Scudo Sports

Ön teker sekince kırılma sesi geliyor

NoIde4

Aktif Üye
Tepki
154
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
b'Twin
Bisikletle 20-30km/h gibi hızla giderken ara sokaklarda bazen yol bozuk oluyor ve ön tekerim sekiyor ve düştüğünde kırılma sesi geliyor inip baktığımda ise bir sorun göremiyorum... Kırılma sesi biraz plastik kırılmasına benziyor bu yüzden şu ön tekerin ortasındaki borudan geldiğini düşünüyorum ama ne bisiklet sürüşünde bir bozukluk var nede o boruda

Scudo
Hocam ön göbek mili kırılmış olabilir, bence qr ise yapmanız gereken şey qr milini açıp göbek milini iki taraftanda elinizle hafifçe çekmeniz. Eğer göbek milinde kırıklık varsa mil elinize gelir ve bilyeler yere dökülür. Bende olmuştu oradan biliyorum.

Aynakoldan geliyor o ses.

Ben de furç takımından geliyor diyorum 1.25 oranı var :krsn:

Seleden geliyor 5.25
Sele borusu 8.00
Aynakol-pedal çifte şans 3.25

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Bisikletten geliyor:1.05

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
en temizi bildiğiniz, güvendiğiniz bir bisikletçiye gidip durumu anlatın. nereden geldiğini o size gösterecektir muhtemelen :D

Yeni aldığım bisikletimde pedala yüklenince geliyordu buna benzer bir ses göbeği zinciri her yeri yeniden yağladım kesilmedi. Meğer sele borusundan geliyormuş. Çıkartıp temizleyip yeniden taktım ses gitti.

Zincir bisikletin hızlı giderken çukura girme veya tümsekten zıplama gibi ani düşey hareketi ivmesiyle hızlıca kadroya çarptığında da benzer ses gelir. Chainstay (Türkçesini bilmiyorum) borusu üzerindeki derin izler bundan kaynaklanıyor. O bölgeye gidon bandı veya kalın bir koruyucu sararsanız hem sesten hem de borunun çizilip soyulup ileride paslanmasından korunmuş olursunuz.

muhtemelen furş takımında boşluk var gidonu gevşetip furş kapağınına gevşetip ön tekeri sektirin bide güzelinden bir vurun furş kapağına sonra sıkın problem çözülsün, saygılar sevgiler...

Eğer aynı anda gidonunuzda da sesle birlikte minnak bir titreşim hissediyorsanız aynı sorun bende de var. 1.50 oranla ön teker bilyalarından biri ezik/kırık diyorum.

hayda :D saolun bakıcam bakabildiğim kadar

Yeni bir konu acmamak icin bende benzer bir sorunumdan bahsetmek istiyorum. Bisikletim yol bisikleti. Genelde sicak asfaltta kullaniyorum. Yoldaki cok ufak bozukluklarda bile on tekerlekten cin cin diye bir ses duruyorum. Yani durdugum yerde on tekerlege bir miktar vurdugumda da ayni sesi duyuyorum. Sizce sorun ne olabilir?

Geri