Scudo Sports

ön maşa yay sesi

hardtail60

Üye
Tepki
1
arkadaşalr benim ön maşam amotisörlü aşağı doğru bastırdığımda yay sesi geliyo neden olebilir

Scudo
nasıl bir ses, katır kutur ses geliyor ve eski bir amortisör ise yay kırılmış olabilir, normal yükseklikte duruyor mu yoksa çöküklük var mı?

yay özelliğini kabyettiği içinde esnerken ses çıkartıyor olabilir

Amortisörünüzün marka-modeli nedir?

Bazi amortisörlerde yay, esnediginde yan duvarlara vurur. Kimi üreticiler bunun yarattigi sesi engelemek icin o bölgeye tamponlar koyarlar.

konunu bir kaç gündür yakından takip ediyorum çünkü aynı ses problemi bendede var belki bilenler yazarlarda bende faydalanmış olurum diye düşünmüştüm ama bir haftadır bu ses beni çılgına çevirince birde bu işlerden az çok anladığım için maşanın içini açtım ben xcm maşa kullanıyorum. ilk önce luck out sisteminin olduğu taraftaki yayı çıkardım sildim gresledim ve taktım sonra diğer yayı çıkardım sorun bu taraftaymış çünkü yayın içinde köşeli bir plastik var yay bu plastiğin üzerinde hareket ettiği için plastiğin köşelerini yemiş ve bu karıncalanma yapmış birde nereden geldiyse bir miktar su girmiş içine buda yağı cıvıtarak bitmesini sağlamış ve bir miktar paslanmış neyse bu yayı iyice sildim temizledim ve gres yağ ile yağladım yerine takmadan öncede yayın çıktığı boruyuda sildim çünkü bu borunun içine baktığımda plastik parçaları vardı sonra yayı geri yerine taktım ve şimdi bir problem yok hatta yağlandığı için biraz daha rahat çalışmaya başladı.

• Beğen
Tepkiler: S26
gıcır gıcır diye bi sesten benden geliyordu içindeki demre biraz yağ döktüm yağıda amrtisörü bastırarak yedirdim sorun kalmadı

Geri