Scudo Sports

Ön teker sallanıyor

@Dogu48
Lastiği değiştirmekten başka çare yok. Gittiği yere kadar gitsin

Scudo
Ben de bugün akort ayarını yapmaya götürdüm akort ayatını yaptırdım ama fren diski de yamulmuş dönerken frene sürtüyor adam bayağı bi uğraşıp çoğunlukla düzeltip biraz da yağladı ama tam olmadı yalpalama kesildi şimdi de bu çıktı başıma. Sürerken güçten kayıp hissetmiyorum yani böyle sürmek sıkıntı değil merakım bunun başka sorunları tetikleyip tetiklemeyeceği, fikriniz nedir?

Özellikle ön teker dengesizlikleri yüksek hızlarda tehlikeli olabilir bir dengesizlik hissedersiniz yüksek hızlara çıkmamaya bakın derim ben. Bkz. Speed wobble

Gecenlerde benim de basima geldi inceledigimde arka tekerlekteki yalpadan kaynaklandigini buldum kendim yaptim tamircilere guvenmeyin suphesiz onlar isini ozensiz yapan varliklardir

Sallanma çoksa sürmeye devam etmeyin.Düşebilirsiniz.

Benimde bir sorunum var yeni konuda acamiyorum ve sorunumun cozumu internetde yok Özur dilerim konuyu hortlatacagim icin simdi benim bisiklette on teker frene basinca sola dogru gidiyor elimle saga sola dogru oynatincada oynuyor cok fazla zorlayinca ses cikiyor eger tekeri cikarib biraz sikarsam duzeliyor sonra biraz surdukten sonra gene ayni sey oluyor lutfen yardim edin :(

@FreeRider2004
Merhaba, frene bastığınızda sola gitmesinin nedeni eğer v-fren kullanıyorsanız sağ pabucun janta daha erken basmasından kaynaklı olabilir.Fren ayağında bulunan ufak vida ile ayar yapmanız/yaptırmanız gerekiyor.Başka bir ihtimal göbek sıkıntılı, çok büyük olasılıkla da boşluk olabilir.Eğer anlamıyorsanız iyi bir bisikletçiye götürmenizi tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: gok ve Aruera
@Ceyhun Özkan
Hayir v fren degil hidrolik disk fren az biraz anliyorum profesyonel sekilde olmasada yanitiniz icin tesekkurler

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@FreeRider2004
Qr bağlantısı gevşek olabilir. Eğer sağlam sıktıysanız problem muhtemelen jant göbeğinin kontra vidalarının gevşek bırakılmış olmasından kaynaklanıyordur. Jant göbeğindeki vidaları sıkarsanız problem düzelir. Ancak belli miktarda sıkmak gerekir eğer fazla sıkılırlarsa tekerin rahat dönmesine engel olurlar bilginize.

@CeRKeZ
tamam herkese tesekkurler deneyecegim yakin zamanda :)

Geri