Scudo Sports

Ön vitesi olmayan bisikleti olabildiğince rahat hale getirmek

VolkanÖzcan

Forum Demirbaşı
Tepki
404
Başlangıç
1998—99
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba,

Eski bir şehir bisikletini ((link)), daha önce pek spor yapmamış anneme uygun hale getirmek istiyorum. Mahallemizde bolca yokuş da var. Haliyle olabildiğince kolay pedal basılabilen bir bisiklet olmasını istiyorum.

Linkte de görebileceğiniz gibi, önde vites yok ve 42 dişli bir aynakol var. Arka kaset 34'e kadar çıkıyor. 34 yeterli diye düşünüyorum, ama 42 aşırı büyük gelecektir.

Yine tek dişlili aynakol ile değiştireyim diye düşündüm, ama tek 22-24 dişli sistemler bulamadım. Tek yaprak aynakollar 30-40 diş arası oluyor.

Bunun üzerine, ikili ya da üç yaprak dişlileri olan bir aynakol alıp, ön aktarıcının limit vidaları ile en küçük dişlide kalmaya zorlamayı planlıyorum. 22 ya da 24 dişlisi olan bir sistem alacağım.

(Neden yapmışken öne vites sistemi kurmuyorsun derseniz, vites kablosu yuvaları yok ve annemin ihtiyacı olacağını sanmıyorum. Binmeye başlarsa ve ihtiyacı olursa kurmayı düşünürüm.)

Sorularım şunlar:
1- Bu projeyle ilgili aklınıza gelen bir sıkıntı var mı?
2- Zincirin çapraz yapmasını azaltmak için neler yapılabilir? 3'lü aynakol yerine 2'li aynakol alsam daha iyi olur mu, 2'li aynakolların küçük dişlisi sağa biraz daha açıksa faydası olur belki.
Bu arada zaten mevcut sistemde, aynakol dişlisi, kasetin en küçük ikinci dişlisine denk geliyor ve kasette en büyük dişliye alındığı zaman oldukça çapraz oluyor. Bu haliyle sağlıksız kurulmuş sanki.
3- 24 dişli aynakol ile 22 dişli arasında hissedilir fark var mıdır?

İyi günler,

Dosyalar

• mevcut capraz zincir.jpeg
    mevcut capraz zincir.jpeg
    37 KB · Okunma: 26
Scudo
Göbekten vitese geçin, tam çözüm

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Bahsettiğiniz șekilde ben de bir süre kullandım, ișe yarıyor gerçekten. Önü 34'e sabitlemiștim ön aktarıcı vidalarıyla oynayarak, sıkıntısız bir șekilde çalıșıyor cidden. 🙃

Geri