Arkadaşlar merhabalar Ön disk frenimi internetten okudugum bilgilere göre ayarlıyorum tekeri döndürüyorum hiç sürtmüyor birkaç kez döndürüp durduruyorum sorun yok ama uzun süre sıkıp bıraktıgımda yolda biranda sürtme başlıyor sizce nedeni ne olabilir???
valla henüz 200 km bisiklet sürmüşlüğüm yok fakat düz mantık düşününce tansiyonu biraz gevşetmek gerekebilir diye düşünüyorum. ikinci sallayışım da disk hidroliğinde problem olabilir, yağı azalmış veya özelliğini yitirmiş olmasın... bakalım bir tanesi tutacak mı
@Atacan Emre
Evet denedim sıktım öyle sonrasında tekeri döndürdüm normal bir şekilde döndü ama onun spnrasında bir süre sürdüm mahalledeki hafif bayırı indikten sonra ön arka sıkarak durdum ondan sonra başladı sürtme sesi ara ara sürtüyor teleri durdurmuyor ama yol boyu devam ediyor
@aziz otkur sürtme esnasında fazla ses yapmıyorsa fazla kafaya takma. bende de oluyor bazen. şuan 0 sürtme var gerçi. tekeri çevirince 2 dk dönüyor. ama bazende sürtmeye başlıyor. her 3 günde bir ince ayar yapmaktan sıkılınca kendi haline bıraktım.
@aziz otkur bende de yapıyor diyen arkadaşları bilmiyorum ama ilk 2 ay yaşanabiliyor bu sıkıntı, zamanla düzeliyor.. Papuçlar alışır balataya ; sıkıntı etme yani yeni bisiklet diye öyledir düzelir..
@aziz otkur
merak etme normal o canını sıkmasın sakın her markada aynı, Allah tan marka yazmamışın yoksa millet başlardı oooo o marka zaten böyle bilmem ne .. Araçlarda da böyledir balata yeni değiştiğinde sürter sıkınca öter vs. vs. alışınca da geçer
canımı sıkmasından ziyade moralim bozuluyor şimdi yeni aldım niye böyle oluyor diye içleniyordum hatta bisikletle kursa gidicekdim sırf bu yüzden çıkamadım diski yamulturum diye korkmustum aslında insallah düzelir
Benim bisiklette ilk aldigimda ani fren sikinca surtmeye basliyor bir sure sonra geciyordu. Hatta cok canimi sikti bu durum. Ama simdi sadece uzun sure fren basip disk isininca genlesip surtme yapiyor. Soguyunca eski haline donuyor.