Scudo Sports

Ön tekerleğim çarpma sonucu yamuldu

mykuzu

Üye
Tepki
6
İsim
mücahit yasir
Bisiklet
Carraro
Merhaba arkadaşlar .Yeni almış olduğum carraro 225 bisikletimin ön tekerleği yamuldu. Lastik ve jantlarda yamulma var . Başka bir hasar tespit edemedim. Bu durumda yeni lastik ve jant mı almalı veya akor tamiri şeklinde hallolur mu?

Scudo
geçmiş olsun. bisikleti komple değiştirmen lazım malesef :uzgnm::uzgnm:
desemde inanma akort ile düzelir en yakın bisikletçiye müracaat edebilirsin.

@chnkrmz Teşekkürler abi acemiyiz bir de yeni aldım ya üzüldüm işte :)

@chnkrmz

Ne akort ayari cihanya onda ne varki o ellede düzelir. Yamuklugu belli bile degil.:)

@mykuzu
Arkadasim malesef yeni jember alman gerekiyor, bu jemberin hayati kaymis. Yeni jember al ve kendi göbegin ve tellerin ile yeniden ördür. (Egri teller varsa onlari zaten örecek kisi degistirir.

Tekrar gecmisolsun, bisiklet dünyasina hosgeldin bunlar daha ufak seyler.

Bir çember değişikliği şart. Murat abi de söylemiş telleri. Mevcut tellerle ördürebilirsin, ancak yamuklar değişim isteyecekler illaki olacaktır. Onları da değiştirmelisinn.

Nasıl oldu , geçmis olsun , cember alıp kendinde örebilirsin , çok zor bir is degil teker örmek , internetteki yazıları okuyunca cok zor gibi geliyo sadece

@mykuzu Gecmis olsun.Az masrafla duzelir isallah.

@Murat Cömez Teşekkürler hoşbulduk. :) Bisikletçi tekerleği değiştirmek gerekiyo dedi, yenisi 90 lira bi de jant alsam 60 desen 150 lira masraf verdi adam :) Bu çemberi bütün bisikletçilerde bulabilir miyim peki ?

@furkan.zaman Hocam ben ana yol üstü ters şeritten gidiyordum adamda anayola girmek için sol tarafa bakıyordu ben sağdan geliyodum . Aniden gaza basınca bisikletle beni altına aldı ancak böyle sıyıralabildik. :)

Ayni olay basima geldi bacagim jantla kadro arasina girdi bu sekilde yamuldu bisikletciye verdim aksam aldim ufak bi para verdim bu işe gore tabi

@kasapogluu Kendimi zor kurtardım ben de :) .Benim çember değişecek sanırım bisikleti de yeni aldım garanti kapsamı dışına çıkmaması için carraro yetkilisine mi götürsem . Bulunduğum ilçede carraro yetkilisi maalesef yok. Dandik bisikletçilerden çember alıp işi zora sokmak istemem. Sağlam olsun , bizim olsun. Acemi olduğum için pek bilgim yok

• Beğen
Tepkiler: kasssap
Ayni setten alip takarsaniz garanti konusunda bi sıkıntı yasayacaginizi düşünmüyorum

@furkan.zaman
adam acemiyim, yeniyim demiş, sen adama jant örmekten bahsediyorsun :D
Jant örmek, bisiklet montaj sanayiindeki en son noktadır, ve ustalık, meditasyon, konsantrasyon işidir.
ha ben 15 yıldır jant örüyorum, son bir kaç yıldır ustalaştım :)

@kuzeyege evet haklisiniz ustalasmak ayri ormek ayri , ama kendi orup akordunu disarda bir bisikletciyede yaptirabilir diye dusundum ben . o tellerin nereye girecegi , kim kimin altindan ustunden geciyo olayi cok zor degil bnce .

Teşekkürler arkadaşlar bisikletçiye yaptırdım makine sayesinde eski haline getirdi tekerde çok ufak bir yamukluk var biraz idare edicez

@mykuzu Dostum kadrona ıyı bir goz gezdir catlama veya baska bisi varmi. Sonradan sorun cıkarmasın sana. Bak bakalım ses gelıyormu bır yerlerınden.

Bisikletim mosso marine 20 2d kemik jant ve disk frenli gecenlerde arkadasimla giderken kopekler kovalamaya basladi sonra dustum kalktim baktim bisiklete zincir atmis onu hallettim cevirdim bide ne gorim jant 8 ciziyor nasil yapilir acaba degismesi mi lazim tamir olur mu internetten baktim ama bilgi bulamadim akort ayari fln mi yapilmasi lazim videoyuda koyim bisikletin hali bu kac para tutar acaba ortalama
VID-20201007-WA0015.mp4 dosyayı görüntüle

Geçmiş olsun jant değişecek.
Bisikletim mosso marine 20 2d kemik jant ve disk frenli gecenlerde arkadasimla giderken kopekler kovalamaya basladi sonra dustum kalktim baktim bisiklete zincir atmis onu hallettim cevirdim bide ne gorim jant 8 ciziyor nasil yapilir acaba degismesi mi lazim tamir olur mu internetten baktim ama bilgi bulamadim akort ayari fln mi yapilmasi lazim videoyuda koyim bisikletin hali bu kac para tutar acaba ortalama
245181 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Baki
Akort ayari ile olmazmi hic illa degismesi mi gerek
İyi bir usta duzeltebilir hatta kendiniz yapacaksaniz şu linkteki konunun sonuna dogru ne yapacaginiza dair bir fikir edinirsiniz.

(link)

Ayrıca bu sitede jant ayarı, tel örme vb. baska bilgilerde bulabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Özdemir
Geri