Scudo Sports

Ön Göbek Mandalını Fazla veya Az Sıkmak

mehmet gülmez

Aktif Üye
Tepki
44
Bisiklet
Bianchi
Az sonra yeni aldığım bisikletimi servise götüreceğim. Toplanmış şekilde aldım ancak ayarlarının kaçtığı belli. Ön teker tıkırdıyordu mandalı sıkınca geçti. Şimdi bu mandalı gereğinden az veya fazla sıkıp kullanmak problem çıkarır mı?

Scudo
@mehmet gülmez çok fazla sıkmaya gerek yok mandalın kapanması için sıkarken küçük bir pay bırakıp kapatın bisiklete binmeden öncede titreme varmı diye elle bir kontrol edin yolda tatsızlık çıkmasın..

Mandalın kalitesine görede değişiyor bence.En iyisi deneme yanılmayla bulmak.Çok sıksan dişliler eriyor az sıksan tehlike.Hiç sevmiyorum şu mandalları.:D

Zaten arka lastigin de havasi yoktu. Elimle götürdüm. Bıraktım servise.

Peki somunlu göbek mandallıya göre daha güvenilir ve uzun ömürlüdür diyebilir miyiz?

@mehmet gülmez Bence bunun güvenilirlik ya da ömür ile bir ilgisi yoktur,sadece pratiklik açısından mandallı tercih ediliyor diye düşünüyorum.Sonuçta yanımızda ekstradan anahtar taşımak zorunda kalmıyoruz mandallı kullanıcısı olarak söylüyorum.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Disk frenliyse iyi sıkmamış olmanı bisikleti yatırırken balataların rotora vurmasıyla anlıyorsun.

Yeni ÜyeKayıt: Bugün
Yeni
Arkadaslar herkese merhaba ben de kron tx500 alarak bisiklet dünyasına adım attım. Bir soru sormak istiyorum. Ön teker takilirken milin yanlarinda yaylar var. Bir tarafi genis bir tarafi dar yaylar.O yaylar 2 tane mi olmalı bir tane mi ? Sayet ben de bir tane var. Mandal tarafında. Eğer 2 tane olmalıysa nereden bu yayı bulabilirim. Iģdırdayim burada malesef bu işlerden anlayan bisikletci yok.

@Cihanyunus

Çok da önemli birşey değil :) Merak etmeyin. Sadece takarken, mandalı sıkarken kolaylık olsun diye konuluyor. Güvenlik veya sağlamlık anlamında bir fonksiyonu yok.

Bazen "tıkırdama ve boşluk" olayı sadece mandaldan kaynaklanmıyor.Göbeğin her iki tarafındaki kontra somunların gevşemeside buna sebeb oluyor.Mandalı sıkı şekilde kitleseniz bile ses ve yalpa yapmaya devam ediyorsa bu sebepten kaynaklanıyor olabilir.Bunada dikkat edin.

Deniz Tezcan, Candan Biberci teşekkür ederim cevaplarınız için.

Geri