Scudo Sports

ön vites 3 teyken her pedalda ses çıkıyor

ayhan met

Üye
Tepki
2
vites 2 den 3 e atarken de biraz zorlanma oluyor bazen geçtikten sonrada her pedala yüklenmede bayağa gürültülü bir ses çıkıyor
bisiklet xc 250

sorun tahminen nedir arkadaşlar garantisi var

Scudo
yok değme yok pedalı çevirmek için yüklendiğimde gacır gucur ses çıkarıyor

ön vites 1 ve 2 deykende yüklenebildiğin kadar yüklen eğer yine aynı ses çıkıyorsa aramıza hoşgeldin :)
ses nasıl yani pedalı çevirirken belirli bir yere gelincemi çıkarıyor sesi mesala tık tık diye çıkar normalde ama siz gürültülü demişsiniz biraz açın olayı

şimdi ön tarafı 2 ye geçirirken ses yok arka 5-6 arası yada yedide oluyor . 3. ye geçiyor sonra her pedalda gürül gürül sanki zincire işkence ediyomuşum gibi ses çıkıyor

Benimde xc500 um var. Ayni sornu ben de yasiyorum. Bisiklet de daha yeni sanki 3 e gecirirken vites attirma kolu kirilicak gibi oluyor hatta bazen atmiyor. 2 de ve 1 de de benimki ses cikariyor. Su an tatildeyim. Donunce bidikletciye goturecegim. Garantisi varsa hic ugrasma gotur bence. ;)

zincir tozlanmış olduğundan olabilir.tamamen temizleyip yağlamakta fayda var.

Vitesinizin ayarı kaçmıştır muhtemelen. Geçiş zorlanıyordur veya geçtikten sonra vites teli tam çektirememişse tekrar 2. çarka doğru geçmeye çalışıyordur. Ama öyle bir yerde durmuştur ki attırıcı, ne 2'ye geçebiliyor tekrar, ne de tam olarak 3'de rahat rahat zinciri döndürtüyor. Vites ayarınızı kontrol ettirin. Sorun hâlâ devam ederse, aynakolun içine toz kaçıp kaçmadığını kontrol ettirin. Gerekirse komple söktürüp, hafif gresletip tekrar toparlattırın. Son olarak sesin aşırı yüklenmeden dolayı pedaldan gelmediğinden emin olun(3. çarktayken, 1 ve 2'ye göre uygulanan kuvvet artar)...

• Beğen
Tepkiler: gok
büyük ihtimal sorun vites ayarlarındadır.
aynakolun dişlileri yamulmuş olabilir.
tık tık diye ses geliyorsada aynakolu söküp bilyeleri fln söküp güzelce gresle yağlamanızı öneririm.

Ben de aynı sorun vardı hiç garantiyle uğraşmadım. Bisikletçiye götürdüm vidayı mı ne yağladı ses geçti. Sordum bu normal mi diye (çünkü benimki de 1 aylık). Doğal dedi kullanıma göre de değişir. Şu an hala ses yok vitesi de rahat atıyor. Bisikletçi benden 2 kira aldı çok zahmetli bir iş değil. Bence bisikletçiye götür bir baksınlar.

Geri