Scudo Sports

Ön frene basınca gidon titremesi

Bisiklet havaya kaldırıp tekeri çevirdiğinde sürtme varmı ? Yani teker sürtünmesiz rahat dönüyormu ona bir bak. Sürtme varsa disk/rotor değiştir. Ben öyle yaptım düzeldi. Oda heralde yağmurda frenleme veya başka bi sebeple eğilmiş olabilir dediler.
Herhangi bir sürtme yok.
500km'de(ki bu ortalama, o kadar bile olmamıştır.) rotoru yamultacak bir kullanım yaptığımı da sanmıyorum. Sanki rotor yamuk olsa herhangi bir frenleme dozajında bunu fren kolunda hissetmez miydik? Gözle görülür, farkedilir bir sürtünme yok valla yarım saat baktım. Balata rotoru ilk tuttuğunda, sürtünme başladığında bunu yapıyor, sonrasında dozu biraz daha arttırdığımda kesiliyor. Eve döndüğümde balata spreyi ile komple bir kez daha temizleyeceğim bakalım.

Bu arada yağmurda frenlemede nasıl eğiliyor bu disk? Bu fren tipinin kullanım alanı yağmur ya da ekstrem koşullar değil mi? o_O

Scudo
Herhangi bir sürtme yok.
500km'de(ki bu ortalama, o kadar bile olmamıştır.) rotoru yamultacak bir kullanım yaptığımı da sanmıyorum. Sanki rotor yamuk olsa herhangi bir frenleme dozajında bunu fren kolunda hissetmez miydik? Gözle görülür, farkedilir bir sürtünme yok valla yarım saat baktım. Balata rotoru ilk tuttuğunda, sürtünme başladığında bunu yapıyor, sonrasında dozu biraz daha arttırdığımda kesiliyor. Eve döndüğümde balata spreyi ile komple bir kez daha temizleyeceğim bakalım.

Bu arada yağmurda frenlemede nasıl eğiliyor bu disk? Bu fren tipinin kullanım alanı yağmur ya da ekstrem koşullar değil mi? o_O
İnişlerde 40-50 km/h li hızlarda ucuz rotorlar gözün hissemediği kadar eğiliyor yağmurlu havalarda. Yada benim çocuklar benden habersiz vukuat yaptılar haberim olmadı :) Kenarda fazla rotor vardı taktım mis gibi oldu.

• Beğen
Tepkiler: sspl
İnişlerde 40-50 km/h li hızlarda ucuz rotorlar gözün hissemediği kadar eğiliyor yağmurlu havalarda. Yada benim çocuklar benden habersiz vukuat yaptılar haberim olmadı :) Kenarda fazla rotor vardı taktım mis gibi oldu.
60 kilo adamım abi rotor eğebileceğimi hiç sanmıyorum :D Bir kaç şey deneyeceğim bakalım yoksa rotora kadar değiştire değiştire gidicez. Daha önce de hidrolik fren kullandım ama bunun rodajı beni öldürdü resmen.

Birde maşa bağlantı yerinde bazı furç takımlarında önde ince kauçuk gibi bir halka oluyor. O olmayıncada ön maşa titreyebiliyor.

Birde maşa bağlantı yerinde bazı furç takımlarında önde ince kauçuk gibi bir halka oluyor. O olmayıncada ön maşa titreyebiliyor.
Bende sorun arkada, önde yağ ile temasdan dolayı bir ses sorunu vardı balata değişimi ile ile çözdüm onu. Üstünde gelen balatalar bi değişikti ya. Shimanonun içinde gelen kendi balatasıydı ama içime sinmedi hiç. Gene aynı marka model balata taktım ama farklı bir seriydi galiba farklı bir malzemeden yapılmış gibi rengi dokusu farklı gibiydi. Aynı dükkandan bir çift daha söyleyip yedek tutmak lazım aslında.

Benim bisiklette shimano başlangıç serisi rotorlar var. Yağmurda karda kullandım herhangi bir eğilme olmadı 2 yıl 18 bin kmdir. Ya ben şanslıyı veya senin çocukların işi o rotor yamulması :) @Pisiklet Süren Adam
Ben o titremeyi 2 sefer yaşadım birinde metal balata almıştım onu değiştirince düzeldi. Diğerinde balata bitmişti. Senin bisiklet yeni ama olmaz bunlar. Yapmadıysan aklıma ödeki ve arkadaki balataları yer değiştirmek geldi. Belki balatadandır.

Hangi tür balata kullanılacağı rotorun üstünde yazar, onun harici kullanım rotorda aşınma ses vs yapabilir
Bl MT 200 de mesela sadece reçine balata yazıyor.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Benim bisiklette shimano başlangıç serisi rotorlar var. Yağmurda karda kullandım herhangi bir eğilme olmadı 2 yıl 18 bin kmdir. Ya ben şanslıyı veya senin çocukların işi o rotor yamulması :) @Pisiklet Süren Adam
Ben o titremeyi 2 sefer yaşadım birinde metal balata almıştım onu değiştirince düzeldi. Diğerinde balata bitmişti. Senin bisiklet yeni ama olmaz bunlar. Yapmadıysan aklıma ödeki ve arkadaki balataları yer değiştirmek geldi. Belki balatadandır.
Valla bende o şekilde düşünüyorum. Benim rotorun önünde çok uzun ömürler var gibi. :) Bana kalırsa kesinlikle balatalardan.
Yarın güzel bir temizlik yapıp deneyeceğim, düzelirse tozdan diyeceğiz. İkinci olarak balataları kendi içinde değiştiricem. Olmazsa üçüncü olarak ön arka balata değişimi deneyeceğim. Gene olmazsa artık anlayan bir ustaya göstericem. :)
Hangi tür balata kullanılacağı rotorun üstünde yazar, onun harici kullanım rotorda aşınma ses vs yapabilir
Bl MT 200 de mesela sadece reçine balata yazıyor.
Benim değiştirdiğim balatalar bisikletle beraber kaliperin içinde gelenlerle aynı, K03S model. Kendi içinde gelen balataların modeli aynı ama rengi daha bir koyu gibi geldi bana. Benim rotorda da sadece reçine kullanmak gerektiğinden reçine olmayan balata gibi bir opsiyonum yok bu rotorlarla. Toplamda 4 opsiyonum var zaten, 4ü de reçine balata.

Opsiyon (soğutmalı)L02A Resin, L03A Resin
StandartK02S Resin, K03S Resin

Rotor olarakta artık ömrünü tamamladığında MT-800'lere geçmeyi düşünüyorum. İnşallah ömrü kısa sürmez :)

Geri