Scudo Sports

Ön vites sorunu: H vidasını ayarlıyorum yine de zincire sürtüyor?

Olaya farklı bir açıdan bakıyorum. Belki de siz ön aktarıcının limit ayarlarını doğru şekilde ayarladınız. Bisiklet sehpadayken en büyük aynakol dişlisi ve en küçük ruble dişlisindeyken test ettiniz sürtme yok. Ama yolda sürtme yapıyor olabilir. Bu olay benim de başıma gelmişti ve aynakol'a çok bastığım için bir miktar yanal esneme yapıyordu, o yüzden sürtüyordu. Birkaç kere daha H ayarını yükselttiğimde sorun çözüldü. Size tavsiyem ayar yaparken sadece durduğunuz yerde ayar yapmayın, ayardan sonra bütün vitesleri pedala sağlam basarak test edin. Böylece ideal bir ayar yapmış olursunuz...

Scudo
Bende ayarlayamadım önü bi türlü sanırım önce bozmak gerek tecrübe lazım:kötü:

Bende de buna benzer bir sorun var. Ultegra 6800 var. 34x50 aynakol ultegra. Büyük dişliye geçince zincir ön attırıcıya sürtüyor. H vidasını neredeyse tamamen boşa çıkardım ama hala aynı durum var. Attırıcının konumunu değiştireyim dedim ama onda da ileriye çekemedim.

Kablo gerginliğini de kontrol ettim. Pense ile sıkarak gergin hale getirdim fakat hala sürtüyor :/.

Önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır? Yoksa bir yere mi götüreyim?

Kablo gerginlik ayarından gerginliği artırmak gerekiyor. İnce ayar yapıldığında sorun çözülür.

Merhaba arkadaşlar aynı sorun bendede var milimetrik olarak bisikletçi ayarladı, fakat bisiklete bindikten sonra ufakta olsa ayar kaçıyor tiagra 4700 var bende de sanırım son çıkan shimano ön aktarıcılarda bu şekilde H ayar vidası çalışmıyor; yani kadroya ne yaklaşıyor nede uzaklaşıyor tecrübesi olan arkadaşlar var ise yazmanızı rica ederiz.. teşekkürler ..

Bende de vardı bisikletçiler gittim, değişmesi lazım dedi. Alalı 1 ay oldu shimano xtr. Ben de taman kalsın dedim eve gittim kendim hallettim. Sorun vites telindeymis. Gerginlik telinden ayarlanabilir.

Arkadaşlar ön vites nasıl kullanılıyor.Krank dişlisi en küçükte 1 de sol vites den 2 yapıyorum ama ön aktarıcı sürterek 2 ye taşıyor zinciri ve aktarıcı çiziliyor haliyle.Acaba bu normalmi bana normal geldi herhalde çekme mantıgıyla krankta zincirin kaymasını saglıyor ama bir süre sonra zincir sürtmeden kopmazmı sadece anlık dişli değişiminde sürtüyor aürekli değil.Teşekkürler.

@blizz4rd Hocam aktarıcı zamanla çiziliyor, hatta ben ön aktarıcıyı çok fazla kullandığım için aktarıcının zincire sürten yüzeyi neredeyse yarıya inmişti. Zaten zincir vs. ömrü zamanla dolan şeyler, sizin dediğiniz olay zaten zincir değişim aralığına kadar yaşanmaz. Ayrıca zincir çok çok çok sağlam bir alet, o kadar kolay zarar geleceğini sanmıyorum ben.

Merhaba arkadaşlar aynı sorun bendede var milimetrik olarak bisikletçi ayarladı, fakat bisiklete bindikten sonra ufakta olsa ayar kaçıyor tiagra 4700 var bende de sanırım son çıkan shimano ön aktarıcılarda bu şekilde H ayar vidası çalışmıyor; yani kadroya ne yaklaşıyor nede uzaklaşıyor tecrübesi olan arkadaşlar var ise yazmanızı rica ederiz.. teşekkürler ..
Bende Şuan ön vites ayarını yapıyorum ancak 2 vidaylada oynasamda büyük dişlide ön aktarıcıyı ayna kol tarafına çekemedim , haliyle ön aktarıcı zincire sürtüyor. Nasıl halledebilirim? Ön aktarıcıyı sağ tarafa çekmek istiyorum.
Ekran Alıntısı.PNG
Ve Yol bisikletinde ön aktarıcı tel gerginligi nerden yapılıyor?

çok anlamıyorum ama hatırladığım kadarıyla ilk önce aktarma üzerindeki teli salıp aktarmanın alt ve üst limitlerini ayarlaman gerekiyor. aktarıcıyı istediğin pozisyona çekememen telin aktarmayı tutmasından dolayı olabilir.

• Beğen
Tepkiler: okuyucuoptik
Bende şuan ön aktarıcı vites ayarını yapmaya çalışıyordum zincir sürtüyor diye fakat sonradan farkettim ki L vidasını sıkıp gevşetmeme rağmen hiçbir oynama olmuyor ama ben bunu farkedene kadar vites ayarını iyice bozmuşum şuan 2. Vitese geçmiyor . H vidasıylada oynadım biraz oda hiçbir etki etmiyor .

Ben sorunu vites telini yenileyerek çözdüm.Sanırım bir kaç sene sonra tel işlevini yitiriyor.

tel gerginliğini sonuna kadar gevşeltin. Kısıtlama vidalarını gevşeltin. Teli yuvasından söküp (vites 1.aynakolda olacak) el ile gerdirip tekrar bağlayın. Tekrardan vites ayarlarını yapmayı deneyin. Sorun çözülmez ise aktarıcıyı vd-40 ile biraz yağlamayı deneyin.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
tel gerginliğini sonuna kadar gevşeltin. Kısıtlama vidalarını gevşeltin. Teli yuvasından söküp (vites 1.aynakolda olacak) el ile gerdirip tekrar bağlayın. Tekrardan vites ayarlarını yapmayı deneyin. Sorun çözülmez ise aktarıcıyı vd-40 ile biraz yağlamayı deneyin.
ayrıca L ve H vidaları küçük ve büyük dişlideyken çevirince aktarıcıyı oynatır, yani en küçük dişlide low vidasının büyüktede high vidasının etkisini görürsünüz, görmüyorsanız pedal çevirerek 3-2-1 1-2-3 yapıp tekrar deneyin ..maximum (ya da minimum) limitler geçerli olacaktır.

Ayrıca aktarıcı kelepçeliyse bulunduğu pozisyon ve açıdanda kaynaklanıyor olabilir sürtme..

Ön Vites ayarlanırken yapmanız gerekenler,
-Vitesi en küçük dişliye alın
-koldan veya kadrodan tel gerginliğini salın,
-teli yuvasından sökün ve L ile ince ayarı yapın, 1-2mm zincir ile aynakol arasında yeterlidir
-ince Ayarı yaptıktan sonra teli aşırı gevşek ve sıkı olmayacak şekilde tekrar takın
-en büyük vitese çıkarıp h ile ayar yapın
-Vites geçişlerinde inip çıkarken sorun oluyorsa koldan veya kadrodan tel gerginliğini ayarlayın. Bu kadar.

Bende Şuan ön vites ayarını yapıyorum ancak 2 vidaylada oynasamda büyük dişlide ön aktarıcıyı ayna kol tarafına çekemedim , haliyle ön aktarıcı zincire sürtüyor. Nasıl halledebilirim? Ön aktarıcıyı sağ tarafa çekmek istiyorum.
233540 dosyayı görüntüle
Ve Yol bisikletinde ön aktarıcı tel gerginligi nerden yapılıyor?
aktarıcıyı büyük dişliden dışa doğru ilerletmek için sadece yapabileceğiniz tel gerginliği.. ben kablo arası ayar tamburu ile yapıyordum.. H vidası yükseklik için

Dosyalar

• 2a7f72d2-8f16-4e63-9c04-048f22f41c75.jpg
    2a7f72d2-8f16-4e63-9c04-048f22f41c75.jpg
    37,8 KB · Okunma: 17
Ayarlardan hiçbir şekilde olmuyorsa aynakol ile kadro arasında varsa eğer spacerı çıkarmak çözüm olabilir. Bisikletçiye götürürseniz eğer kestirmeden bir levyeyi sokup aktarıcıyı hafif yamultup işi hallediyorlar :)

Geri