Scudo Sports

On Puanlık Uzman Sorusu

everhard

Forum Demirbaşı
Tepki
1.465
İsim
Tolga A.
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar selamlar hepinize.
Bir süredir aklıma takılan bir soruyu sizinle paylaşmak istedim. Belki bilgisi/fikri olan vardır. Değilse de beyin fırtınası olur diye düşünüyorum.
Soru şu:
Aracımda arkada araç arkası bisiklet taşıyıcı ve ona bağlı Ultegra setli karbon yol bisikletim (yok bu arada böyle bir bisikletim) var. Kırımızı ışıkta bekliyorum ve acı bir fren sesinin ardından dengesizin biri arkadan çarpıyor. Aracımdaki hasar çok fazla değil (örneğin 3-4 bin lira) zaten arkadan çarptığı için karşı tarafın trafik sigortası aracımdaki hasarı karşılayacak.
Amaaa 40 bin liralık bisikletim pert :(
Kadrosu baya kullanılamayacak şekilde kırılmış birkaç yerden.
Şimdi bu durumda karşı tarafın trafik sigortası, karşı tarafın (varsa) kaskosu veya benim kaskom bisikletimde meydana gelen hasarı karşılar mı?
Nedir fikirleriniz ?

Scudo
Aracınıza ekranlı teyp taksanız bile sigortaya bildirim yapmak zorundasınız. Bu araca ait bir parça değil. Trafikte seyir halinde (bisikletle) değilsiniz. Taşıdığınız malı seyahat sigortası yaptırmadınız. Bu durumda geçmiş olsun. Ben genelde bu gibi durumlarda dörtlüleri yakarak duruyorum. En azından dengesizin biraz dikkatini çekmeyi umuyorum. Aynı şekilde örnek vermek gerekirse eviniz hırsızlığa karşı sigortalı olsa bile bisikletiniz evde çalınsa ona karşı sigortaya bildirimde bulunmanız gerekli.

Aracınıza ekranlı teyp taksanız bile sigortaya bildirim yapmak zorundasınız. Bu araca ait bir parça değil. Trafikte seyir halinde (bisikletle) değilsiniz. Taşıdığınız malı seyahat sigortası yaptırmadınız. Bu durumda geçmiş olsun. Ben genelde bu gibi durumlarda dörtlüleri yakarak duruyorum. En azından dengesizin biraz dikkatini çekmeyi umuyorum. Aynı şekilde örnek vermek gerekirse eviniz hırsızlığa karşı sigortalı olsa bile bisikletiniz evde çalınsa ona karşı sigortaya bildirimde bulunmanız gerekli.
Teşekkür ederim cevap için. Peki kendi aracıma kasko yaptırırken bisiklet taşıyıcı ve bisikletimi poliçeye ekletme gibi olanak var mı?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tavan taşıyıcısı candır :)
Tabi yükseklik sıkıntı olmayacaksa

Kaskolarda araçta bulunan kişisel eşyalara da teminat verilebiliyor. Ancak özel olarak ekletmediyseniz bu tutara çıkacağını sanmam. Acentenizle bir görüşün isterseniz.
Benim öyle bisikletim olsa araç içinde taşırım hep. Ön tekeri çıkarıp arka koltuklardan birini yatırmak kafi olur.

Valla epey karışık bir konu, şahsi fikrim trafik sigortası tarafından bir ödeme olmaz. Sizin kasko poliçenizde özel bir madde yoksa sizin poliçenizden de bir ödeme olmaz.
Ancak sonuçta bisiklet taşıyıcı yasal bir eklenti, yani siz bisiklet taşıyorsunuz diye trafik polisi size ceza kesmiyor. Bir kaza anında karşı tarafın kaskosu veya sigortası karşılamasa dahi, kaza sonucu ortaya çıkan mali hasarı dava sonucu alma şansınız vardır diye tahmin ediyorum. Tabi bu süreç epey meşakkatli olabilir.

Kaskolarda araçta bulunan kişisel eşyalara da teminat verilebiliyor. Ancak özel olarak ekletmediyseniz bu tutara çıkacağını sanmam. Acentenizle bir görüşün isterseniz.
Benim öyle bisikletim olsa araç içinde taşırım hep. Ön tekeri çıkarıp arka koltuklardan birini yatırmak kafi olur.
Benim ultegra olmasa da 105 bisikletim var. 40000 değil değeri ama WhatsApp Image 2021-07-08 at 10.46.05.jpegBu şekilde taşıyorum. :) :) :)

BEN KENDİ ARACIM İÇİN SİGORTA ŞİRKETLERİ İLE KONUŞMUŞTUM BU KONUYU
KESİNLİKLE KARŞILANMAZ CEVABI VERDİLER

Tecrübe herşeyin ötesinde. Geçmiş olsun.
Teşekkürler. Benim değil arkadaşımın arkadan çarpma sonucu ön jant göbeği rotor vidaları kısmından kırıldı (Zipp 303). Sigorta firması araca dahil olmayan, sonradan takılan eklentiler sigorta kapsamı dışındadır diye dönüş yaptı. Burada bir istisna var, eğer taşıyıcı çeki demiri tipi ise ve çeki demiri ruhsata işlenmiş ise sigorta karşılamak zorunda.

VE HATTA BİSİKLETİ SİGORTALAYIN DA DEDİM KABUL ETMEDİLER

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Benim aracın bagajı durunca içeriden açılıyor baktım yaldır yaldır geliyor ışıklarda düğmeye basarım bir ihtimal hasarı azaltırım. 😆 😆 😆

sigorta karşılamıyor belli, peki karşı tarafa maddi tazminat davası açılamaz mı mala zarar vermekten
O zaman değerli eşyaları arkaya bağlayın sonra çarpana dava açarsınız. Bence fren lambalarını göremedim bisikletten dolayı diye arkadan çarpan size dava açabilir.

Neticede tutanak tutuluyor , orda fotolar da oalcak fren lambalarının görünür olduğuın velev ki ispatlıyoruz, buradan yürüyemez miyiz. Galiba forumda hiç avukat yok bu konulara ışık tutsun

Geri