Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

Yol bilgisayarı tutatacağına takılanlar da mı sallantı yapıyor acaba? Elimde plastik olan garmin tutacağı var, altına takmak istiyorum doğası gereği dağ bisikleti çok sarsıntılı olduğu için dağda bayırda düşer mi diye merak ediyorum.

Bende altına lamba takılabilen yol bilgisayarı tutacağı yok, o yüzden gözlemim yok. Hem tutucuya hem lambaya göre sağlamlığı değişebilir diye düşünüyorum. Takınca sağlam oturuyorsa, tıkırdamıyorsa düşmez herhalde. Bir süreliğine düşerse fırlayıp gitmesin diye gidona gevşek bir ip ya da lastikle bağlanıp kullanılabilir, hiç sıkıntı çıkmıyorsa lastik iptal edilebilir.

Scudo
Bende altına lamba takılabilen yol bilgisayarı tutacağı yok, o yüzden gözlemim yok. Hem tutucuya hem lambaya göre sağlamlığı değişebilir diye düşünüyorum. Takınca sağlam oturuyorsa, tıkırdamıyorsa düşmez herhalde. Bir süreliğine düşerse fırlayıp gitmesin diye gidona gevşek bir ip ya da lastikle bağlanıp kullanılabilir, hiç sıkıntı çıkmıyorsa lastik iptal edilebilir.
Lamba ağır ise farklı çözümler düşünmek daha iyi galiba, ip ya da lastik gayet mantıklı duruyor.

Kullandıkça iyi ki almışım diyorum. Tavsiye ettim sanırım ama ben 240 liraya almıştım . Biraz artış olmuş. Garmin mount ile beraber 240 tl idi. Kesinlikle tavsiye ederim. Harika bir ışık.
(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Merhaba. kendime 800 lümende en az 2-3 saat çalışabilecek, Type-C şarj girişi olan, ortalama boyutlara sahip, en az 3 yıl iş görecek, su geçirmez bir bisiklet ön farı arıyorum. AliExpress modellerini inceledim ve onlar üzerinde karar kılacaktım sonrasında vazgeçtim. AliExpress, Merlin Cycles vb. site farketmez; yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip ön far önerilerinize açığım.

Merhaba. kendime 800 lümende en az 2-3 saat çalışabilecek, Type-C şarj girişi olan, ortalama boyutlara sahip, en az 3 yıl iş görecek, su geçirmez bir bisiklet ön farı arıyorum. AliExpress modellerini inceledim ve onlar üzerinde karar kılacaktım sonrasında vazgeçtim. AliExpress, Merlin Cycles vb. site farketmez; yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip ön far önerilerinize açığım.

Moon Meteor Vortex Pro 1300. Aslında Meteor Vortex 1000 de olur ama her ikisini de 800 lümen civarına ayarlayıp kullandığınızda 1300'deki daha yüksek kapasiteli pil sayesinde kullanım süresi daha uzun olur, gerekirse kısa süreli daha yüksek güçlü ışık ihtiyacını da karşılar.

• Beğen
Tepkiler: Taygun Kon
En az 3 yıl idare etme konusunda emin olamadım sadece. Moon ışığım 2 yıldan sonra üstelik sadece yol bisikletinde ve düzgün yollarda kullanmama rağmen temassızlık yapmaya başladı. Bataryası da artık 1 saati bile görmüyor. Bir elektronikçi ziyareti bunları çözerse ömrü daha uzun da olabilir tabi.

Moon Meteor Vortex Pro 1300. Aslında Meteor Vortex 1000 de olur ama her ikisini de 800 lümen civarına ayarlayıp kullandığınızda 1300'deki daha yüksek kapasiteli pil sayesinde kullanım süresi daha uzun olur, gerekirse kısa süreli daha yüksek güçlü ışık ihtiyacını da karşılar.

vortex 1000 kullanıyorum yaklaşık 3 senedir. Memnunum. Tek sıkıntı demir kafa kısmındaki boyası ısınmadan kaynaklı attı.

Ben de vortex 1300 kullanıyorum. Bu ürünlerin içindeki led'in gücü düşünülürse aslında büyük, ağır ve geniş yüzey alanına sahip bir soğutma bloğuna ihtiyacı var. Bisikletin hareket halinde bir araç olmasının avantajından faydalanarak soğutucu kütle küçük tutulmuş ve hafifletilmiş. Hava akımı sayesinde soğuması sağlanmış. Bu yüzden hareketsiz iken tam güç çalıştırılması iyi değil. 1300 modeli hareketsizken çalıştırıldığında kısa sürede ısınıyor, belli bir sıcaklık aşıldığında gücü düşürüyor. Önceki modellerde ısı ölçüp, güç azaltma var mı bilemiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Bir elektronikçi ziyareti bunları çözerse ömrü daha uzun da olabilir tabi.

Dış kutusuna hasar vermeden açabilirseniz, basitçe pil değişimini kendiniz de yapabilirsiniz. Şarj tutmayan bazı cihazların bataryalarını değiştirdiğim var.

En büyük problem, bu tip cihazlar genelde basit bir vida ile açılıp kapanmıyor ve açmak çok zor oluyor.

@Bıyıkov

Kırıp parçalamadan içi açılamayacak ürünlerden değilmiş. Bazı üretici tamir edilmesin diye kasten öyle yapar. Dört adet vidası sökülerek açılabiliyor. Oksit ya da soğuk lehim gibi temassızlık sorunları kolayca giderilebilir. Pil ise elektrikli bisikletlerden Tesla arabalara kadar kullanılan standart 18650 hücre. Tek farkı işaretli kısmın altındaki kart. Eski pilin naylonu soyulup kart çıkarılır ve yeni pile takılır. Üstüne de bu piller için kullandıkları ısı ile daralan makaron geçirildimi iş tamamdır. 3000-3200mAh kaliteli bir pil alınmalı.

IMG_9484.JPGIMG_9483.JPG
IMG_9485.JPG

Dış kutusuna hasar vermeden açabilirseniz, basitçe pil değişimini kendiniz de yapabilirsiniz. Şarj tutmayan bazı cihazların bataryalarını değiştirdiğim var.

En büyük problem, bu tip cihazlar genelde basit bir vida ile açılıp kapanmıyor ve açmak çok zor oluyor.
Arkadan kapaklı açma yeri var zaten.

Tavsiyenizi aldım teşekkür ederim 👍

Moon Meteor Vortex Pro 1300'ü alacaktım ama bu başlıkta haziran ayında 650tl'ye alanları görünce şu an 1050TL vermek enayi gibi hissettirir kendimi. Dolar sabit dururken yurtdışından bunu temin edenlerin hepsi neden fiyatları kafalarına göre bu derece arttırmışlar acaba?

Moon Meteor Vortex Pro 1300'ü alacaktım ama bu başlıkta haziran ayında 650tl'ye alanları görünce şu an 1050TL vermek enayi gibi hissettirir kendimi. ...

6 ay sonra 1500 lira olduğunu görürseniz nasıl hissedeceğinize göre karar verin.

Yurtdışından almak daha uyguna gelebilir.
Aliexpress vs.

Moon Meteor Vortex Pro 1300'ü alacaktım ama bu başlıkta haziran ayında 650tl'ye alanları görünce şu an 1050TL vermek enayi gibi hissettirir kendimi. Dolar sabit dururken yurtdışından bunu temin edenlerin hepsi neden fiyatları kafalarına göre bu derece arttırmışlar acaba?
Aynısı bende de oluyordu, yahu diyordum 2 ay önce 2 bin verilmiş bir ürüne sırf 2 ay once almadım diye neden 3 bin vereyim?
4 hafta direncim sürüyordu sonra paşa paşa 4 bin verip almak zorunda kalıyordum. Böyle mantık yürütmeleri Türkiye gibi bir ülkede sadece cebinize zarar verir. Şimdi fiyatı 1000se 1000 verip almak mantıklısı. Ocaktan sonra 1000tlye aynı kalitede mal bulmanız pek olası değil çünkü.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Enflasyon dünyada da var. Yurtdışında bile artıyor bazen fiyatlar ama bizle kıyaslanamaz

Ürünün fiyatını 6 ayda birbiri ardına iki katına çıkaran satıcılara ve bu durumu normalleştirenlere selam olsun...

Vortex Pro 5V den yüksek şarj etmeyin yazıyor.
Telefonumun orjinal Adaptive fast charging adaptörü var. 5V/12V yazıyor üzerinde.
Bununla şarj etsem 12V verip de bozmaz değil mi? Güvenebilir miyim?

Varsa bu konudan anlayan biri aydınlatırsa sevinirim.

Son düzenleme:
hocam doların artışı aynı anda etkilemez fiyatları hemen. bence şu andaki ithal ürünlerin fiyatları dolar 13-15 arasındaykenki fiyatları. stoklar yenilendiğinde bence hala ucuz

hocam doların artışı aynı anda etkilemez fiyatları hemen. bence şu andaki ithal ürünlerin fiyatları dolar 13-15 arasındaykenki fiyatları. stoklar yenilendiğinde bence hala ucuz

6 ay önce favorilere eklediğim 10bin tl bandındaki scooter gibi elektronik cihazlar vs şu an 12bin TL civarında yani %20 artış göstermişler.
Moon Meteor 400 aldım haziranda 350TL'ye, şu an 450TL %28 artış göstermiş.
Aynı markanın 1300lük versiyonu çok tuttu, 5 yıldızlı yorumlar bol geldi diye aynı sürede 650den 1100e %70 artış göstermiş.

Yani buradaki anormal duruma serzenişim normal. O yüzden normalleştirmeyin siz de bu durumu. Bir yere kadar normal tabi ama bir yerden sonra değil. Biz bisikletçilere bu üründe özel bir sömürü mevcut. Bundan bahsettim ben sadece.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve ugurus
Geri