Scudo Sports

Ön kaldırma

Scudo
@mcsergeant

Şöyle düz tutarsın, böyle düz tutarsın diye birşey yok ama tamamen antramanlarla olacak bir konu. Boş bir yerde kaskı kafanıza takıp sürekli ön kaldırıp direksiyonu düz tutup ilerlemeye hatta denge sağlamak için arasıra direksiyonu havada sağa sola doğru çevirerek pedal atmaya çalışacaksınız.

bende ön kaldırıyorum ama düz yollarda çukursuz falan daha iyi ön kalkıyor ön kaldırırken direksiyonu düz tutmak daha iyi ön kaldırmanız için bi neden bence

amörtisörlü bisikletlerde ön kaldırmak sakıncalı mı bisiklet için???

bisiklet çok güzel birşeydir...:)

anonim

@Abdullah Hakkı

amortisör yokken ve doğru düzgün kaldıramıyoken az maşa kırmadık. :)

inişleri yumuşatmayıda öğrenmelisin

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@gurkankas

bunu yapmakla zincire ve rubleye hatta göbeklere zarar verebilirsin.bir tanıdığımın başına geldi.doğru vites kullanımı şu şekildedir; zincir;
aynakolun 1. yaprağında(en küçük) ise ruble 1.veya .2de(en büyük)
aynakolun 2.yaprağında ise ruble 3., 4.veya 5. de
aynakolun 3. yaprağında ise ruble 6. veya 7. de kullanılmalıdır.

aynakol 2. de ve ruble 1. de olursa zincirde hafif bir çaprazlık meydana gelir.buda zamanla zinciri, rubleyi ve göbekleri bozabilir:)

şunu da eklemek istiyorum arkadaşlar.arka şok kesinlikle dengeyi bozuyor.bu yüzden tekteker yapacağınızda şoklarınızı en sert haline getirmenizi tavsiye ederim:)

ben bmximle ön kaldırmayı öğrenene kadar bi çok defa yeri öpmüştüm ama en sonun da başardım şimdi mtb ciyim onla da çok rahat bi şekilde tekteker yapabiliyoruz. Yani demek istediğim bunu öğrenmek istiyorsanız bi çok defa antreman yapmanız lazım ben ilk başlar da ön tekeri küçük engellere çarptırarak pedala kick yapıyordum daha sonra kendimi arkaya atıp kick yapıp önü kaldırdıktan sonra pek fazla güç harcamadan pedala basarak o denge noktasını bulduktan sonra pedalı çevirmeye başlıyorum ve ilerlemeyi bu şekil dengede pedalı çevirmeye devam ederek sağlamış oluyorum.Tabi ki o dengeyi bulmak için dediğim gibi boş bi alanda bi çok kere deneme yapmanız o hassasiyeti kapmanız gerekiyo :)

re:Ve pozisyon örneği için ise Memo kardeşimden bir foto koyuyorum tam memoymuş ha
muhahahaha

ankaralılar bilir... bi oyun havası var... şarkıda yüce türkücü şöyle der: hoplama zıplama dingili kıran.... bu söze katılıyorum :)

ben ön kaldırmada bayağı iyiyim 20 prdaldan aşağı atmam bu arada bu konu ile ilgili bir yarışma varmı varsa katılırım

Ben de ön tekeri kaldırıyorum ama cok kısa surelı oluyor :( tek teker gıdemıyorum ama azmettım ogreneceğim, yazın da mahallede hava atacağım. :D:D:D

Valla konu hakkında bilgi veren herkeze teşşekür ogrenmek ısteyen arkadaslarımız bunu denıyeceklerdır ben kendımde 3 sene once boyle basladım su anda mahalle turu falan yapıyorum alısınca ınsana kolay gelıor herkeze iyi forumlar bye:)

Çalışarak oluyo arkadaşlar,bilmeniz gereken vücüdunuzu arkadada tutun,kollar kırık değil gergin olacak son olarak da öğrenmek kolay değil ama arka freni kullanmayı öğrenirseniz çok yararını görürsünüz.

ben sadece 5 cm civarı kaldırabiliyorum o da 1 sn den az :D yani kaldırımlara çıkarken fln ama bu yazıyı okudum ilk iş yarın ön kaldırma denemesi yapmak olcak heralde :D ilk sf da çok güzel paylaşımlar var saolun...

calısırkende benden bır tavsıye kafanızdan kaskı eksık etmeyın allah korusun bı kere ters dusersenız bırakın bısıklet onunu kendınız kalkamazssınız .banada bakıyolar hatta kucuk veletler yanımdan gecıyo tek teker ama kask mask yok .azım azım azım !!!!!!

Geri