Scudo Sports

On Puanlık Uzman Sorusu

Neticede tutanak tutuluyor , orda fotolar da oalcak fren lambalarının görünür olduğuın velev ki ispatlıyoruz, buradan yürüyemez miyiz. Galiba forumda hiç avukat yok bu konulara ışık tutsun
Aracınızda herhangi bir eklenti yaptığınızda bu ruhsata işli değilse bence her zaman karşı taraf haklı olacaktır. Örnek vermek gerekirse demir bir çubuk taşıyan araca çarptınız herhangi bir uyarı yok demir çubuklar aracınıza girdi sizde çarpan araçtasınız sizce kim dava açmalı. Kim haklı olmalı bu davasında.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Scudo
Tabii ki dava açarsınız
Ama

Avukat tut
Mahkemelere git
Uğraş
Sinirin bozulsun
Dava bir kaç sene sürer
Tabii Mahkemenin vereceği Kara da önemli

En Güzeli Bağlayın Tavana bir bisiklet Taşıyıcı Mis
Tuzsuz aşım Dertsiz Başım
Ha illa biz uğraşmak istiyoruz diyorsanız
Sadece Peki Derim

Tabii ki dava açarsınız
Ama

Avukat tut
Mahkemelere git
Uğraş
Sinirin bozulsun
Dava bir kaç sene sürer
Tabii Mahkemenin vereceği Kara da önemli

En Güzeli Bağlayın Tavana bir bisiklet Taşıyıcı Mis
Tuzsuz aşım Dertsiz Başım
Ha illa biz uğraşmak istiyoruz diyorsanız
Sadece Peki Derim
1625733570484.png

Benimde merak ettiğim bir konuydu,Şimdi sigortacımı arayıp öğrendim,bisikletin faturasını ibraz ederek araç kaskonuza ilave ettiriyorsunuz ve ototmatikman bisikletinizde herhangi bir hasar olursa sigorta karşılıyormuş,fatura yoksada bisikletin marka modelini kendinizin olduğunu ıspatlayacak,fotoğreflarla müraacat ederseniz tespit yapılıp ona göre ilave ediliyormuş.

Benim de merak ettiğim buna benzer başka bir konu var. Bir adet dizüstü bilgisayarım var ikinci el değeri 7000₺ olan, eşdeğer bir bilgisayarın sıfır fiyatı 10000₺'ye yakın. Bilgisayarımla bir yere gitmem gerektiğinde bilgisayarımı kendi çantasına koyup iki tane bagaj lastiği ile sımsıkı bağlıyorum bagaja, evden çıkmadan da bisikleti sallıyorum ki çantanın yerinden oynamayacak kadar sıkı bağlandığından emin olmak için. Şimdi birisi gelip bana arkadan çarpsa veya başka bir şekilde benim kaza yapmama sebep olsa karşı tarafın aracının sigortası bisikletimdeki hasarı karşılamak zorunda bundan eminiz. Peki bu kazada bilgisayarım da kırıma uğrayıp kullanılamaz hâle gelse karşı tarafın sigortası bana o bilgisayarın yenisini almak zorunda mı veyahut sigorta yeni bilgisayar almazsa karşı tarafa mala zarar vermekten dava açıp kendime yeni bir bilgisayar alacak kadar tazminat alabilir miyim? O bilgisayar hayatımı idame ettirmem için gerekli bir eşya aynı zamanda. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, önümüzdeki dönem de eğitimin uzaktan olma ihtimali var. Bunu da belirterek işimi kolaylaştırabilir miyim?

@everhard , aracınızın kaskosunu yaptırırken "Hamule" bedelini de eklerseniz, taşıdığınız bisiklet fatura karşılığı üzerinden bir ek ödeme ile sigortalanır...
@Orkun KnighTR34 , kaza olduğunda tutanak tutup foto çekip trafik sigortası yolu ile zararınızın karşılığının tazmin edilmesini isteyin.Sigorta şirketi reddederse kişiden talep edin.
Gene bir çözüm olmaz ise "Mala Zarar Vermekten" Trafik Mahkemesine dava açabilirsiniz..

Son düzenleme:
kırmızı ışıkta dururken aracıma arkadan bir araç çarptı, aracımın arkasında bisiklet asılıydı
giant marka bisikletim iki araba arasında kaldı ve kadrosu eğildi pert oldu
polis tutanağında aracımda bisiklet olduğunu yazdı, karşı tarafın trafik sigortasından aracım için ayrı bisiklet ve bisiklet taşıyıcı için ayrı dosya açıldı.
eksper aradı ve bisikletle ilgili ve bisiklet taşıyıcı ile ilgili bilgileri aldı benden (kazadan 45 gün sonra)
ikisininde parasını kazadan 2 ay içinde ödediler. 2 ay sürmesi bu başlarına gelmediğinden prosedür fazla sürdü
sadece bisiklet ve bisiklet taşıyıcının KDVsini ödemediler. Daha sonra sigortadan aradılar, ikisinin de yenisini aldığımda fatutaları ile KDV'lerini de ödeyeceğini söylediler.
Bilginize

Son düzenleme:
"Karşılamaz" diyenler, trafik sigortası ile kaskoyu karıştırıyor sanırım. Trafik sigortası (zorunlu mali sorumluluk sigortası), karşı tarafa ve 3. şahıslara verilen zararı (belli sınırlar dahilinde) karşılar; hemen yukarda örneği var.

Öte yanda; tavandaki bisikleti unutup kapalı garaja girerseniz, kasko zararınızı ödemez.

"Karşılamaz" diyenler, trafik sigortası ile kaskoyu karıştırıyor sanırım. Trafik sigortası (zorunlu mali sorumluluk sigortası), karşı tarafa ve 3. şahıslara verilen zararı (belli sınırlar dahilinde) karşılar; hemen yukarda örneği var.

Öte yanda; tavandaki bisikleti unutup kapalı garaja girerseniz, kasko zararınızı ödemez.
Ancak ben birine bu şekilde çarpsam tutanağa stop lambaları görünmüyor şeklinde yazarım -ki gerçekten görünmüyor çoğu taşıyıcıda. Özellikle de çok sayıda bisiklet taşınıyorsa. O zaman karşı tarafın sigortası arabanın hasarını dahi karşılamaz. İş kaskoya kalır.
En güvenlisi çeki demirine bağlanan ve kendi stop/sinyal lambaları olan modeller, onlar da çok pahalı.
Tavsiyem bisiklet taşıyorsanız olabildiğince yukarıda dursun ki arkadaki araba stop/sinyal lambalarınızı güzelce görsün. Ve yumuşak kullanın. Kazasız belasız ulaşın gideceğiniz yere.

değişiklik gösterebilir aracın kasko kapsamına bakmak lazım karşılamayabilir araca sonra eklenen parça olduğu için ödemeyebilirler kasko içeriği önemli muhakkak bakın içeriğine fiyatlarda ona göre belirlenir aklınızda bulunsun

Ancak ben birine bu şekilde çarpsam tutanağa stop lambaları görünmüyor şeklinde yazarım -ki gerçekten görünmüyor çoğu taşıyıcıda. Özellikle de çok sayıda bisiklet taşınıyorsa. O zaman karşı tarafın sigortası arabanın hasarını dahi karşılamaz. İş kaskoya kalır.
En güvenlisi çeki demirine bağlanan ve kendi stop/sinyal lambaları olan modeller, onlar da çok pahalı.
Tavsiyem bisiklet taşıyorsanız olabildiğince yukarıda dursun ki arkadaki araba stop/sinyal lambalarınızı güzelce görsün. Ve yumuşak kullanın. Kazasız belasız ulaşın gideceğiniz yere.

Tutanağa "öndeki aracın taşıdığı bisikletler fren lambalarını görmemi engelledi" gibi birşey yazarsanız sigorta eksperi arkadan çarpan aracın tamamen kusurlu olduğu dışında bir karar verebilir. Ancak, iki fren lambasının da tamamen kapanması pek makul değil. Aşağıda Çetin Bey'in paylaşmış olduğu foto var; sağ lambanın yarısı kapanmış, sol lamba tamamen görünür. Üstelik bu arabada arka camın üst kenarında 3. fren lambası var ve o da tamamen görünür durumda. Ayrıca, olay ilk mesajda yazıldığı gibi kırmızı ışıkta durmuş beklerken olursa, fren lambalarının tamamen kapanmış olması da durumu değiştirmez.

5553C782-B2B7-477E-805D-C9E700013524.jpegYeni taşıyıcım bu şekilde lambaları daha az kapatacağını Ümit ediyorum. 3 hafta sonra test etmiş olacağım.

Hmmm ultegra degilde 105 li he . Hmmm reklam kokusu aliyorum.
105 li bile olsa kırmızılı be abi en üst seviye sigortayi hakediyor :(
Kırmızı diye sigortalamadılar abi. Çingenemiyiz biz dediler. 😂

Benim de merak ettiğim buna benzer başka bir konu var. Bir adet dizüstü bilgisayarım var ikinci el değeri 7000₺ olan, eşdeğer bir bilgisayarın sıfır fiyatı 10000₺'ye yakın. Bilgisayarımla bir yere gitmem gerektiğinde bilgisayarımı kendi çantasına koyup iki tane bagaj lastiği ile sımsıkı bağlıyorum bagaja, evden çıkmadan da bisikleti sallıyorum ki çantanın yerinden oynamayacak kadar sıkı bağlandığından emin olmak için. Şimdi birisi gelip bana arkadan çarpsa veya başka bir şekilde benim kaza yapmama sebep olsa karşı tarafın aracının sigortası bisikletimdeki hasarı karşılamak zorunda bundan eminiz. Peki bu kazada bilgisayarım da kırıma uğrayıp kullanılamaz hâle gelse karşı tarafın sigortası bana o bilgisayarın yenisini almak zorunda mı veyahut sigorta yeni bilgisayar almazsa karşı tarafa mala zarar vermekten dava açıp kendime yeni bir bilgisayar alacak kadar tazminat alabilir miyim? O bilgisayar hayatımı idame ettirmem için gerekli bir eşya aynı zamanda. Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim, önümüzdeki dönem de eğitimin uzaktan olma ihtimali var. Bunu da belirterek işimi kolaylaştırabilir miyim?
Selam, bilgisayarınız için elektronik sigortası yaptırabilirsiniz. Içerikte, taşıma kaynaklı hasar da varsa eskidi diye siz bile giderken fırlatıp atabilirsiniz:D... Siz yine de atmayın sakın...

Tutanağa "öndeki aracın taşıdığı bisikletler fren lambalarını görmemi engelledi" gibi birşey yazarsanız sigorta eksperi arkadan çarpan aracın tamamen kusurlu olduğu dışında bir karar verebilir. Ancak, iki fren lambasının da tamamen kapanması pek makul değil. Aşağıda Çetin Bey'in paylaşmış olduğu foto var; sağ lambanın yarısı kapanmış, sol lamba tamamen görünür. Üstelik bu arabada arka camın üst kenarında 3. fren lambası var ve o da tamamen görünür durumda. Ayrıca, olay ilk mesajda yazıldığı gibi kırmızı ışıkta durmuş beklerken olursa, fren lambalarının tamamen kapanmış olması da durumu değiştirmez.
Kasten yalan beyan yapılmamalı tabi. Ben biraz şeytanın avukatlığını yaptım. Ancak arkaya asılan bisikletin -özellikle birden fazlaysa- arka farların görünürlüğünü azalttığı da bir gerçek. Bunu dikkate almak lazım.
Diğer taraftan, ben yine de tavan taşıyıcısına göre arka bagaj arkası daha güvenli diyorum. Yukarda olduğunu unutup bir yere girme olasılığı çok yüksek.
Kırmızı diye sigortalamadılar abi. Çingenemiyiz biz dediler. 😂
Ferrari kırmızısı bu deseydiniz.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri