Scudo Sports

Ön vitesin diğer dişlilere geçememesi

CanerG

Aktif Üye
Tepki
26
İsim
Caner G.
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar ön vites hep 1de kalıyor. 2 ve 3 e aldığımda zincir aktarıcının yanına sıkışıyor aktarıcı oynuyor ama zincir diğer dişliye geçmiyor. 1. vitesde tel gerginliği yumuşak 2.ye alınca gerginleşiyor ancak çözülmedi. Elimle zinciri atmayı denedim olmadı. Bisikletçiye götürme imkanım var ancak el becerimi geliştirmek istediğimden konu açıyorum.

Scudo
Bkz. Youtube, Iki Teker Bir Adam kanalı. Link veremediğim için özür dilerim, cepten yazıyorum.

Ön vites için detaylı bilgiyi alamadım. Arka taraf normal ancak ön vites sorunlu. Demin bayağı uğraştım. Gerginlik vs. çözemedim. Yine bisikletçi yolu gözüktü.

Aklima gelen şu, acaba ön aktarici fazla asagida oldugu icin zinciri direk aynakola yasliyor bu da gecmesini mi engelliyor, buraya eklerseniz yada bana ozelden ulasip resimlerini atarsaniz yardimci olmaya calisirim.

Şimdi şöyle, aktarıcı sağa kayıyor ancak zinciri diğer dişliye geçiremiyor. 2. dişliyle 1.dişlinin arasında kalıyor zincir ancak kadroya daha yakın kalıyor. Pedal çevirirken zincir aktarıcıya ve dişliye sürttüğü için sesler çıkartıyor. Fotoğrafları gün içerisinde çekmeye çalışırım.

Benim ön aktarımıyla sorunum var... High low vidaları, aktarıcı da bi değişiklik yapmıyor.. Hiç kıpırdamıyor aktarıcı....

1. ön aktarıcı içteki KÜÇÜK dişli konumuna alınır

2. alt limit vidası (Low) zincir ile aktarıcı kafesinin İÇ metal plakası arasında 1 mm boşluk kalacak şekilde sıkılır/gevşetilir

3. vites telinde BOŞLUK KALMAYANA KADAR vites kolundaki ayar vidası ile TEL GERİLİR

4. ön aktarıcı dıştaki BÜYÜK dişliye alınır

5. üst limit vidası (High) zincir ile aktarıcı kafesinin DIŞ metal plakası arasında 1 mm boşluk kalacak şekilde sıkılır/gevşetilir

• Beğen
Tepkiler: baykuş97
Herkese merhaba.
Ön vitesim 3. En büyük dişliye geçmiyor. Vitesten denedim orada sorun yok gibi. Sonra teli söktüm vitesi telsiz çalıştırdım ittiğimde yarıya kadar boşa gidiyor sonra teli çekmeye başlıyor ama tırnağı geçiremeden vites yolu bitiyor. Vites kolundan olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim fikri olan var mı.

Herkese merhaba.
Ön vitesim 3. En büyük dişliye geçmiyor. Vitesten denedim orada sorun yok gibi. Sonra teli söktüm vitesi telsiz çalıştırdım ittiğimde yarıya kadar boşa gidiyor sonra teli çekmeye başlıyor ama tırnağı geçiremeden vites yolu bitiyor. Vites kolundan olduğunu düşünüyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim fikri olan var mı.
Merhabalar Dostum ön aktarıcı da bulunan H vidası sıkı olduğundan yapar eğer vites atana kadar gevsetirsen sorunun çözülecektir.

• Beğen
Tepkiler: cyilmaz
Teşekkür ederim. Tel aktarıcıya takılı değilken de 2-3 arasında vites kolun yolun yarısından çoğunu boşa gidip 3’e geçmemesi normal mi

Teşekkür ederim. Tel aktarıcıya takılı değilken de 2-3 arasında vites kolun yolun yarısından çoğunu boşa gidip 3’e geçmemesi normal mi
Kolda 3 e geçmiyorsa normal değil kolda problem olabilir.

Tel takılı değilken arttırıcıyı elle hareket ettirip büyük dişliye geçiremiyorsunuz diye anlıyorum. Ya H ayarında sorun var, ya da arttırıcı arızalı. Ön vites ayarı ile ilgili youtube videolarında H vidası ayarının çalışma mantığını anlatır. Sizin sorun o ayarla ilgili görünüyor. İzlerseniz tahmin ediyorum sorunu çözersiniz.
Yok eğer kastettiğiniz gidondaki vites kolunu 3e geçirememekse o başka bir şey.

Sorunumu çözdüm. Vites kolundan kaynaklanıyormuş. Aşağıdaki video yardımcı oldu sorunumu çözdüm. Belki aynı sorunu yaşayanlara yardımcı olur. Cevap yazan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: Cnr2596
Geri