görüntüle
Böyle bir belge alırsam resmi olarak bir kanıt sayılır mı, veya bunu notere tasdik etmek için ne gerekir? Yani birisi bisikleti çalıp notere tasdik edebilir mi bi arkadaşımdan aldım gibi?

• Beğen
Geri