Scudo Sports

Ön far tavsiyesi

Moon meteor
Moon meteor 600 lümen kullanmaktayım. Bir hırsızlık olayında sazlığa saklanan hırsızları bulmak için olay yerinde ışık arayışı içinde olan jandarmaya niterider simdiye kadar almış oldugum en iyi aydınlatma olan niterider 350 lümen gücündeki farı vermemle birlikte (sonrasında oradan ayrılmış ve almak icin üzerine düşmemiştim) bunu aldım. 600 lümen yazmasına rağmen niteriderin 10/7-8 i oranında ışıma yapıyor. İsini görür mü evet sehir ortamında görür. Ama kör karanlık bir kırsala gidecegim dersen su an piyasada en iyisi olan vortexi öneririm.
İşin gücün aksiyon. :koptum:

Scudo
Moon vortex Pro kullancısıyım boost modda 1100 lümen de iki saat sonunda otomatik modunu düşürdü alet yine kapanmadı

Benim eastpower da çok iyi.
Necmettin abinin tavsiyesi ile bende aynısından aldım çok memnunum. Tek sıkıntısı çok aydınlatması. ( Ev ararken bir emlakciya evde mantolama var mı ? Isınır mı demiştim. Bu evin en büyük sorunu çok güneş alması demişti. 😀😀 Ona benzedi biraz)

Bu arada ön far değil ama , arka ışık olarak ciddi farkındalık için şu ürün epey iddialıymış: (link)

@abidin3714
Eastpower'ın şu modeli mi söz ettiğiniz?
(link)

@serdarvekedisi kanalımda da tanıttığım model ebl-3603 , birçol yerde kalmamış ve sizin linkteki ürün yerini almış sanırım... ebl-3603 linki : (link)

@serdarvekedisi yok hocam değil 900 lümen benim sabah link bulabilirsem atarım yoksa resim çeker atarım

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
(link) belki bilginiz vardır bilmiyorum ama link e girdiğinizde biraz aşağıya kaydırırsanız iki ışık seçip aydınlatmalarını karşılaştırma şansı veriyor ben daha yeni keşfettim.

@serdarvekedisi ucuz olan. 😀 Duvardan yansıtma yapıldığı için sağdaki ışık uzun mesafede daha yayılacak ve aydınlatma özelliği azalacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@trainspotting35
Merhaba. Tercih edilen aydınlatma hangisi gibi olmalıdır?

257388 dosyayı görüntüle
Merhaba,
Aydınlatmayı eğer karşıdan gelenin dikkatini çekmek için kullanacaksanız çakar ışık şeklinde olanı ve uzun mesafede odak noktasını dağıtmayanı tercih etmeniz gerekir. Çünkü araştırmalar fasılalı yanan ışık kaynağının sabit yanan ışıktan daha fazla dikkat çektiğini ortaya koymuştur. Önünüzü aydınlatmak için ise tekerinizin önünü aydınlatan ve nokta aydınlatmadan ziyade bölgesel aydınlatma yapanı tercih etmenizi tavsiye ederim. Özellikle arka ışıklarda kırmızı çakarlı kullanın. Çünkü arkanızdan hızla yaklaşan aracın şoförü, karayollarındaki kırmızı reflektörler ile sizin sabit yanan kırmızı ışığınızı karıştırabilir. Ben gece uzun yol yaparken çakarlı ön ışığımı sol ön tarafa hizalıyorum ki karşıdan gelen uzun mesafelerden itibaren beni fark edebilsin. Diğer ışığımı ise çukur ve benzeri tehlikeleri görebilmek için yaklaşık 4-6 m. önümü gösterecek şekilde ayarlıyorum. Ölümlü bisiklet kazalarına sebep olan birçok araç sürücüsü "görmedim, fark etmedim" gibi ifadeler veriyor. Bu sebeple kanunen de bisiklette ışık kullanmak mecburidir. Kazasız belasız sürüşler dileğimle...

@Ufuk A.
Teşekkür ederim. Şu anda kullandığım ön lamba var. Çakar modda kullanıyorum. Farkındalık sağlıyor. Hem önümü aydıtlatması hem de gerektiğinde powerbank ile kullanmak amacıyla bir tane daha alacağım.
Aslında daha önce de yazdım; ancak Eastpower EBL-048A 1000 ile Moon Meteor X Auto Pro 600 arasında çok kararsızım. Fiyatları ise neredeyse aynı. Bu iki ürün için düşünceniz nedir?

• Beğen
Tepkiler: Ufuk A.
@Ufuk A.
Teşekkür ederim. Şu anda kullandığım ön lamba var. Çakar modda kullanıyorum. Farkındalık sağlıyor. Hem önümü aydıtlatması hem de gerektiğinde powerbank ile kullanmak amacıyla bir tane daha alacağım.
Aslında daha önce de yazdım; ancak Eastpower EBL-048A 1000 ile Moon Meteor X Auto Pro 600 arasında çok kararsızım. Fiyatları ise neredeyse aynı. Bu iki ürün için düşünceniz nedir?
Tekrar Merhaba,
Eğer sıklıkla şarj etmede probleminiz yoksa Eastpower EBL-048A 1000. Turda kullanacaksanız batarya daha uzun süre dayandığından Moon Meteor X Auto Pro 600.
Ben powerbank ile AliExpress'ten aldığım "Bisiklet ışığı 10000 lümen 4 modu L2 T6 LED bisiklet ön işık Moto ışık lambası meşale su geçirmez el feneri 18650 pil 2.0" ürününü kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: serdarvekedisi
@TatanQa_tr Kask bağlantı aparatı, Go Pro'ya uymuyormuş.
Bende sonunda Moon Vortex Pro 1100 tarikatına @yavuzkosar kardeşim sayesinde katılmış oldum. Çin’den aldığım ışığım bu sabah Hakkın rahmetine kavuşunca imdadıma yetişti. Ben aparatın altına kask aparatının üst kısmı sayesinde bağladım. Deneyip göreceğim.742A540C-157C-43D1-B9AB-610C821770B5.jpeg6664F6FA-9316-4465-8AEB-8036F6E63588.jpeg

Bende sonunda Moon Vortex Pro 1100 tarikatına @yavuzkosar kardeşim sayesinde katılmış oldum. Çin’den aldığım ışığım bu sabah Hakkın rahmetine kavuşunca imdadıma yetişti. Ben aparatın altına kask aparatının üst kısmı sayesinde bağladım. Deneyip göreceğim.
Moon Vortex Pro candır. Hayırlı olsun. Ben o farı öyle ters takamam,gözüme batar onun öyle ters durmasına :)

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Arkadaşlar merhaba topeak aerolux ön ışık düşünüyorum.100 lümen 20 metreye kadar aydınlatma diyor.100 lümen yeterli midir?

Moon auto 600 lm ve moon meteor c3 400lm kullanıyorum.autonun pili 600lumende cok dayanmıyor.1 saat gidiş bir saat geri dönüş suresi boyunca ihtiyaç duyduğunda kisa zaman araliklariyla açık kapıyorum 2. gün sarz azaldı uyarısi veriyor.ayrica hangi modda olduğunuzu belirtir bir uyarı ışığı yok.gunduzleyin flash modunun hangisinde veya sabit moda hangi ışık gücündesiniz anlayamıyorsunuz.gündüz flash özelliğinde ışık fasılası yaklaşık 3-4 saniye arası.yoğun trafikte nabız atışı hızında yanıp sönmesini arıyorsunuz. 600lm ışık gücü bence sifiri karanlıkta yeterli.buna karşılık moin meteor c3'ün teknolojisi bana daha ilerideymiş gibi geldi. sarzi cok daha uzun gidiyor.sarz sorunu yaşamadım gibi bir şey.gunduz flaş 500lm.hangi modda oldugunu gösteren işaretler var.cok daha küçük boyutta.tek eksisi nabız atışı hızında fasılalı yanıp sönme modu yok.yogun trafikte daha az güvende hissettiriyor.600lm ışık gücünde yere paralel kullanıldığında yaya ve araç sürücülerinde geçici körlüğe neden oluyor.yere eğik vaziyette kullanmak gerekiyor.

Geri