Scudo Sports

Ön vites sorunu

Roddd27

Üye
Tepki
3
İsim
Gungor urtekin
Arkadaslar on vitesi artiriyorum ama geri azaltamiyorum. Teli gevsettigimde Elle kontrol ederken vitese baski uyguluyorum yaylanmasi gerekirken yaylanmiyor. Yayida paslanmis gibi. Pek bilmiyorum ama yaylanmasi gerekiyor vitesin. 3 cu disliye kadar bastirip birakinca eski haline donmuyor on vites oldumu acaba bana yardim edebilirmisiniz

• Beğen
Tepkiler: IslakElliAsker
Scudo
Merhabalar. Fotoğrafta işaretlediğim "metal çubuk" ön aktarıcımdan düşmüş. Aktarıcı düz bile durmuyor. Aktarıcım öldü mü, bu sorun neyden kaynaklandı? Aydınlatırsanız sevinirim. sketch-1524064854865.png DSC_1771.JPG DSC_1772.JPG

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MAERKEK
Kusura bakmayın ama biraz bakım yapın, yağlayıp temizleyin temiz tutulan ve doğru kullanılan bu parçalar ölmez .zincir uzunluğunu ölçmesseniz zincirle rublede ölür yani şunu demek istiyorum bakım bisiklette önemlidir attırıcı geri gelmiyorsa yayı kontrol edin,yayda sıkıntı yoksa teli söküp yağlayın düşen parçayı bulabilirsenşz sorun çözülür ,,kolay gelsin

@SEYYAH OZİ
Bisiklet bu hale son turumda geldi. Ayrıca kadronun temiz olmaması vites sistemimin bakımsız olmasıyla özdeştirilemez. Bir sorun yaşadım, onun cevabını arıyorum.

Siz hiç ön aktarıcıdan düşen çubuk gördünüz mü? Ben görmedim. Yoksa bezle bisiklet silmeyi ben de biliyorum. Parçayı bulamam. Kim bilir dağın neresinde düştü :(

Parcayi elde edebilirseniz guzel olur olmaz ise yeni aktarici temenni etmenizi öneririm yoksa tek ruble ile kullanabilirsiniz

@Mustafa Zeybek bişey sordun cevap verdin neden ters cevap veriyosun fikrimi söyledim

@SEYYAH OZİ
Kusura bakmayın, tersleme amacım yok. Sadece durumun temizlikte alakası yok. Aktarıcı düzgün çalışmasa falan tamam da, alakasız bir yerden alakasız bir parçası çıkmış.

Hem büyük maddi zarar (slx aynakol yaprağı xt aktarıcı xt zincir) hem bisikletten mecburi ayrı kalınca aşırı tepki vermiş olabilirim.
@Berat01
Maalesef aynı olayda orta dişlim de kırıldı. Ayrıten zincirim de powerlink kısmından koptu. Bu kadar bahtsızlık olur. "tek teselli can kaybı olmaması" :acpsnr: linkler de aynı şekilde kayboldu.

Zincir zaten değişecekti. Aynakol yaprağı da kırıldı. Ön Aktarıcı da öldü mü belli değil. 11-40 ruble alıp, yeni yaprakla 9 vites yapmak mantıklı geliyor. Xt vites kolu ile slx rubleyi satarak çok zarar etmemiş olurum sanıyorum. sketch-1524071238104.png

• Beğen
Tepkiler: Berat01
@Mustafa Zeybek ben aynakol kırıldığını görmedim zincir tamir olurda aynakol yaprağı heralde değişir ,.üzüldüm şimdi bi pim yüzünden büyük zarar görmüş donanım inşallah sorununuzu ucuza halledersiniz geçmiş olsun attırıcının pimi bulunur diye düşünüyorum uygun parçayı bisikletçilerde bulamassanız oto sanayilerdede araştırın .inşallah sorununuz çözülür geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@SEYYAH OZİ
Teşekkür ederim, tekrar kusuruma bakmayın. Aynakolun çözümü olmadığını bildiğim için hiç bahsetme gereği duymadım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Estağfurullah özürlük bişey yok attırıcının pimine ben bi araştırayım bulabilirsem.kargoyla atarım,. Tekrar geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@SEYYAH OZİ
Ben de araştırmaya çalışmaya çalışıyorum ama daha adını bile bilmediğim için yapamıyorum. Teşekkür ederim, bulursanız sadece nerede bulduğunuzu söylemeniz yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Aktarıcının kılavuzunda o tip bir parça yok demek ki değiştirilemiyor, yeni aktarıcı almanız lazım.

(link)

Bu tip kılavuzlara google'a parça adı + tech doc yazarsanız ulaşabilirsiniz. Örnek: xt fd-m771 tech doc

@atasoy
@Oğuzhan Y.
Anlaşılan güzelim aktarıcı çöp oldu. Teşekkürler :(

Geri